قیمت مرغ پرش ریخت | قیمت مرغ امروز دوشنبه 17 بهمن ماه 1401
بررسیهای میدانی نشان میدهد که قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۳۵ تا ۳۸ هزارتومان و مرغ گرم ۵۵ تا ۵۷ هزارتومان است که کماکان ۶ تا ۸ هزارتومان کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود.
نوسان قیمت مرغ یکی از موضوعات تاثیرگذار در اقتصاد کشور طی ماه های گذشته بوده که رقم واقعی آن در کف بازار فاصله قابل توجهی با عدد مطلوب بر مبنای ارز دولتی ٤٢٠٠ تومانی دارد. قیمت مرغ در محاسبات اقتصادی خانوادههای ایرانی خصوصا در طبقه متوسط و رو به پایین از اهمیت ویژهای برخوردار است. بر همین اساس نوسان قیمت محصولاتی مثل مرغ که سهم قابل توجهی در سبد معیشتی خانوارها ایرانی دارند، خیلی زود مورد توجه جامعه قرار می گیرد. در سالهای اخیر افزایش چشمگیر قیمت مرغ بازتاب گستردهای داشته و حقیقت این است که در شرایط اقتصادی اقشار آسیبپذیر جامعه به شکل جدی اثرگذار بوده است.
قیمت مرغ امروز دوشنبه 17 بهمن ماه 1401
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، کماکان هرکیلو مرغ ۳ تا ۸ هزارتومان کمتر از نرخ مصوب توزیع می شود.
آقای مهدی یوسف خانی گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۳۵ تا ۳۶ هزارتومان، مرغ گرم در عمده فروشی ها ۴۵ تا ۵۰ هزارتومان و واحدهای خرده فروشی ۵۵ تا ۶۰ هزارتومان است.
او قیمت هرکیلو ران مرغ با کمر را ۴۵ هزارتومان، ران مرغ بدون کمر ۵۵ هزارتومان، سینه ۱۱۰ هزارتومان و فیله مرغ ۱۲۰ هزارتومان اعلام کرد.
یوسف خانی می گوید: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال قیمت مرغ تغییری نداشته باشد و کماکان به سبب ازدیاد عرضه کمتر از نرخ مصوب باشد.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با بیان اینکه تقاضایی برای خرید مرغ منجمد در بازار نیست، گفت: با توجه به نرخ پایین مرغ گرم، تقاضایی در بازار برای خرید مرغ منجمد نیست. هرچند اگر واحدهای صنفی متقاضی خرید باشند، پشتیبانی امور دام تحویل می دهد.
او گفت: با توجه به روند مناسب جوجه ریزی، مشکلی در تامین مرغ شب عید نداریم.
مرغ کماکان کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: باتوجه به مازاد عرضه، هرکیلو مرغ ۶ تا ۸ هزارتومان کمتر از نرخ مصوب در بازار به فروش می رسد.
حبیب اسداله نژاد گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۳۵ تا ۳۸ هزارتومان و مرغ گرم ۵۵ تا ۵۷ هزارتومان است که کماکان ۶ تا ۸ هزارتومان کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که در بهمن بیش از ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گیرد که این میزان نیاز بازار شب عید و ماه رمضان را به طور کامل تامین می کند.
اسداله نژادنیاز جوجه ریزی ماهانه در ایام عادی سال را ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: بنابر آمار سامانه سماصط در دی ماه ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که این میزان بیش از نیاز داخل است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر صادرات مازاد تولید مرغ گفت: اگر اجبار رفع تعهدات ارزی حذف شود، امکان صادرات به بازارهای هدف وجود دارد، درغیراین صورت به سبب عدم همخوانی با بازارهای جهانی و رقابت با رقبا، صادرکنندگانتمایلی ندارند.
به گفته او، با واگذاری امور تنظیم بازار به اتحادیه قرار بود جمع آوری مرغ مازاد واگذار شود که متاسفانه هنوز این موضوع قطعی نشده است و در حال رایزنی برای ابلاغ این دستورالعمل در راستای حمایت از حقوق مرغداران هستیم.
اسداله نژاد ادامه داد: بنابر آمار تاکنون حدود ۳ هزارتن مرغ مازاد از سطح بازار جمع آوری شده است که در صورت ابلاغ دستورالعمل و جمع آوری مازاد از سطح بازار، نرخ مصوب مرغ اعمال می شود و بازار به ثبات می رسد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با انتقاد به سیاست وزارت جهاد و پشتیبانی امور دام در راستای واردات مرغ گفت: علی رغم مازاد تولید و زیان تولیدکنندگان در سه ماه اخیر، مرغ منجمد خارجی در حال واردات است و همواره پشتیبانی امور دام هم، مرغ هایی که تاریخ مصرف آنها روبه اتمام است، در قالب فروش صنعتی به بازار عرضه می کند که این امر نظم بازار را بر هم می زند. این درحالی است که مسئولان وزارت جهاد به رغمممنوعیت واردات در یکسال گذشته، اما به بهانه آنکه ارز ترجیحی گرفتند، واردات را انجام می دهند.