زلزله| زلزله هرمزگان| زلزله امروز

زلزله شدید در هرمزگان | زلزله امروز هرمزگان چند ریشتری بود؟

زمین لرزه هایی با قدرت ۵.۳ و ۵.۶ ریشتر، فین و فارغان در استان هرمزگان را لرزاند.

زلزله شدید در هرمزگان | زلزله امروز هرمزگان چند ریشتری بود؟

زلزله ای به بزرگی ۵.۶ هرمزگان را لرزاند. این زلزله پس از زلزله شدید دیگری که ۵.۳ ریشتری بود اتفاق افتاد. در روزهای اخیر زلزله های متعددی در کشورمان به وقوع پیوسته و شهرهای مشهد و اهواز چندین بار لرزیده است. جزئیات خبر زلزله هرمزگان را در ادامه بخوانید.

 زمین لرزه هایی با قدرت ۵.۳ و ۵.۶ ریشتر، فین و فارغان در استان هرمزگان را لرزاند.

به گزارش خبرگزاری مهر، زمین لرزه‌هایی به قدرت ۵.۳ و ۵.۶ ریشتر فین و فارغان در استان هرمزگان را لرزاند.

عمق اولین لرزه ۱۹ کیلومتری زمین و مرکز آن فین، عمق دومین زمین لرزه نیز ۱۰ کیلومتری زمین و مرکز آن فارغان بوده است.

تاکنون گزارشی از خسارات احتمالی این زمین لرزه‌ها منتشر نشده است.

زلزله بزرگ در ایران؟

چند روزی است که افغانستان در حال لرزیدن است و شدت زلزله در غرب این کشور طوری است که مشهد هم می لرزد. آیا این سری زلزله، ایران را تهدیده خواهد کرد؟

عضو هیأت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و متخصص لرزه، زمین و ساخت با اشاره به زمین‌لرزه‌های افغانستان گفت: انتظار می‌رود مکان وقوع زلزله بعدی در طول یکی از گسل‌های خراسان رضوی باشد.  

سید کیوان حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه کشور ایران در کمربند زلزله خیز قرار دارد، عنوان کرد: کل ایران در محدوده‌ای دارای فعالیت‌های لرزه‌ای به نام کمربند آلت- هیمالیاست. به لحاظ زمین ساختی این منطقه حاصل از حرکت صفحات و برخورد آن‌ها به همدیگر و در نهایت فشردگی این صفحات به یکدیگر است. این فشردگی در نهایت منجر به آزاد شدن انرژی‌هایی می‌شود که از آن به عنوان زمین‌لرزه یاد می‌کنیم.

وی ادامه داد: در شمال شرق ایران نیز هر از گاهی و به طور متناوب زمین لرزه‌های کوچک، بزرگ و نسبتا بزرگی اتفاق می‌افتد. حاصل فشردگی‌ها و زمین لرزه‌ها شکستگی‌هایی است که در زمین شناسی از آن به عنوان گسل نام برده می‌شود.

عضو هیأت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص گسل فعال خاطرنشان کرد: گسل فعال به گسلی گفته می‌شود که عملا در طول آن فعالیت‌های لرزه‌ای و در سطح آن تجمع تنش را داریم. ممکن است دو فاکتور یاد شده همیشه در کنار یکدیگر نباشند؛ به عنوان مثال پیش از وقوع زمین‌لرزه‌هایی که در بم، کرمانشاه و طبس داشتیم زمین‌لرزه خاصی ثبت نشده بود، اما تجمع تنش در گسل‌های این مناطق اتفاق افتاده بود؛ بنابراین این گسل‌ها فعال بودند.

زلزله

حسینی با بیان اینکه در مشهد دو گسل اصلی داریم، تصریح کرد: گسل سنگ بست- شاندیز و گسل کشف رود دو گسل اصلی هستند که مشهد را محاصره کرده‌اند. این دو گسل دارای شاخه‌هایی هستند که هریک نامگذاری‌های متفاوتی دارند. از گسل‌های مهم دیگری که در منطقه شمال شرق ایران وجود دارد می‌توان از گسل نیشابور و گسل درونه نام برد. نیشابور مهمترین شهری است که می‌تواند تحت تاثیر گسل نیشابور قرار بگیرد، همچنین شهرهایی مثل تربت حیدریه، کاشمر، بردسکن و حتی خواف و تایباد از جمله شهرهایی هستند که می‌توانند تحت تاثیر گسل درونه قرار بگیرند. این گسل‌ها در طول تاریخ زمین شناسی بارها زمین‌لرزه‌های بزرگی را ایجاد کرده‌اند.

وی افزود: از جمله دیگر گسل‌های شمال شرق گسل کپه‌داغ است که در شمال استان قرار دارد، این گسل از شرق وارد کشور افغانستان می‌شود. همچنین گسل قوچان از دیگر گسل‌های مهم و خطرناکی است که می‌توان از آن نام برد.

زلزله‌ های افغانستان به خراسان رضوی می‌رسد؟

زلزله‌هایی که در افغانستان اتفاق می‌افتد چیزی جدا از زلزله‌های داخل ایران نیست

عضو هیئت علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه زلزله‌هایی که در افغانستان اتفاق می‌افتد چیزی جدا از زلزله‌های داخل ایران نیست، گفت: چیزی که مهم است و باید به آن توجه کرد، در حقیقت حرکت زمانی وقوع زلزله‌ها در منطقه است. در چند سال گذشته در قسمت شرقی این گسل(شرق کابل) ما زمین لرزه بزرگی را داشتیم، در حال حاضر این زلزله به سمت غرب(شمال هرات) مهاجرت کرده است. هرچه به سمت غرب می‌رویم وارد ایران می‌شویم که شاخه‌هایی از این گسل وجود دارد که شامل برخی گسل‌ها مثل گسل‌های کپه داغ، کشف رود، نیشابور و درونه است. لذا ممکن است که زلزله بزرگ بعدی در طول یکی از این گسل‌ها اتفاق بیفتد. زمان وقوع زلزله را نمی‌دانیم اما انتظار می‌رود مکان وقوع زلزله بعدی در طول یکی از گسل‌های کپه داغ، کشف رود، نیشابور و درونه باشد.  

حسینی با تاکید بر مقاوم‌سازی سازه‌ها و آموزش همگانی مردم با توجه به خطر زلزله در استان خاطرنشان کرد: مقاوم‌سازی و آموزش دو موضوع مهمی است که باید در این خصوص به آن توجه شود. مقاوم‌سازی در درجه اول اهمیت است که در این خصوص علاوه بر دقت مردم باید در مورد مهندسی سازه نیز توجه شود. اگر سازه‌های ما مقاوم باشد تا حد زیادی وقوع زلزله برای افراد مخاطره انگیز نخواهد بود. همچنین آموزش‌ همگانی به همراه مانور زلزله بسیار اهمیت دارد. آموزش‌ها باعث ایجاد آمادگی در مردم برای مواجهه با وقوع زلزله خواهد شد.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار