پرداخت وام فوری قرض الحسنه با شرایط آْسان از این بانک ها | وام فوری بدون ضامن را از کجا بگیریم؟
بانکها در پایان مهر ماه امسال، 38 درصد بیشتر از پایان سال قبل تسهیلات قرضالحسنه پرداخت کردهاند.
حدود شش ماه از تصویب وام فوری ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در شورای عالی مسکن با حضور رییس جمهور میگذرد. اما از آن زمان تا کنون هنوز سازمان برنامه و بودجه ضمانتنامه پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات تا ۱۸ درصد را ارایه نکرده است. در واقع این سازمان باید تضمین دهد که ۱۳ درصد از سود این وام فوری توسط دولت پرداخت خواهد شد. وام فوری گرفتن یکی از راه هایی است که از گذشته برای کمک به هزینه های زندگی گرفته می شده. امروزه شرایط گرفتن وام فوری در هر بخشی متفاوت است.از این وام ها می توان به وام فوری مسکن ،ازدواج ،درمان و غیره اشاره کرد.متقاضیان هر کدام از این وام ها با ارائه مدارک خاص میتوانند به بانک و مراکز معرفی شده بروند و وام فوری خود را دریافت کنند.
بانکها در پایان مهر ماه امسال، 38 درصد بیشتر از پایان سال قبل تسهیلات قرضالحسنه پرداخت کردهاند.
بررسی جدیدترین آمار عملکرد بانکها و موسسات اعتباری کشور در پایان مهرماه ۱۴۰۱ نشان میدهد که مانده تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری ۴۱۲۵۶.۶ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به اسفند سال ۱۴۰۰ که ۳۵۴۰۸.۸ هزار میلیارد ریال بود ۱۶.۵ درصد افزایش یافته است.
همچنین تسهیلات قرضالحسنه ۱۰.۴ درصد از کل تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری قرضالحسنه را تشکیل داده و حجم عمده عملکرد تسهیلاتی بانکها مربوط به مرابحه با ۳۷.۸ درصد و فروش اقساطی با ۱۴.۲ درصد است.
به لحاظ عددی در پایان اولین ماه پاییز ۱۴۰۱ معادل ۴۲۸۳.۱ هزار میلیارد ریال از کل تسهیلات اعطایی بانکها و موسسات اعتباری کشور قرضالحسنه بوده که این میزان نسبت به اسفند ماه سال قبل که ۳۰۹۱.۷ هزار میلیارد ریال بوده، ۳۸.۵ درصد رشد نشان میدهد.
بانکهای تجاری چه وضعیتی دارند؟
بر پایه این گزارش، بررسی میزان تسهیلات پرداخت شده در بانکهای تجاری کشور در پایان هفتمین ماه سال نشان میدهد که ۱۲.۸ درصد از وامهای بانکهای تجاری، قرضالحسنه بوده که با افزایش ۲۷.۸ درصدی نسبت به پایان سال قبل، از رقم ۸۶۸.۳ هزار میلیارد ریال به رقم ۱۱۰۹.۴ هزار میلیارد ریال رسیده است.
در بانکهای تجاری کشور، سهم عمده تسهیلات پرداختی مربوط به مرابحه به میزان ۳۶.۳ درصد است که رقم آن از ۲۲۵۹.۴ هزار میلیارد ریال در پایان سال قبل به رقم ۳۱۳۹.۹ هزار میلیارد ریال در پایان مهرماه امسال رسیده است که بیان گر رشد ۳۹ درصدی در این مدت است. همچنین در این مدت، ۱۷ درصد تسهیلات بانکهای تجاری به رقم ۱۴۶۵.۵ هزار میلیارد ریال به تسهیلات فروش اقساطی اختصاص داشته که این رقم در اسفندماه سال قبل ۱۵۲۹.۳ هزار میلیارد ریال بوده است.
همچنین بررسی عملکرد بانکهای تخصصی در پرداخت تسهیلات به بخشهای مختلف در پایان مهرماه امسال نشان میدهد که ۵.۷ درصد تسهیلات اعطایی به میزان ۳۴۸.۵ هزار میلیارد ریال در قالب قرضالحسنه پرداخت شده که این رقم در پایان سال قبل ۲۵۵ هزار میلیارد ریال بود که با افزایش ۳۶.۷ درصدی همراه بوده است.
بزرگترین بخش تسهیلات پرداخت شده در بانکهای تخصصی کشور مربوط به فروش اقساطی میشود به نحوی که در پایان مهرماه امسال تسهیلات فروش اقساطی با افزایش ۹.۴ درصدی از رقم ۱۸۸۱ هزار میلیارد ریالی در پایان سال قبل به رقم ۲۰۵۷ هزار میلیارد ریال در پایان مهرماه ۱۴۰۱ رسیده است.
بانکهای تخصصی در بخش مشارکت مدنی نیز تسهیلات قابل توجهی پرداخت کردهاند به نحوی که ۲۰.۹ درصد کل منابع تسهیلاتی این بانکها در پایان مهرماه امسال به میزان ۱۲۶۶.۵ هزار میلیارد ریال در این بخش پرداخت شده است.
وضعیت بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری
در بخش بانکهای غیردولتی و موسسات اعتباری نیز ۱۰.۶ درصد تسهیلات پرداخت شده در پایان مهرماه سال جاری به میزان ۲۸۲۵.۲ هزار میلیارد ریال به عنوان قرضالحسنه و ۴۲.۸ درصد کل اعتبارات ارائه شده به متقاضیان در بخش مرابحه به رقم ۱۱۳۵۹.۸ هزار میلیارد ریال بوده است.
شرایط وام فوری ۲۰۰ میلیونی با بهره ۱۲ درصد
بالغ بر ۴۳ میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش تاکنون در قالب «شیلات کارت» در راستای تأمین نهادههای اولیه آبزی پروران از سوی بانک کشاورزی پرداخت شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، رجبعلی قربانزاده مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه سازمان شیلات ایران با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در راستای طرح مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها، طرح شیلات کارت برای تأمین سرمایه در گردش به منظور تأمین نهادههای اولیه همچون بچه ماهی و خوراک آبزیان برای متقاضیان به اجرا درآمده که سقف آن ۲۰۰ میلیون تومان و با بهره ۱۲ درصد است.
رجبعلی قربانزاده افزود: از مجموع تولیدکنندگان آبزی که برای دریافت تسهیلات شیلات کارت در سامانه سیتا ثبتنام کردهاند، تاکنون ۱۶۹۴ متقاضی با رقم ۲۲۱ میلیارد تومان به بانک کشاورزی معرفی شدهاند که از این تعداد ۳۱۹ مورد از بانک کشاورزی، اعتباری بالغ بر ۴۳ میلیارد تومان دریافت کردهاند.
وی تأیید کرد: در حال حاضر در استانهای مازندران حدود ۱۴ میلیارد تومان، خراسان رضوی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، استان اصفهان دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و لرستان بیش از یک میلیارد به تولیدکنندگان آبزیان در قالب شیلات کارت، تسهیلات سرمایه در گردش پرداخت شده است.
قربانزاده در همین حال گفت: بر اساس دستورالعملی که سازمان شیلات ایران با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تنظیم کرده است، قرار شده تولید کنندگان ماهیان سردآبی، گرم آبی، خاویاری، میگو و ماهیان دریایی بتوانند از تسهیلات سرمایه در گردش در قالب بازارگاه برای تأمین نهادهها نیز استفاده کنند.
این مقام مسئول افزود: تاکنون بیش از ۶۷۴ متقاضی با رقم ۳۴۰ میلیارد تومان به بانک کشاورزی برای اخذ تسهیلات سرمایه در گردش در بخش آبزی پروری از محل سامانه بازارگاه معرفی شدهاند و از این تعداد ۱۶۵ مورد منجر به عقد قرارداد شده است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و بودجه سازمان شیلات ایران با اشاره به فقدان زیرساخت لازم در سامانهای که بانک کشاورزی برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش از سامانه بازارگاه طراحی کرده، تصریح کرد: نرمافزاری که بانک کشاورزی برای ثبت نام متقاضیان و دریافت تسهیلات طراحی کرده، قابل استفاده برای بخش شیلات نیست و برای آن باید نرمافزار جدید طراحی شود.
وی همچنین گفت: با پیگیری از طریق بانک و وزارتخانه و با رفع مسأله نرمافزار، واحدهای آبزی پروری نیز میتوانند از منابع مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها از محل بازارگاه استفاده کنند.
شرایط وام فوری 100 میلیونی دولت به سرپرستان خانوار
در بخشنامه بانک مرکزی به بانکهای مسکن، کشاورزی، صادرات، تجارت، توسعه تعاون و شرکت دولتی پست بانک آمده است: «درخصوص ابلاغ بندهای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و در راستای اجرای تبصرههای ۱ و ۲ ذیل ماده ۶۹ قانون مذکور، با احتساب نرخ تورم سالانه، سهمیه آن بانک جهت اعطای تسهیلات موصوف مبلغ ۱۰۲ میلیارد تومان و مدت بازپرداخت حداکثر ۱۰ سال و مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر و در نظر گرفتن شرایط خانوار به شرح زیر تعیین و ارسال میشود. بدیهی است دستورالعمل مربوطه متعاقباً ارسال خواهد شد.
الف) خانوارهایی که بعد از سال ۱۳۹۹ به بعد صاحب دو فرزند شده یا میشوند، هر خانواده به مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان
ب) خانوارهایی که بعد از سال ۱۳۹۹ به صاحب یک فرزند شده یا میشود، هر خانواده به مبلغ ۱۱۰ میلیون تومان.
ج) خانوارهای دونفره ( زوج و زوجه) به هر خانواده مبلغ ۷۰ میلیون تومان.
لازم به ذکر است که این سپرده نرخ سودی 10 درصدی را برای سپردهگذار تضمین میکنند. به علاوه با حداقل سپردهگذاری 18 میلیون و 200 هزار تومان، ماهانه یک برگه اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات مسکن دریافت میکنند.
طرح دوم بانک ملی نیز نیاز همانند طرح اول، به سپرده 16 میلیون تومانی نیاز دارد. با این تفاوت که این سپرده به جای یک ماه، باید سه ماه در بانک باقی بماند. اگر میانگین ماهیانه این سپرده در هر روز بالای 16 میلیون تومان باشد، به سپرده گذار اوراق تعلق میگیرد.
سود سپرده در این طرح 12 درصد است. با این حال این سود به میزان 10 درصد در پایان هر ماه به حساب سپردهگذاران واریز میشود و دو درصد باقی مانده در پایان هر سه ماه به سپردهگذار تعلق میگیرد.
گفتنی است که این دو درصد به شرطی واریز میشود که در طول این سه ماه کمتر از 22 میلیون و 300 هزار تومان نباشد.
طرح سوم بانک ملی اختیار بیشتری به مشتریان میدهد و آنها میتوانند با حداقل پنج هزار تومان در این طرح سپردهگذاری کنند. با این وجود تعهد بانک ملی در این طرح، صرفا بازپرداخت سود 10 درصدی به سپرده است و تخصیص اوراق بر اساس اولویت بندی امتیازها و منابع هر شعبه است.
لازم به ذکر است که افتتاح چند سپرده به صورت همزمان در این طرحها امکانپذیر است.
شرایط وام فوری بانک ملی
سود وام مسکن بانک ملی 17.5 درصد و دوره بازپرداخت آن 12 ساله است. سقف پرداخت این وام در تهران به صورت انفرادی ۶۰ میلیون تومان و زوج ۱۰۰ میلیون تومان است.
در شهرستان های بالای ۲۰۰ هزار نفر به صورت انفرادی ۵۰ میلیون تومان و زوج ۸۰ میلیون تومان و همینطور در شهرهای کوچک به صورت انفرادی ۴۰ میلیون تومان و به صورت زوج ۶۰ میلیون تومان به متقاضیان وام مسکن تعلق میگیرد.
متقاضیان واجد شرایط تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری، برای فرزندان متولد شده از ابتدای سال ۱۴۰۰ به بعد و حداکثر تا دو سال پس از تاریخ تولد فرزند میتوانند نسبت به ثبت نام در سامانه مربوطه اقدام کنند.
اگر فرزندتان اول فروردین سال ۱۴۰۰ به بعد به دنیا آمده است، میتوانید نسبت به دریافت وام فرزندآوری اقدام کنید؛ البته فقط تا دو سال پس از تولد او فرصت ثبت نام در سامانه مربوطه را دارید. نکته حائز اهمیت اینکه به تازگی شرط نظام وظیفه برای دریافت این تسهیلات هم با دستور رئیس کل بانک مرکزی، حذف شده است.
براساس دستورالعمل این طرح، پرداخت تسهیلات به پدر اطفالی که تاریخ تولدشان از تاریخ یکم فروردین ۱۴۰۰ به بعد و در داخل ایران متولد شده باشند و در صورتیکه نرخ باروری شهرستان محل زادگاه پدر یا فرزند، بالای ۲.۵ نباشد تعلق میگیرد. (نرخ باوری شهرستان مربوطه در سامانه مرکز آمار قابل مشاهده است)
متقاضیان برای دریافت این تسهیلات ابتدا باید به سامانه اخذ تسهیلات قرض الحسنه فرزند به این نشانی مراجعه کرده و فرم مربوطه را برای هر یک از فرزندان به طور جداگانه تکمیل و پس از ثبت نام کد رهگیری ده رقمی را دریافت کنند. متقاضی میتواند تا قبل از تعیین شعبه نسبت به ویرایش اطلاعات خود و همچنین نسبت به تغییر بانک عامل اقدام کند.
پس از ثبت نام در سایت و تعیین شعبه بر اساس اولویت ثبت نام و میزان سهمیه ابلاغ شده از طرف بانک مرکزی، اطلاع رسانی زمان مراجعه متقاضی به شعبه بانک از طریق پیامک اعلام میشود که ظرف حداکثر ۱۲ روز کاری باید به شعبه مربوطه مراجعه و نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند.
پس از تشکیل پرونده، پذیرش متقاضی از سوی شعبه انجام میشود و متقاضی ۴۵ روز کاری مهلت دارد تا نسبت به تکمیل مدارک و ارائه ضمانت مورد پذیرش بانک اقدام کند.
در حال حاضر وام ازدواج برای هر یک از زوجها مطابق با ضوابط اعلامی از سوی بانک مرکزی، ۱۲۰میلیون تومان است؛ اما اگر زودتر ازدواج کنید، میتوانید ۳۰ میلیون تومان بیشتر از بقیه وام بگیرید! بر اساس دستورالعمل اخذ تسهیلات قرضالحسنه و مطابق با بند الف تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، اگر سن ازدواج متقاضیان در زمان ازدواج برای مردان کمتر از ۲۵ سال و برای زنان کمتر از ۲۳ سال باشد، آنها میتوانند ۱۵۰ میلیون تومان وام ازدواج بگیرند.
در این میان البته برخی متقاضیان هم همیشه این سوال را از نظام بانکی دارند که اگر بار دوم یا چندمی باشد که ازدواج میکنند، آیا باز هم مشمول دریافت این تسهیلات خواهند شد که در پاسخ به آنها باید گفت که اگر تا پیش از این وام ازدواج دریافت نکرده باشند، حتما میتوانند از این تسهیلات فارغ از اینکه ازدواج چندمشان باشد، بهرهمند شوند، چراکه بانک مرکزی اعلام کرده که امکان اعطای تسهیلات ازدواج به هر ایرانی فراهم است مشروط به اینکه پیش از این از تسهیلات موصوف استفاده نکرده باشند؛ حتی اگر ازدواج دوم یا بیشتر فرد باشد