قیمت مسکن ریخت | علت فرار خریداران علیرغم کاهش قیمت مسکن چیست؟
وزیر اقتصاد و بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که قیمت مسکن در ماههای اخیر کاهش یافته است.
قیمت مسکن طی سال های اخیر در ایران به شدت افزایش پیدا کرده است. چندی پیش رئیس مرکز پژوهش های مجلس از افزایش 52 برابری قیمت مسکن طی 17 سال اخیر گلایه کرده بود. پاییز سال 1401 بیشترین میزان افزایش قیمت مسکن طی فصول گذشته رخ داد. در حالی که بسیاری از خریداران و مستاجران از افزایش شدید قیمت مسکن و قیمت اجاره گلایه دارند برخی رسانهها از کاهش قیمت ها در روزهای اخیر خبر دادهاند. تازه ترین خبرها درباره قیمت مسکن را در ادامه از خبر ملت بخواند.
هر چند میانگین قیمت مسکن در تهران طبق برآوردها در مردادماه رشد کرد اما در مجموع روند قیمت مسکن از ابتدای امسال نسبتا نزولی بود.
به گزارش اکوایران، بررسی بازدهی بازار مسکن نسبت به سه بازار بورس، دلار و سکه نیز نشان میدهد مسکن در سال جاری پایینترین بازدهی را به خود اختصاص داده است.
در عین حال، به گفته مسئولان بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی، آمارهای رسمی هم کاهش قیمت مسکن را روایت میکنند؛ آمارهایی که البته منتشر نشده است.
با این حال، طبق دادههای بانک مرکزی، مسکن و دلار رابطه بالایی دارند که در این بخش از برنامه متراژ به میزان همبستگی دو بازار اشاره شده است.
این پرسش اساسی، اکنون وجود دارد که روند کاهشی قیمت مسکن ادامهدار است؟
اگر قیمت مسکن کاهش یافته چرا خریداران فرار میکنند؟
یک کارشناس بازار مسکن گفت: به دلیل سنگین شدن بار قیمتی واحدهای مسکونی که این را میشود به هر منطقه تسری داد، قیمتها به قدری برای کسانی که در آن منطقه زندگی میکنند، سنگین شده که بعضا انگیزه ورود به بازار مسکن را از دست دادهاند.
داود بیگینژاد در کافهخبر خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که آماری دارید که میزان قراردادها چه تغییری کرده است؟ با توجه به ریزش شدید قدرت خرید مردم، کاهش قراردادهای خرید مسکن را شاهد بودیم یا خیر؟ افزود: ما از ابتدای سال دچار رکود در حوزه خرید و فروش شدهایم و این به وضوح ملموس است.
وی تصریح کرد: ما شاهد هستیم که به دلیل سنگین شدن بار قیمتی واحدهای مسکونی که این را میشود به هر منطقه تسری داد، قیمتها به قدری برای کسانی که در آن منطقه زندگی میکنند، سنگین شده که بعضا انگیزه ورود به بازار را از دست دادهاند و حتی اگر نیاز و یا تمایلی برای جابهجایی و اضافه کردن متراژ و یا خرید یک خانه داشته باشند، نمیتوانند، بنابراین این تمایل و انگیزه از دست رفته است. خود همین موضوع میتواند به عمیقتر شدن رکود بازار مسکن دامن بزند.
وی در پاسخ به این پرسش که میزان ریزش معاملات و قراردادها چقدر بوده است؟ عنوان کرد: نمیتوانیم اینگونه آمار بدهیم، چون هر کدام از ماههای سال یک شرایط ویژهای نسبت به تنظیم قرارداد، تمایل افراد نسبت به انعقاد قرارداد و انجام امور ملکی دارد.
وزیر اقتصاد: قیمت مسکن کاهشی شده است
وزیر راه و شهرسازی با بیان این که طبق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار، قیمت مسکن در کشور کاهشی شده است از پلمب بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مشاوره املاک متخلف و بدون مجوز خبر داد.
به گزارش اقتصادآنلاین، «مهرداد بذرپاش» با اشاره به جایگاه مسکن در قانون اساسی کشور، با تاکید بر رویکرد مردمی سازی در حوزه مسکن گفت: از ابزارهای مختلفی برای کنترل بازار اجاره استفاده شده و از آنجایی که بخش مسکن تعرفه و قیمتگذاری خاصی ندارد، این مسیر با چالشهای زیادی همراه است.
وزیر راه و شهرسازی بیان داشت: پیش از این قانونی برای قیمتگذاری در این بخش نداشتیم، اما با مجلس در حال تنظیم یک قانون برای ساماندهی بازار قیمت مسکن هستیم.
بذرپاش با اشاره به انجام بیش از ۳۰ هزار بازرسی از مشاوران املاک در سطح کشور، از پلمب بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مشاوره املاک متخلف و بدون مجوز خبر داد.
وی بر لزوم افزایش نظارت توسط نهادهای نظارتی مثل قوه قضاییه و همچنین قانونگذاری توسط قوه مقننه برای کنترل اجاره بها تاکید کرد و درباره شناسایی خانههای خالی، گفت: وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان امور مالیاتی ساختاری برای شناسایی خانههای خالی تنظیم میکند که همکاری شهرداریها و وزارت نیرو را نیز میطلبد.
وی ادامه داد: شناسایی و معرفی خانههای خالی باعث شده شهرهایی مثل پرند، پردیس، هشتگرد، بهارستان، گلبهار و صدرا کاهش قیمت را تجربه کنند.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: طبق آمار بانک مرکزی و مرکز آمار، قیمت مسکن در کشور کاهشی شده است.
بذرپاش، ساخت مسکن در بافتهای فرسوده را در اولویت برشمرد و گفت: این مناطق به دلیل داشتن خدمات شهری و روبنایی، هزینه ساخت پایینتری داشته و آسیبهای شهرهای جدید از جمله مسائل هویتی را ندارند.
وی همچنین از هدفگذاری نوسازی ۱۵۰ هزار واحد در بافت فرسوده در مدت یک سال خبر داد و اظهار داشت: مشوقهای مالی برای نوسازی واحدهای مستقر در بافت فرسوده در نظر گرفته شده و بسته ۱۹ بندی از جمله آنهاست که اجرای آن باعث رشد قابل توجه ساخت و ساز در بافت فرسوده در کل کشور شده است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تلاش شده تا نرخ سود تسهیلات بانکی برای نهضت ملی مسکن از ۲۳ درصد به ۱۸ درصد کاهش یابد، گفت: در شورای پول و اعتبار میزان تسهیلات مسکن را از ۳۵۰ میلیون به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش دادیم.
بذرپاش با اشاره به اینکه با همکاری شورای پول و اعتبار وام اجاره مسکن را ۲.۵ برابر و وام خرید را به ۲ برابر افزایش دادیم، به الحاق زمین برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن اشاره کرد و بیان داشت: به دنبال تکمیل و تحویل واحدهای مسکن مهر و تامین مالی مشارکتی با مردم در نهضت ملی مسکن هستیم.