زمان واریز سود سهام عدالت مشخص شد ؛ سهامداران منتظر باشند | مبلغ سود چقدر است؟
رئیس هیأت مدیره اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت گفت: سود ۵۰۰ هزار تومانی سهام عدالت تا پایان آذر برای هر نفر واریز میشود.
عسگر توکلی در مورد واریز قسط اول سود سهام عدالت اظهار کرد: برای رعایت حال سهامداران عدالت، امسال با تصمیم وزیر اقتصاد و تصویب شورای عالی بورس مقرر شده است تا پایان آذر نیمی از سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ به حساب ذینفعان واریز شود.
وی گفت: امسال سود سهام عدالت نسبت به سال قبل حدود دو برابر شده است، بنابراین در مرحله اول واریز سود که تلاش میشود تا پایان پاییز سال جاری باشد، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر با پرتفوی میانگین اسمی ۵۳۲ هزار تومانی، سود واریز میشود و تلاش میکنیم بقیه سود را هم تا پایان اسفند به حساب دارندگان سهام عدالت واریز کنیم.
رئیس هیأت مدیره اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت در مورد کل سود کسب شده سهام عدالت در سال گذشته گفت: کل سود کسب شده ۶۰ هزار میلیارد تومان است که مربوط به عملکرد سال گذشته شرکتها است و با تدبیر دولت، وزیر اقتصاد، فراکسیون سهام عدالت و شورای عالی بورس برای اولین بار در تاریخ سهام عدالت قرار است این سودها در دو نوبت به حساب بیش از ۴۹ میلیون ذینفع سهام عدالت واریز شود.
توکلی همچنین در مورد سود باقیمانده از سال گذشته بیان کرد: بخشی از سهامداران عدالت به دلیل مغایرت داشتن شماره حسابهای اعلامی و یا مشکلات بانکی نتوانستند سود سهام خود را دریافت کنند، که تلاش میشود کسانی که شماره حساب جدید اعلام کرده باشند، باقیمانده سود آنها هم در این مرحله واریز شود.
جزئیات انتقال قهری سهام عدالت متوفیان
وی همچنین در مورد سهام عدالت متوفیان گفت: براساس آخرین توافق انجام شده، برای جلوگیری از سوءاستفادههای احتمالی، در جلسه شورای عالی بورس تصویب شد که به زودی پس از اعلامیه رسمی، سهامداران عدالت به دفاتر خدمات قضائی مراجعه کرده و بدون دریافت وجهی کار انتقال قهری سهام عدالت متوفیان انجام خواهد شد.
به گفته توکلی، جاماندگان سهام عدالت از دو دهک درآمد کمیته امداد و سازمان بهزیستی ۳.۵ میلیون نفر هستند که با احتساب برخی اقشار فاقد شغل در مجموع به ۴.۵ میلیون نفر میرسد.
تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت
وی گفت: وزارت تعاون و رفاه میگوید جاماندگان سهام عدالت باید در سامانه وزارت رفاه ثبتنام کنند و کسانی که دارای یک خانه و ماشین باشند، در دهک پردرآمد قرار میگیرند، در حالی که سهام عدالت به ۶ دهک کمدرآمد جامعه تعلق میگیرد، اما درخواست ما این است که کار شناسایی مشمولان سهام عدالت در مورد کارمندان کشوری و لشکری را به سازمانهای مربوطه و در مورد روستائیان و عشایر به دهیاریها، شوراهای روستایی و بخشداریها واگذار کنند تا حقوق مردم ضایع نشود.
توکلی این نکته را هم گفت: دولت وقت ۱۰ شرکت از شرکتهای حاضر در پرتفوی سهام عدالت را خارج کرد و اگر این ۱۰ شرکت را به سبد سهام عدالت برگرداند، میتوانیم به ۲۰ میلیون نفر از جاماندگان، سهام عدالت جدید اختصاص دهیم
وی در مورد آزادسازی سهام عدالت ادامه داد: براساس ابلاغیه مقام معظم رهبری به هر میزان که اقساط سهام عدالت از مشمولان دریافت شده است، باید سهام آنها آزاد شود.
توکلی همچنین درباره حضور نمایندگان سهام عدالت در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر اظهار کرد: در حال حاضر طبق مصوبه شورای عالی بورس، در کارگروهی مرکب از سه نفر که دو نفر نماینده وزارت اقتصاد و شورای عالی بورس و یک نفر نماینده سهام عدالت حضور دارند، این رویه تا پایان دیماه سال جاری ادامه دارد، اما امیدواریم از ابتدای بهمنماه رویه تغییر کند و فقط نمایندگان شرکتهای سهام عدالت در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر حضور پیدا کنند و به نمایندگی از جامعه سهامداران به اعمال حق رأی و انتخاب هیأت مدیره بپردازند.