خبر داغ درباره حقوق بازنشستگان در گرمترین روز سال | زمان تسویه باقیمانده حقوق بازنشستگان مشخص شد
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از تسویه مطالبات متناسب سازی حقوق بازنشستگان تا قبل از شهریورماه خبر داد.
خبرملت: حقوق بازنشستگان برای خردادماه در روزهای اخیر به حساب بازنشستگان واریز شد. علیرغم افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۲، بسیاری برخی از آنها میگویند حقوقشان کفاف حدود ۱۰ روز زندگی در یک ماه را می دهد. دولت وعده داده که طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان را اجرایی کند. همسان سازی حقوق بازنشستگان می تواند تاثیر قابل توجهی روی میزان دریافتی بازنشستگان بگذارد. تازه ترین خبر درباره حقوق بازنشستگان را در ادامه از خبرملت بخوانید.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، از تسویه مطالبات متناسب سازی حقوق بازنشستگان تا قبل از شهریورماه و انجام رتبهبندی معلمان و اجرای مطالبات فرهنگیان بازنشسته در مرداد ماه خبر داد.
به گزارش خبرآنلاین، نعمتالله ترکی در جشن بزرگداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان، اظهار کرد: تا سال ۹۹ بخشی از متناسب سازی حقوق بازنشستگان انجام شد و مطالبات باقی مانده مربوط به شش ماهه دوم سال ۹۹ است. مطالبات سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز در برنامه ما است تا قبل از شهریور ماه آن را تسویه کنیم.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیون نفر از بازنشستگان جزو فرهیختگان آموزش و پرورش محسوب می شوند، توضیح داد: رتبه بندی معلمان از سال ۱۴۰۰ شروع شد. حدود ۶۷۲ هزار نفر در این امر مطالبات خود را دریافت کردهاند.
ترکی ادامه داد: دو سه گروه از رتبهبندی ماندهاند که بخشی از آنها یعنی ۵۳ هزار نفر مربوط به سال ۱۴۰۰ و ۶۳ هزار نفر مربوط به سال ۱۴۰۱ میشوند. در سال جاری نیز از شهریور ماه ۸۰ هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته خواهند شد که مطالبات اینها مانده است.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری، عنوان کرد: هم وزیر آموزش و پرورش و هم سازمان برنامه قول دادهاند در مرداد ماه رتبه بندی انجام و مطالبات بازنشستگان آموزش و پرورش اجرایی میشود. در خصوص مطالبات بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی نیز که در کش و قوسهای سالهای ۹۷ تا ۹۹ بودند، در اسفند سال ۱۴۰۱ این امر اجرایی شد. افزایش ۱.۱۵ در این امر انجام شد، احکام صادر شد و تا قبل شهریور ماه امسال معوقات پرداخت میشود.
حقوق بازنشستگان ۹۰ درصد شاغلین میشود؟
حدود ۱۱ سال قبل مجلس قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان را تصویب کرد تا حقوق بازنشستگان در بازهای مشخص همسان با حقوق شاغلان شود، اما کمتوجهی هر ساله یا در حالت خوشبینانه محدودیت منابع دولت، باعث شده است که این موضوع دچار یک عقبماندگی جدی شود.
حال آنطور که اخیرا اعلام شده، در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه در مجلس، پیشنهادی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی تصویب شده و قرار است این لایحه در قالب پیشنهاد و مصوبه کمیسیون برنامه و بودجه به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم داده و در مورد آن تصمیمگیری شود.
بنا به گفته سید محمدرضا میرتاجالدینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، بازنشستگان باید بتوانند ۹۰ درصد حقوق شاغلین را دریافت و از آن بهرهمند شوند.
وی عنوان میکند: بازنشستگان همواره مطالبه همسانسازی حقوق خود را از نمایندگان پیگیری میکنند و ما باید در برنامه هفتم توسعه حکم روشن و شفافی را در زمینه همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر بگیریم و شرایط به نحوی باشد که بازنشستگان بتوانند ۹۰ درصد حقوق شاغلین را دریافت و از آن بهرهمند شوند.
همسان سازی حقوق بازنشستگان تصویب شد
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تصویب موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی در کمیسیون متبوع خود خبر داد.
حمیدرضا حاجی بابایی گفت: همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس مصوب شد.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تاکید کرد: با استهلاک بدهیهای دولت ضمن ایجاد عدالت در حقوق و مزایای کارکنان تامین اجتماعی، اعم از شاغلین و بازنشستگان، باید همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز اجرایی شود.
رئیس کمیسیون برنامه وبودجه ومحاسبات مجلس در تبیین این موضوع اضافه کرد: از طرفی همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری حقی است اجتناب ناپذیر که وظیفه مجلس و دولت انقلابی است.
وی اظهارکرد: واقعیت آن است که در شرایط کنونی حال بازنشستگان خوب نیست و صرفا فقط با شعار این مساله حل شدنی نیست.
حاجی بابایی با اظهار تاسف از به بن بست رسیدن نظام هماهنگ پرداخت بیان کرد: دولت باید پیشنهاد خود را در مورد نظام هماهنگ عادلانه بصورت لایحه به مجلس ارائه کند.
حاجی بابایی با اشاره به رویکرد عدالت محورانه دولت سیزدهم تاکید کرد: برای توسعه عدالت اجتماعی و رفع مشکل کارکنان شاغل و بازنشسته برنامه نظام پرداخت از وضعیت کنونی به سوی عدالت محوری هدایت خواهد شد، که بتوانیم شاهد عدالت در پرداختیها باشیم.
وی تاکید کرد: احساس تبعیض بیش از مشکلات معیشتی کارکنان دولت را رنج میدهد، این رویکرد میتواند شادی و نشاط و امید آفرینی که از تاکیدات مقام معظم رهبری است را در میان کارکنان دولت و بازنشستگان جاری سازد.
رئیس کمیسیون برنامه وبودجه و محاسبات مجلس گفت: جایگاه کارکنان دولت در جهش تولید و مهار تورم را نمیتوان نادیده گرفت، با رضایت شغلی کارکنان شاغل و بازنشسته انگیزه آنها در انجام وظایف خطیر شغلی افزایش خواهد یافت و به یاری خدا شاهد تحقق اهداف پیش بینی شده در این حوزه خواهیم بود.
چه کسانی مانع همسان سازی حقوق بازنشستگان هستند
به گزارش خبرآنلاین، یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از مخالفتها با همسانسازی حقوق بازنشستگان پردهبرداری میکند. وی میگوید: برخی افراد در سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه، مانع همسانسازی حقوق بازنشستگان شدند.
جبار کوچکینژاد با اشاره به ضرورت همسانسازی حقوق بازنشستگان و رسیدگی به معیشت آنها عنوان میکند: اگرچه همسانسازی حقوق بازنشستگان جزو قوانین دائمی کشور است، اما دولتها به دلیل نداشتن منابع کافی برای اجرای این قانون از انجام آن سر باز میزنند، بنابراین باید در برنامه هفتم راهی برای تامین مالی این مهم پیدا شود، به عنوان مثال باید صندوقهای بازنشستگی را به یک منبع مالی یا سرمایهگذاری مانند درآمدهای نفتی یا صندوق توسعه ملی وصل کنیم، البته تلاش برای پیدا کردن یک روش مالی ادامه دارد.
وی با بیان اینکه برخی افراد در سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه، مانع همسانسازی حقوق بازنشستگان شدند، تصریح میکند: از آنجا که صندوقها توانایی همسانسازی حقوق بازنشستگان را ندارند و با کمکهای دولت روی پا ماندهاند، باید هرچه سریعتر آنها را تعیین تکلیف کرد؛ چراکه صندوقها در پرداخت حقوق بازنشستگان صرفا نقش ۵ درصدی دارند، لذا باید پرسید؛ دلیل ادامه فعالیت صندوقهای مذکور چیست؟ آیا صرفا برای پرداخت حقوقهای کلان به مدیران و هیأت مدیره ادامه فعالیت میدهند؟
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس متذکر میشود: همچنین در کنار پیشنهاد تامین مالی صندوقها باید پیشنهاد فروش این صندوقها توسط دولت نیز جدی گرفته شود چراکه اگر دولت بتواند صندوقهای بازنشستگی را به فروش برساند، از درآمد حاصل از آن بخشی از هزینههای خود را جبران خواهد کرد لذا از نمایندگان میخواهم این موضوع را در برنامه هفتم دنبال کنند، چراکه لزومی بر ادامه فعالیت صندوقهای ورشکسته وجود ندارد.