افزایش قیمت نان در ۱۳ استان | قیمت نان در کدام شهرها گران شد؟
گزارشها از اتحادیهها و تشکلهای فعال در حوزه نان، از رایزنی برای تغییر قیمت نان حکایت دارد.
خبرملت: قیمت نان از سال 1399 تاکنون ثابت مانده و تغییری نداشته است. نانواداران طی یک سال گذشته همواره از افزایش نیافتن قیمت نان گلایه مند بوده اند زیرا معتقدند تورم روی کار آنها تاثیر گذاشته است. دولت سعی دارد با ثابت نگه داشتن قیمت نان جلوی انتقال فشار افزایش قیمت به مردم را بگیرد اما باید دید این مقاومت تا چه زمانی ادامه دارد. زمزمه های افزایش قیمت نان از ابتدای سال 1402 شنیده می شود. تازه ترین خبر درباره قیمت نان را در ادامه بخوانید.
خبرآنلاین نوشت در حالی دولتیها و استانداری تهران، احتمال افزایش قیمت نان در تهران را رد میکنند، اما خبرهای درگوشی و صحبت با اتحادیهها، از رایزنی برای تغییر قیمت نان حکایت دارد.
این در شرایطی است که اخیرا احمد وحیدی، وزیر کشور در واکنش به انتشار برخی اخبار پیرامون افزایش قیمت نان در برخی استانها، گفته بود: در دولت چیزی با عنوان افزایش قیمت نان نداشتیم.
محمد علیمهری، معاون اقتصادی استاندار تهران نیز درباره برخی شایعات پیرامون افزایش قیمت نان در برخی استانها در فضای مجازی و برخی رسانهها اعلام کرده بود: در استان تهران قیمت نان هیچگونه افزایش قیمتی نداشته است و قیمت همان قیمت ثابت و مصوب قبلی است.
وی متذکر شد: برای افزایش قیمت نان فعلا هیچگونه برنامهای در دستور کار استانداری تهران وجود ندارد.
با این حال برخی گزارشها، از گرانی نان در ۱۳ استان حکایت دارد. همچنین در خبرها به نقل از سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان آمده که اختیار تغییر قیمت نان به استانها واگذار شده است.
خبرها حاکی از آن است که در مشهد نان بربری از یک هزار و ۱۱۵ تومان با افزایش حدود ۴۳ درصدی به یکهزار و ۶۵۰ تومان در یک هفته اخیر رسیده است. نان لواش نیز با افزایش حدود ۲۴ درصدی ۵۲۵ تومان شده است.
رایزنی برای تغییر قیمت نان
با وجود انتشار خبرهای مختلف از افزایش قیمت نان تحت عنوان متناسبسازی از سوی رسانههای حامی دولت در استانهای مختلف، اما هیچکدام از تشکلها و اتحادیههای فعال در حوزه آرد و نان کشور در خصوص افزایش قیمت نان حاضر به گفتوگو نیستند و سکوت را در شرایط کنونی تا کسب نتیجه ترجیح دادهاند. بر همین اساس، اعضای اتحادیههای فعال در حوزه نان در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین، تنها به این جمله بسنده میکنند که یک هفته صبر کنید تا نتایج مشخص شود.
به گفته آنها، ما هنوز نتیجه نگرفتهایم و در حال رایزنی هستیم.
اختیار افزایش قیمت نان در اختیار استانها
وزارت اقتصاد پیش از این اعلام کرده بود که اختیار افزایش قیمت نان در اختیار استانها قرار گرفته است. براین اساس محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد گفته بود که طرح هوشمندسازی به صورت مستقیم به موضوع نرخ نان ورود ندارد و اصلاح نرخ از سالیان قبل در اختیار کارگروه آرد و نان استانها قرار دارد و این رویه ادامه خواهد داشت.
پیگیریها از وزارت اقتصاد نیز نشان میدهد که همچنان تغییری در روند قبلی ایجاد نشده است و تاکید بر آن است که افزایش قیمتها براساس تصمیم کارگروه آرد و نان استانها و با حضور استانداران انجام شده است.
تعیین تکلیف قیمت نان تا پایان مرداد؟
البته علی مهری، معاون اقتصادی استانداری تهران چندی پیش در واکنش به درخواستهای نانوایان گفته بود: دولت یکسری تمهیدات انجام داده است که بتواند اقتصاد نانوایان را درست کند و شغل نانوایی به لحاظ اقتصادی به صرفه باشد. در همین راستا از حدود سه هفته پیش هر شب ۴۰ درصد کمکهزینه برای نانوایان واریز میشود.
علیمهری در مورد اینکه اصلاح قیمت نان اتفاق خواهد افتاد یا خیر؟ عنوان کرده بود: در این زمینه برنامه موجود است اما همه چیز دست ما نیست و استانداری به تنهایی نمیتواند تصمیمگیری کند و باید مصوبه بالادستی داشته باشد. با این اوصاف، ما پیشنهاد خودمان را ارائه کردیم اما هنوز مصوب نشده و فعلا تغییری درباره قیمت نان در تهران اتفاق نیفتاده است.
وی در پاسخ به اینکه پیشنهاد شما برای قمیت نان چقدر است؟ گفته بود: در این باره هنوز نمیتوانیم صحبت کنیم اما به نظر میرسد این موضوع تا آخر همین ماه در استان تهران تعیین تکلیف شود.
علیمهری با بیان اینکه در برنامه ما فقط بحث اصلاح قیمت نان مطرح نیست، متذکر شده بود: بر این اساس ممکن است اصلا قیمت برخی نانها گران نشود ولی ما به دنبال این هستیم که اتفاقاتی بیفتد که پخت نان برای نانوا به صرفه شود که در این زمینه پیشنهادات ما را خود اتحادیه نانوایان هم قبول کردهاند.
قیمت نان در استان مرکزی متناسبسازی شد
در این میان، دهم مردادماه مدیرکل امور اقتصادی استانداری مرکزی از متناسبسازی نرخ نان خبر داد. محمدرضا گودرزی در گفتوگو با فارس اعلام کرد: از امروز، دهم مردادماه، نان با قیمت متناسبسازی شده در نانواییهای استان عرضه میشود. وی توضیح داده بود: قیمت نان بین ۵ تا ۲۵ درصد متناسبسازی شده است.
مدیرکل امور اقتصادی استانداری مرکزی عنوان کرد: پیرو تصمیمات کشوری به منظور جبران بخشی از هزینههای نانوایان و با توجه به گلایه نانواداران مبنی بر عدم افزایش قیمت نان از سال ۱۴۰۰ تاکنون با وجود افزایش هزینههای دستمزد، تجدید نظر پیرامون قیمت نانها به استانها واگذار شد. استان مرکزی نیز پیرو این تصمیم، بررسیهایی را به منظور تغییر قیمت انجام داد و در نهایت عرضه نان با قیمت متناسبسازی شده در نانواییهای استان کلید خورد.
نرخ نان در استان یزد متناسبسازی میشود
امروز، چهاردهم مردادماه نیز خبرگزاری دولت در خبری به نقل از سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد، از متناسبسازی قیمت نان در این استان خبر داد.
محمدعلی شاهحسینی در جمع خبرنگاران اعلام کرد: میانگین افزایش نرخ نان در استان نسبت به دو سال قبل افزایش نداشته و به تناسب استانهای همجوار مثل کرمان و فارس هنوز ارزانتر است.
به گفته او، متناسبسازی نرخ نان در دستور کار قرار گرفته و با توجه به بخشنامه معاون اول ریاستجمهوری باید این اقدام انجام میشد که پس از تایید در روزهای آینده اجرایی خواهد شد.
قیمت نان در گلستان هم افزایش یافت؟
در این فضا، خبرگزاری ایلنا در گزارشی اعلام کرد که محمد برزعلی، رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان صبح پنجشنبه ۱۲ مرداد در گفتگو با خبرنگاران گفته است: از این پس قیمت نان سنگک با وزن ۶۰۰ گرم هر عدد ۹ هزار تومان، بربری با وزن ۵۰۰ گرم هر عدد ۷ هزار و ۵۰۰ تومان و تافتون با وزن ۲۰۰ گرم هر عدد ۴ هزار تومان خواهد بود.
البته بلافاصله برزعلی اعلام کرد: قیمت نان در استان گلستان تغییری نکرده است و قیمت اعلام شده در رسانهها صرفا مصوبه پیشنهادی کارگروه آرد و نان استان فقط در مورد نانواییهای سوپر آزاد بوده است که آرد مورد استفاده آنها از آرد غیریارانهای یا آزاد بوده به علاوه اینکه این مصوبه برای ابلاغ نهایی و اجرایی شدن نیاز به طی فرایند قانونی دارد.
به گفته او، نان در همه نانواییهای استان کماکان با همان قیمت سابق عرضه خواهد شد و قیمتهای پیشنهادی نان برای نانواییهای سوپر آزاد به منظور یکسان بودن وزن چونه و قیمت در استان گلستان به کارگروه آرد و نان استان ارائه شده بود.