ماه رمضان

توصیه‌های تغذیه‌ای ماه رمضان | توصیه‌های تغذیه‌ای برای نوجوانان و سالمندان در ماه مبارک رمضان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای برای نوجوانان و سالمندان در ماه رمضان پرداخت.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای برای نوجوانان و سالمندان در ماه رمضان پرداخت.

توصیه‌های تغذیه‌ای ماه رمضان | توصیه‌های تغذیه‌ای برای نوجوانان و سالمندان در ماه مبارک رمضان

با اینکه ماه رمضان یکی از ماه‌های پربرکت الهی است اما ترس از گرسنگی و غذا نخوردن برای مدت طولانی، این ماه مبارک را برای بعضی از افراد تلخ می‌کند. تغذیه در ماه رمضان اصول خاصی دارد که با رعایت کردن آنها می‌توانید بدون هیچ ترسی به استقبال آن بروید. در این مقاله درباره راه‌‌های  آمادگی برای ماه رمضان صحبت و اصول تغذیه در ماه رمضان را بررسی خواهیم کرد. به یاد داشته باشید که ماه رمضان فرصت بسیار خوبی برای تغییر در سبک زندگی و ایجاد عادت‌های سالم است.

توصیه‌های تغذیه‌ای ماه رمضان

دکتر احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه نوجوانانی که سال نخست روزه‌داری را آغاز می‌کنند به علت گذراندن دوران رشد به توجه بیشتری نیاز دارند، اظهار کرد: رعایت تنوع و تعادل در استفاده از تمام گروه‌های غذایی بسیار مهم و ضروری است؛ منابع خوب پروتئینی شامل انواع گوشت، ماهی، تخم مرغ و حبوبات باید در برنامه غذایی آنها گنجانده شود.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود که والدین از دریافت کافی گروه شیر و لبنیات در نوجوانان در وعده‌های سحری و افطار، مطمئن شوند. نوجوانان علاقه خاصی به مصرف مواد غذایی کم ارزش دارند که فقط پرکننده معده هستند که در ایام روزه‌داری نباید مصرف شوند.

بیشتر بخوانید

20 توصیه‌ ضروری تغذیه‌ای برای حفظ سلامتی در عید نوروز و ماه مبارک رمضان

وی افزود: لازم است منابع غذایی آهن و روی، ویتامین A و ویتامین B12 از جمله انواع گوشت، حبوبات، تخم مرغ، شیر و لبنیات، انواع خشکبار و مغزها که در رشد و خونسازی نقش دارند، در ایام روزه‌داری به مقدار کافی مصرف شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش قدرت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماری‌ها با افزایش سن و سالمندی، گفت: سالمندان اگر روزه می‌گیرند باید بیش از پیش مراقبت سلامت خود باشند. سالمندان سالم برای روزه گرفتن باید با پزشک مشورت کنند.

وی ادامه داد: کم آبی و کاهش قند خون ممکن است موجب سرگیجه، از حال رفتن و سقوط شود که برای سالمندان خطرآفرین است؛ بنابراین باید به توصیه‌های مربوط به پیشگیری از افت قند خون و کاهش مایعات بدن بیشتر توجه شود.

اسماعیل‌زاده یادآور شد: سالمندان عموما از مشکلات دهان و دندان رنج می‌برند لذا مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصا شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ‌‌ها و آش‌ها در افطار و سحر و نوشیدن آب و چای کمرنگ در فاصله افطار تا سحر برای آنان مفید و مورد تاکید است و می‌تواند تعادل آب و مواد معدنی را نیز برقرار کند.

وی گفت: سالمندان دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند فشارخون بالا، بیماری قلبی عروقی، سرطان‌ها و دیابت بیش از دیگران در معرض ابتلای به بیماری‌های واگیر هستند، بنابراین توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه کرده و به توصیه‌های پزشک عمل کنند.

 

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار