آهنگ غمگین

معجزه گوش دادن به آهنگ غمگین! | فواید گوش دادن به آهنگ غمگین که نمی‌دانستید

برخلاف تصور عموم که فکر می‌کنند آهنگ غمگین اثرات منفی بر زندگی دارد، باید بگوییم که این‌گونه نیست و می تواند در خیلی از مواقع مفید باشد.

معجزه گوش دادن به آهنگ غمگین! | فواید گوش دادن به آهنگ غمگین که نمی‌دانستید

گوش دادن به آهنگ و موسیقی از طرق مختلفی روی مغز ما انسان‌ها تأثیر می‌گذارد. به‌طور مثال موسیقی‌ها و آهنگ هایی با ریتم کند به کار کردن بهتر، موسیقی‌های کلاسیک به تمرکز بیشتر و آهنگ های شاد با ریتم تند به هیجانی شدن ما کمک می‌کنند.

حتی آهنگ غمگین نیز اثرات مثبت و منفی خودش را برروی ما خواهد داشت. در ادامه‌ی این مقاله با هم مروری بر اثرات مثبت و منفی آهنگ غمگین بر زندگی افراد خواهیم داشت.

آهنگ غمگین گوش بدهیم یا نه؟

آهنگ غمگین یا همان آهنگ دپ (اصطلاح جدید نوجوانان و جوانان امروزی) برای اکثر ما لذت بخش است. خیلی از ما فکر می‌کنیم آهنگ غمگین را فقط هنگام غم و غصه باید گوش داد، در صورتی که این‌چنین نیست.

اخیراً تحقیقات زیادی در مورد تأثیرات مثبت و منفی آهنگ غمگین روی انسان‌‌ها صورت گرفته است. گاهی حالتی برای ما پیش می‌آید که ناراحتی و افسردگی ما را در پی خواهد داشت. در این‌جور مواقع آهنگ دپ به کمک ما می‌آید.

شاید این موضوع باورپذیر نباشد، اما موسیقی غمگین غم و اندوهی را در ما زنده می‌کند که کاربرد مؤثری دارد. گوش دادن به آهنگ غمگین یا دپ امروزی البته به صورت متعادل می‌تواند احساسات ما را کنترل و تنظیم کند.

چند نمونه از فواید گوش دادن به آهنگ غمگین که نمی‌دانستید

برخلاف تصور عموم که فکر می‌کنند آهنگ غمگین اثرات منفی بر زندگی افراد دارد، باید بگوییم که این‌گونه نیست و در زیر چند اثر مفید را معرفی می‌کنیم.

موسیقی غمگین لذت بخش است

آهنگ دپ اگر دارای سه ویژگی زیر باشد لذت بخش است.

ویژگی اول: باعث ایجاد ترس و اضطراب در ما نشود. ویژگی دوم: ما را به یاد گذشته بیاندازد و ویژگی سوم: دلپذیر و آرامش‌بخش باشد.

تعادل هورمونی بدن ما را تغییر می‌دهد

گوش دادن به آهنگ غمگین باعث افزایش هورمونی به نام پرولاکتین که برای مقابله با غم و ناراحتی است می‌شود. یعنی در اصل با گوش دادن آهنگ دپ بدن خود را برای مقابله با اتفاق بد و ناگوار آماده می‌کند.

همچنین افزایش هورمون دوپامین که برای مقابله با افسردگی مفید است، یکی دیگر از مزایای گوش دادن آهنگ غمگین می‌تواند باشد.

باعث ایجاد تخلیه‌ی روانی می‌شود

همه‌ی ما در زندگی تجربه‌ی تلخ و ناخوشایند از دست دادن را بارها و بارها تجربه کرده و خواهیم کرد. یکی از اتفاق‌های ناخوشایندی که ممکن است رخ دهد، از دست دادن شریک عاطفی ماست که از او جدا شده‌ایم و یا خدایی ناکرده بدتر از آن عزیز فوت شده باشد،

با گوش دادن آهنگ غمگین می‌توانیم دل سیر گریه کنیم و هیجانات خود را تخلیه کنیم. این تخلیه‌ی روانی سبب می‌شود که بعد از آن حال بهتری داشته باشیم و احساس سبکی بکنیم.

باعث ایجاد حس آرامش می‌شود

شاید این‌گونه به نظر بیاید که موسیقی غمگین احساس غم و اندوه را بیشتر می‌کند و افسردگی را تقویت می‌کند. ولی در اصل به دلیل انرژی پایینی که در آهنگ غمگین وجود دارد، حس آرامش و راحتی را در ما فرا می‌سازد که باعث از بین تنش در وجود ما می‌شود.

ایجاد حس تنها نبودن

ممکن است متن آهنگ غمگینی که به آن گوش می‌دهیم بازتابی از احساس خودمان باشد و شرایط مشابهی بین احساس ما و خواننده‌ی آهنگ باشد.

این احساس متقابل می‌تواند به ما تلقین کند که ما در این شرایط تنها نیستیم و شخص دیگری هم وجود دارد که حال و روز ما رو درک می‌کند. بنابراین باعث می‌شود از رنج و اندوه درونی ما کاسته شود.

وضع بدتر از وضع موجود را یادآور می‌سازد

فرض کنید در شرایط خاصی قرار گرفتیم که فکر می‌کنیم از این بدتر امکان ندارد و نمی‌شود. در همان حال به موسیقی گوش می‌دهیم که خواننده شرایط و وقایعی را عنوان می‌کند که قابل مقایسه با وضعیت ما نیست.

پس در نتیجه بعد از گذشت دقایقی به این نتیجه خواهیم رسید که وضع موجود می‌توانست بدتر از این باشد. این می‌شود معجزه‌ی آهنگ غمگین یا دپ امروزی.

ایجاد حسن غم و خوشحالی توأمان

گوش دادن موسیقی غمگین باعث ایجاد حس نوستالژیک در ما می‌شود. یعنی یک حس تلخ و شرین که باعث یادآوری خاطرات خوب و بد گذشته می‌شود. این حس در عین حال که می‌تواند تلخ و ناراحت کننده باشد توآمان احساس خوشایندی هم به وجود می‌آورد که گاهی برای همه‌ی ما لازم است.

اثرات منفی آهنگ غمگین

در کنار همه‌ی اثرات مثبتی که آهنگ غمگین دارد، گوش دادن بیش از حد آن نیز می‌تواند سبب بروز اختلالاتی در روح و روان و زندگی ما شود.

ایجاد خستگی روحی

گوش دادن بیش از حد به موسیقی غمگین باعث ایجاد حس ترس، اضطراب، ترحم، خشم و حتی در برخی مواقع انتقام می‌شود. باید در نظر داشته باشیم که افراط و تفریط در هرکاری دردسرساز خواهد شد و حتی می‌تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.

گوش دادن آهنگ غمگین در طولانی مدت، افسردگی ایجاد می‌کند و باعث ایجاد میل به خودکشی در افراد می‌شود. یا یادآوری مدام و پشت سرهم غم و ناراحتی و همچنین خاطرات تلخ احساس سرخوردگی و پوچی به انسان وارد می‌شود.

در نتیجه به همان اندازه که آهنگ غمگین می‌تواند برای رهایی ما از درد و رنج مؤثر باشد، به همان اندازه و شاید بیشتر در صورت افراط و زیاده‌روی می‌تواند نتیجه‌ی برعکس و سو داشته باشد.

کلام آخر

به طور خلاصه و مفید؛ موسیقی تأثیرات زیادی بر روح و روان و زندگی ما انسان‌ها دارد که اصلاً قابل اغماض و چشم پوشی نیست. همانقدر که یک موسیقی شاد می‌تواند مؤثر واقع شود، در مواقعی خاص موسیقی غمگین به کمک ما می‌آید.

موسیقی به قدری تأثیر گذار است که خیلی‌ها برای درمان بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی و حتی جسمی از موسیقی درمانی استفاده می‌کنند.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار