سورپرایز رئیسی برای متقاضیان وام ازدواج | صف وام ازدواج تعطیل شد
رئیسجمهور در دستوری ویژه به بانک مرکزی، خواستار شد: تا پایان تابستان، صف متقاضی وام ازدواج به صفر برسد.

خبرملت: وام ازدواج از جمله تسهیلاتی است که بانک های مختلف به دستور دولت به زوج های جوان می پردازند. زوج های جوان وام ازدواج را برخی از مخارج ابتدایی زندگی خود از جمله خرید جهیزیه، اجاره خانه و هزینه های مراسم عروسی هزینه می کنند. مبلغ وام ازدواج در سال 1402 افزایش پیدا کرده است. وام ازدواج در سال جاری برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال مبلغ 220 میلیون تومان تعیین شده که روی هم رفته 440 میلیون تومان می شود. جزئیات پرداخت وام ازدواج را در ادامه بخوانید.
رئیس جمهور طی نامهای خطاب به رئیس بانک مرکزی دستورات ویژهای را برای تسهیل ازدواج جوانان مقرر کرد.
به گزارش فارس، سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، با توجه به گرامیداشت هفته ملی ازدواج (جشن وصال) طی نامهای دستوراتی را صادر کرد.
رئیسی در این نامه خطاب به محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی خواستار اجرای ۵ اقدام مهم به شرح زیر شده است:
۱- همه اختلالات ایجاد شده برای پرداخت وامهای ازدواج مرتفع شود.
۲- مصوبات شورای عالی جوانان در خصوص زمان معرفی متقاضیان به شعب رعایت و بانکها موظفاند ظرف پانزده روز ثبتنامکنندگان را به شعب ارجاع دهند.
۳ - شعب بانکها فراتر از دستورالعملها در احذ تضمینها سختگیری نکنند.
۴- صف متقاضیان وام قرضالحسنه ازدواج تا پایان تابستان سال جاری باید به صفر برسد.
۵- بانکمرکزی موظف به پیگیری مدیران متخلف در این زمینه میباشد.
همچنین در ادامه این نامه آمده است: مقتضی است به منظور رفع مشکلات جوان، برنامهریزی و اقدام عاجل معمول و نتیجه جهت استحضار ارسال گردد.
مهلت بانک مرکزی به بانکها برای پرداخت وام ازدواج
بانک مرکزی با ابلاغ بسته نظارتی و اعتباری در تاریخ بیستم خردادماه، به بانکهای کشور تا بیستم شهریور ۱۴۰۲ مهلت داد نسبت به پرداخت تسهیلات ازدواج طبق سهمیه ابلاغی بانک مرکزی اقدام کنند.
همچنین بانکها موظف شدند حداکثر ۱۵ روز پس از ثبتنام متقاضیان وام ازدواج، تعیین شعبه را انجام دهند و پس از تعیین شعبه و تکمیل مدارک حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز مبلغ تسهیلات را به حساب متقاضیان واریز کنند.
براساس این ابلاغیه، بانکها به هیچوجه اجازه دریافت بیش از یک ضامن بابت پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را ندارند.
با وجود اینکه در قانون بودجه سالجاری بانکهای قرضالحسنه مهر ایران و رسالت از پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج مستثنی شدهاند، با توجه به توافقات به عمل آمده نسبت به پرداخت کامل تسهیلات به متقاضیان در صف خود اقدام کنند.
شرایط وام ازدواج در سال 1402
بانک مرکزی در بخشنامه ای شرایط وام ازدواج را تشریح کرد. در این بخشنامه مواردی همچون کارت پایان خدمت، مبلغ وام و وام ایثارگران ذکر شده است.
بانک مرکزی در آخرین بخشنامه خود شرایط دریافت وام ازدواج را ابلاغ کرد.
بر این اساس وامازدواج برای هر یک از زوجین ۱۸۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ساله خواهد بود. البته این مبلغ برای زوجهای زیر ۲۵ سال است. مبلغ وامازدواج زوجههای زیر ۲۳ سال تا ۲۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
مطابق قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، شرایط دریافت وام ازدواج برای زوجینی که تاریخ ازدواج آنها از یکم فروردین ماه سال ۱۳۹۸ به بعد بوده، به شرح زیر است:
مبلغ این تسهیلات برای هر یک از این زوجین ۱۸۰ میلیون تومان و برای زوجهای با سن کمتر از ۲۵ سال و زوجههای زیر ۲۳ سال ۲۲۰ میلیون تومان است. همچنین دوره بازپرداخت این وام ۱۰ ساله قید شده است.
بانک مرکزی در این بخشنامه تخطی از هر یک از بندهای این بخشنامه را مصداق تخلف عنوان و اعلام کرده که چنین مواردی در مراجع ذیصلاح قابل پیگیری است.
برای دریافت وامازدواج نیازی به کارت پایان خدمت نیست
شرایط دریافت وام ازدواج به گونهای که از حکم موضوع ماده (۱۰) قانون خدمت وظیفه عمومی مستثنی شده است. یعنی اگر شما مشمول خدمت سربازی هم باشید میتوانید این وام را دریافت کنید.
هیچ کدام از شعب بانکی نمیتوانند از شما درخواست کنند که برای پرداخت این تسهیلات باید تکلیف وضعیت خدمت سربازی تان را مشخص کنید.
وام ازدواج ایثارگران
همچنین افراد مندرج در قانون ماده (۵۰) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، مشمول اخذ قرضالحسنه ازدواج به میزان دو برابر افراد عادی هستند.
وام ازدواج در سال 1402 چقدر است؟
با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها از ابتدا سال ۹۸ بوده مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان و برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال مبلغ ۲۲۰ میلیون تومان تعیین شد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت صبح امروز(دوشنبه) و در جریان بررسی بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۲ کل کشور، جزء ۱ بند الف تبصره ۱۶ را به تصویب رساندند.
بر اساس جزء ۱ بند الف تبصره ۱۶، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است در چهارچوب برنامه کنترل تورم و ایجاد ثبات اقتصادی مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قوانین مربوط به ایثارگران، حداقل دو میلیون میلیارد (۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از محل سپرده های قرض الحسنه اعم از جاری و پس انداز شبکه بانکی ( غیر از بانک ها قرض الحسنه) پس از کسر سپرده قانونی را به قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن اختصاص داده و از طریق بانکهای عامل (به تشخیص شورای پول و اعتبار) به شرح زیر نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اقدام نماید:
۱_تسهیلات قرض الحسنه ازدواج (موضوع ماده(۶۸) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت):
۱-۱- تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۱۳۹۸/۱/۱ بوده است مبلغ یک میلیارد و هشتصد میلیون(۱.۸۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال و با دورهی بازپرداخت ده ساله
۱-۲ - تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال مبلغ دو میلیارد و دویست میلیون (۲.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال