قیمت دلار| قیمت دلار امروز| قیمت دلار آزاد

قیمت دلار قفل شد! | پیش بینی قیمت دلار در هفته اول تابستان 1402

قیمت دلار برای چندمین روز متوالی در میانه کانال ۴۸ هزار تومان ایستاده است. اما علت توقف قیمت دلار چیست و بازار در چه شرایطی قرار دارد؟

قیمت دلار قفل شد! | پیش بینی قیمت دلار در هفته اول تابستان 1402

خبرملت: قیمت دلار در سال 1401 تا 60 هزار تومان پیش رفت که باعث نگرانی شدید جامعه شد. در ابتدای سال در حالی که پیش بینی می شد روند افزایشی قیمت دلار ادامه داشته باشد اما دلار همه را شگفت زده کرد. روند کاهشی قیمت دلار از اردیبهشت آغاز شد و حالا نرخ دلار افت فاحشی را تجربه کرده است. در ابتدای هفته جاری قیمت دلار وارد کانال 47 هزار تومان و بعد 46 هزار تومان شد اما در آخرین روز غیر تعطیل هفته قیمت دلار بار دیگر وارد کانال 48 هزار تومان شده است. تازه ترین خبر درباره قیمت دلار را در ادامه از خبرملت بخوانید. 

قیمت دلار برای چندمین روز متوالی در میانه کانال ۴۸ هزار تومان ایستاده است. اما علت توقف قیمت دلار چیست و بازار در چه شرایطی قرار دارد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، نه از اخبار سیاسی خبر جدیدی می‌رسد و نه از بازار ارز. همه چیز در یک دور آهسته قرار گرفته و به نظر می‌رسد که بازار هفته جاری قفل شده و بازار در شرایط قیمتی هفته گذشته به نقطه انجماد رسیده است.

در چند روز گذشته خبر سیاسی خاصی به بازار نرسیده است. فقط سفر وزیر امور خارجه ایران به قطر و عمان رسانه‌ای شد و همین خبر به تنهایی کافی بود تا بازار ارز را متوقف کند. معامله‌گران به این نتیجه رسیده‌اند که مذاکرات هسته‌ای -اگر در جریان باشد- در مراحل نهایی است و حالا کار به سفر وزیر امور خارجه به کشورهای میانجی رسیده است.

این گمانه زمانی تقویت شد که امیر عبدالهیان پس از قطر بلافاصله راهی عمان شد. کشوری که در دفعات گذشته همواره میانجی مذاکرات هسته‌ای بوده و در روند این پرونده نقش مهمی دارد. از طرف دیگر معاون وزیر امور خارجه هم هفته گذشته در امارات در حال رایزنی با فرانسه، انگلستان و آلمان بود. البته هنوز خروجی هیچ کدام از این جلسات مشخص نیست. اما بازار ارز و معامله‌گران به این سفرها و مذاکرات حساس‌ شده‌اند و به نظر می‌رسد که نبض بازار دلار در این کشورها زده می‌شود و معامله‌گران دلار در انتظار اخباری از عمان و یا قطر هستند تا قدم بعدی قیمت دلار را حدس بزنند.

قیمت دلار

پیش بینی قیمت دلار در هفته آینده

فضای غالب بر بازار ارز در این روزها، فضای انتظار است. معاملات به حداقل خود رسیده و حرفه‌ای‌های بازار خرید و فروش را متوقف کرده‌اند. قیمت دلار هم امروز ۳۱ خرداد ماه به ۴۸ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. اگرچه قیمت دلار در معاملات فردایی کمی افزایشی است و در آستانه کانال ۴۹ هزار تومان قرار دارد.

در این بازار دو عدد برای معامله‌گران مهم است؛ یکی قیمت ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان و دیگری قیمت ۴۸ هزار و ۳۰۰ تومان. اگر دلار از این دو مرز عبور کند، پیام خاصی به بازار داده است. البته این عبور مشروط به این است که قیمت خارج از این دو نرخ باقی بماند.

اگر دلار کف ۴۸ هزار و ۳۰۰ تومان را بشکند، فرمان کاهش بیشتر به بازار می‌دهد. اما اگر به بالای ۴۸ هزار و ۸۰۰ تومان برسد، روند قیمت افزایشی است. برای همین بسیاری می‌گویند دلار اکنون در مرز حساسی قرار دارد.

بازار ارز تهران از زمان سفر سلطان عمان تاکنون در حالت انتظار بوده و بیم و امید مذاکرات این بازار را فراگرفته است. پیش بینی کارشناسان اقتصادی هم درباره قیمت دلار، وابسته به تعیین تکلیف مذاکرات هسته‌ای است و دولت هم تاکنون صحبتی درباره آینده برجام و احیای آن به میان نیاورده است. بر این اساس نمیتوان روند بازار را علا در کوتاه مدت پیش‌بینی کرد.

قیمت دلار

ثبات قیمت دلار تا پایان تابستان؟

دنیای اقتصاد نوشت: روند تقاضاهای ارزی در ایران نشان می‌دهد که انتهای بهار تا اواسط تابستان، تقاضاهای ارزی در کف قرار دارند و از انتهای تابستان تا اواسط زمستان، فصل ثبت‌سفارش‌ها و التهابات ارزی است.

عمده تنش‌های ارزی کشور در طول آبان‌ماه رخ داده و عمده کاهش قیمت‌ها بعد از اردیبهشت‌ماه به وقوع پیوسته است. در نگاه اول می‌توان امسال همچون سال‌های گذشته، انتهای بهار و ابتدای تابستان را کف تقاضای ارزی سال برآورد کرد. از همین رو اخبار مرتبط با توافق هسته‌ای توانست قیمت دلار در بازار آزاد را تا محدوده ۴۵‌هزار تومان نیز کاهش دهد و در صورتی که دلار در بازار تک‌نرخی بود، احتمالا شاهد کاهش بیش از پیش آن نیز می‌شدیم. با این حال بعید است که قیمت دلار تا پایان تابستان جهشی داشته باشد.

مهرماه امسال موعد رسیدن به بند غروب برجام است. بعد از این تاریخ ایران می‌تواند برنامه موشکی و پهپادی خود را توسعه دهد و دستش برای توسعه صادرات و واردات فناوری بازتر می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد موعد نهایی رسیدن به توافق توسط طرفین در پایان تابستان است. در صورتی که به هر دلیلی ایران و غرب به توافق جدید نرسند، احتمال بازگشت غرب به مکانیزم ماشه و فروپاشی کامل برجام بسیار زیاد است.

با توجه به اینکه مهم‌ترین فاکتور در تعیین قیمت ارز، تحریم‌های هسته‌ای است، بازار ارز کشور نیز تا زمانی که تکلیف این توافق مشخص نشود، جهت‌گیری خاصی نخواهد داشت و در فاز اغما می‌ماند. سیاستگذار نیز می‌تواند در این دوره با توجه به تقاضاهای محدود ارزی، ثبات را در بازار ایجاد کند و قیمت دلار را در محدوده ۵۰‌هزار تومان نگه دارد. هرگونه افزایش قیمت ارز و رسیدن به محدوده سقف قبلی در صورت عدم‌توافق هسته‌ای و در نیمه دوم سال محتمل است.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار