سختترین ماده روی زمین کشف شد
سختترین ماده روی زمین به تازگی پیدا شده که ساختار آن تنها متشکل از دانه است.
کشف سختترین ماده روی زمین به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این آلیاژ فلزی ساخته شده از کروم، کبالت و نیکل، CrCoNi نام دارد.
به نقل از آیای، ایسو جورج (Easo George) از رهبران این طرح میگوید: هنگامی که مصالح ساختمانی را طراحی میکنید، میخواهید محکم و همچنین انعطافپذیر و مقاوم در برابر شکنندگی باشند. معمولا، به چیزی میان این موارد دست مییابید. اما این ماده هر دو مورد را دارا است و به جای اینکه در دماهای پایین شکننده شود، سختتر میشود.
این آلیاژ زیرمجموعهای از دستهای از فلزات به نام آلیاژهای آنتروپی بالا (HEAs) است. در حالی که امروزه آلیاژها حاوی نسبت بالایی از یک عنصر واحد با مقادیر کمتری از عناصر اضافی هستند، اما آلیاژهای آنتروپی بالا از ترکیب مساوی از هر عنصر تشکیل میشوند.
رابرت ریچی (Robert Ritchie) یکی از رهبران این تحقیق، میگوید: سختی این ماده در نزدیکی دمای هلیوم مایع یعنی ۲۰ کلوین یا منفی ۴۲۴ درجه فارنهایت ۵۰۰ MPa-Sqrt(meter) است. MPa-Sqrt(meter) واحدی برای اندازهگیری چقرمگی شکست است. در شرایطی مشابه، سختی یک قطعه سیلیکون یک است، بدنه آلومینیومی هواپیماهای مسافربری حدود ۳۵ و سختی برخی از بهترین فولادها حدود ۱۰۰ است. بنابراین، ۵۰۰، عدد خیره کنندهای است.
ریچی میگوید: این قابل توجه است؛ زیرا به گفته متالورژیستها ساختار یک ماده ویژگیهای آن را مشخص میکند، اما ساختار NiCoCr سادهترین چیزی است که میتوانید تصور کنید. این آلیاژ تنها از ذرات تشکیل شده است.
CrCoNi و سایر آلیاژهای آنتروپی بالا به استفاده در زندگی واقعی نزدیکتر میشوند. با این حال، از آنجا که ساختن این مواد ساده نیست، رسیدن به این مرحله زمانبر خواهد بود.