قیمت بنزین| افزایش قیمت بنزین| قیمت بنزین سال 1402

بنزین یارانه‌ای می‌شود؟ | خبر داغ درباره قیمت بنزین

نماینده مجلس شورای اسلامی از احتمال یارانه‌ای شدن سهمیه بنزین و تخصص بنزین به کد ملی افراد خبر داد.

بنزین یارانه‌ای می‌شود؟ | خبر داغ درباره قیمت بنزین

خبرملت: در ماه های اخیر بحث افزایش قیمت بنزین در رسانه ها مطرح بوده و شایعاتی نیز همواره در فضای مجازی منتشر شده است. قیمت بنزین برای آخرین بار در سال 1398 افزایش پیدا کرد. هم اکنون قیمت بنزین سهمیه ای به ازای هر لیتر 1500 تومان است. همچنین قیمت بنزین آزاد نیز به ازای هر لیتر 3000 تومان می باشد. تازه ترین خبر درباره قیمت بنزین را در ادامه بخوانید.

مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درخصوص برخی تصمیم‌گیری‌های اخیر در حوزه بنزین که منجر به بروز سردرگمی یا نگرانی برای مردم شده و البته طرح پی‌درپی شایعات گرانی بنزین با توجه به ناترازی تولید و مصرف بنزین در کشور، گفت: در بحث بنزین با دو صورت مساله مواجه هستیم، نخستین مساله این است که مردم برای سوخت‌گیری در جایگاه‌های عرضه سوخت از کارت‌های شخصی استفاده کنند و کارت جایگاه کمتر باشد، به این دلیل که از یکسو آمار مصرف دقیق باشد و میزان مصرف مشخص شود و از سوی دیگر تا حدودی جلوی قاچاق گرفته شود. علت هم این است که برخی افراد کارت‌های سوخت را اجاره می‌دهند یا می‌فروشند و این‌ها به لب مرز رفته و زمینه‌ساز قاچاق سوخت می‌شود.

وی ادامه داد: این تکلیف بودجه ۱۴۰۲ بود که با پیشنهاد یکی از همکاران که شناخت دقیقی هم از حوزه پالایش و پخش داشت مطرح شد و حرف دقیقی هم است که وزارت نفت برود و بررسی و تدبیر کند که کارت‌های شخصی استفاده شود.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: وزارت نفت برای اجرای این مصوبه در نخستین گام کارت‌های جایگاه‌ها را محدود کرد که به‌نظر من کار درستی نبود یا حداقل یک کار جامعی نبود چون معلوم بود که تا یک حدی می‌شود این را دنبال کرد و همین ازدحام‌ها قابل پیش‌بینی بود که من هم به مسئولین وزارت نفت گفته بودم که ممکن است این اتفاق بیفتد و خب عقب‌نشینی هم کردند و این در عمل نشان داد که تصمیم درستی نبود.

شریعتی در ادامه با اشاره به ورود به روند ناترازی تولید و مصرف بنزین در کشور، عنوان کرد: مساله دوم این است که از امسال تولید بنزین ما منفی شده است. به جهت اینکه در سال‌های گذشته دولت‌های قبل خیلی روی پالایشگاه‌سازی کار نکردند و پیش‌بینی افزایش تولید نداشتیم، از آن طرف مصرف افزایش پیدا کرده، با برطرف شدن کرونا به یکباره یک جهش هم ایجاد شد، خودروهای فرسوده را هم از رده مصرف خارج نکردیم و مصرف خودروهای داخلی هم که بالاست که مقصر این مساله واقعا مردم نیستند.

قیمت بنزین

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: ما باید هرچه می‌توانیم تلاش کنیم با سیاست‌های غیرقیمتی جلوی مصارف مازاد و قاچاق را بگیریم و نکته دیگر اینکه درباره مصارف بیشتر از الگو هم باید تصمیم‌گیری کنیم. همانطور که در برق و گاز که جزو حامل‌های انرژی هستند می‌گوییم یک سطحی از مصرف تحت پوشش یارانه باشد، مثلا ۷۰ تا ۷۵ درصد مصارف را یارانه‌ای درنظر می‌گیریم و کسی که بالاتر از الگو و استاندارد مصرف می‌کند هزینه بیشتری بدهد؛ در این زمینه هم باید به چنین تصمیمی برسیم. چرا هزینه واردات بنزین را همه مردم باید بدهند اما آن کسی که پرمصرف‌تر است و چند خودرو دارد، نباید هزینه‌اش را بدهد؟

شریعتی ادامه داد: برای اینکه بخواهیم این نظام را پیاده کنیم اول باید دسترسی‌ همه مردم را به بنزین ایجاد کنیم، چون برخلاف گاز و برق الان عامه مردم دسترسی به بنزین ندارند، در واقع حدود ۵۰ درصد خانوارهای کشور خودرو ندارند و این‌ها عملا دسترسی ندارند و نمی‌توانیم نظام الگوی مصرف را پیاده کنیم.

وی افزود: ابتدا باید توزیع را عمومی کنیم، یعنی به هر کدملی سهمیه بنزین یارانه‌ای بدهیم، آن‌هایی که خودرو دارند مصرف می‌کنند و آن‌هایی که ندارند، بفروشند. اگر این را پیاده کردیم قادر خواهیم بود مصرف بالاتر از سهمیه را بگوییم هرکسی مصرف مازاد دارد هزینه‌اش را بدهد. در این شرایط دولت یک سهمیه مساوی به همه با قیمت یارانه‌ای می‌دهد، قیمت را هم افزایش نداده و اثری بر تورم ندارد.

شریعتی با اشاره به اثرات اجرای چنین راهکاری، گفت: در این شرایط دولت موظف است بنزین یارانه‌ای را بدهد؛ در نتیجه دولت بنزین را قیمت گذاری نکرده، گران نکرده و اثر تورمی ندارد. نظام توزیع عادلانه است پرمصرف‌ها هزینه بیشتری می‌دهند. این یک کار درستی است که جلوی قاچاق را می‌گیرد.

وی تصریح کرد: این توزیع هم باید بیاید روی کارت بانکی اجرایی شود، چرا؟ چون شبکه قابل اطمینان، قابل رصد، قابل کنترل است زیرساخت‌هایش هم موجود است. هزینه‌اش را هم نیاز نیست دولت بپردازد چراکه با توجه به انجام تراکنش‌ها و آورده‌ای که برای بانک خواهد داشت، خود بانک نسبت به تامین زیرساخت و امکانات اجرایی اقدام خواهد کرد.

قیمت بنزین

واکنش‌های رسمی به شایعه افزایش قیمت بنزین

معاون اول رئیس جمهور، وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، شایعه افزایش قیمت بنزین را تکذیب کردند.

این در حالیست که در روزهای اخیر نقل قولی از مصطفی رضاحسینی‌قطب‌آبادی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بازتاب فراوانی پیدا کرده و جنجالی شده است. این نماینده مجلس احتمال افزایش قیمت بنزین را تکذیب نکرده و حتی این احتمال را طرح کرده است: «به نظر می‌رسد در حال آماده‌سازی جامعه برای افزایش قیمت بنزین هستند. تصور من این است که این کار را انجام می‌دهند و آزمون و خطاها برای این بوده که جامعه را آماده کنند تا قیمت سوخت را افزایش دهند، چون همانطور که در گذشته شاهد بودیم، در این شرایط، ارزیابی در جامعه انجام می‌دهند تا بتوانند سیاست‌های خود را اعمال کنند؛ بنابراین تصور من این است که احتمال افزایش قیمت بنزین وجود دارد.»

اما سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه این احتمال را رد کرده و گفت: «تاکنون کمیسیون تلفیق مصوبه‌ای درباره افزایش قیمت بنزین و نحوه توزیع آن و همچنین تغییر نحوه مدل توزیع سهمیه‌بندی بنزین نداشته‌ و اساساً بعید است جمع‌بندی نهایی کمیسیون به این سمت برود که یارانه بنزین به جای پلاک خودرو به خانوار داده شود.»

معاون رئیسی خیال همه را درباره قیمت بنزین راحت کرد

معاون اول رئیس‌جمهور هرگونه تغییر قیمت و افزایش نرخ فرآورده‌های نفتی از جمله بنزین را تکذیب کرد.

محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور هرگونه تغییر قیمت و افزایش نرخ فرآورده‌های نفتی از جمله بنزین را تکذیب کرد.

وی افزود: در هیچیک از سطوح و مراجع تصمیم‌گیری دولت از جمله وزارت نفت، کمیسیون‌های تخصصی دولت و کارگروه‌ها، موضوع افزایش قیمت بنزین مطرح نیست.

به گزارش فارس در روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت بنزین مطرح شده بود که امروز صبح نیز جواد اوجی وزیر نفت با بیان اینکه من چند بار افزایش قیمت بنزین را تکذیب کردم و شرکت پالایش و پخش نیز بارها این تکذیب را تکرار کرده  است، گفت: خیال مردم راحت باشد که افزایش قیمت بنزین صورت نمی‌گیرد و دولت چنین برنامه‌ای ندارد.

قیمت بنزین

قیمت بنزین و سهمیه‌بندی سوخت تغییری نکرده است

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: از مردم تقاضا داریم که به شایعات مربوط به تغییر قیمت بنزین توجه نکنند، قیمت بنزین و سهمیه‌بندی سوخت تغییری نکرده است.

علی‌اکبر نژادعلی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به آخرین وضعیت جایگاه‌های سوخت در کشور عنوان کرد: وضعیت توزیع بنزین در جایگاه‌ها در شرایط مناسبی قرار دارد و با آگاه شدن مردم نسبت به شایعات بنزینی و فروکش کردن تقاضای اضافی شرایط بهتر نیز خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: هم‌اکنون وضعیت ذخیره‌سازی بنزین کاملا مناسب است و هیج مشکلی بابت عرضه بنزین کافی به مردم وجود ندارد، زیرا میزان تولید بنزین پالایشگاه‌ها در سال جاری افزایش یافته و با تولید فعلی به راحتی می‌توان به تقاضای عادی مردم پاسخ داد.

وی افزود: بارها تاکید شده که دولت هیچ برنامه و قصدی برای تغییر قیمت بنزین ندارد و اصلا در هیچ سطحی این موضوع حتی مطرح هم نشده است. طبق برنامه به کارت سوخت هر خودرو 60 لیتر سهمیه بنزین 1500 تومانی و 150 لیتر سهمیه بنزین 3000 تومانی تعلق می‌گیرد و برای مصارف مازاد بر این نیز کارت سوخت جایگاه‌ها با نرخ 3000 تومانی موجود است.

به گفته وی مردم با کارت جایگاه در هر نوبت می‌توانند تا 40 لیتر بنزین خریداری کنند و با کارت شخصی خود هم تا 60 لیتر به نرخ اول یعنی 1500 تومان و 150 لیتر به نرخ دوم 3000 تومانی استفاده کنند.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، با توجه به تکلیف قانونی مبنی بر این که تا پایان شهریور مردم باید با کارت شخصی خود سوخت‌گیری کنند،‌ کارتهای سوخت جایگاهداران به تدریج محدود می‌شود و  در حال حاضر 75 درصد سوخت‌گیری با کارت شخصی انجام می‌شود.

نژادعلی توضیح داد: به طور کلی میزان تردد خودروها به واسطه تابستان افزایش یافته است که به تبع آن مصرف نیز در حالت اوج قرار گرفته است. در تهران در یک ماه، 10 میلیون تراکنش سوخت‌گیری ثبت شده است که رقم بسیار بالایی است و با توجه به ظرفیت جایگاه‌های فعلی، اگر تقاضا نیز به صورت کاذب تحت تاثیر شایعات افزایش یابد، کار تامین را با چالش مواجه می‌کند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در روزهای گذشته همکاران بنده در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تمهیدات ویژه‌ای را برای سوخت‌رسانی آغاز کرده‌اند که منجر به تامین پایدار سوخت خواهد شد.

وی تاکید کرد: از مردم تقاضا داریم که به شایعات مربوط به اصلاح قیمت توجه نکنند، زیرا این اتفاق منجر به بروز مشکل در تامین سوخت می‌شود، اگر مردم به شایعات توجه نکنند، شرایط به حالت عادی بازمی‌گردد.

قیمت بنزین

ماجرای سه نرخی شدن قیمت بنزین چیست؟

چندی پیش خبری مبنی بر سه نرخی شدن قیمت بنزین به نقل از خبرگزاری تسنیم منتشر شد. جزئیات خبر به شرح زیر بود: پس از ماه‌ها تایید و تکذیب بالاخره خبرگزاری تسنیم از طرح بنزینی دولت ابراهیم رئیسی با محوریت قیمت سوم بنزین رونمایی کرد. بر اساس این طرح مصرف هر باک تا ۳۰ لیتر به مبلغ لیتری ۳ هزار تومان، از ۳۰ لیتر تا ۶۰ لیتر به مبلغ لیتری ۷ هزار تومان و از ۶۰ لیتر به بالا به مبلغ هر لیتر ۱۸هزار تومان عرضه شود.

در همین زمینه خبرگزاری تسنیم واکنش نشان داد و در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: کانال جعلی تسنیم اقتصادی خبری درباره قیمت جدید بنزین منتشر کرده است و هیچ خبری درباره قیمت بنزین در سایت و فضای مجازی این خبرگزاری منتشر نشده است .

تسنیم نوشت: لازم به ذکر است که دولت در حال حاضر هیچ برنامه و تصمیمی برای تغییر قیمت بنزین ندارد و قیمت‌های اعلامی کذب است.

معاون مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با بیان اینکه تا پایان سال هیچ برنامه‌ای برای تغییر قیمت بنزین نداریم، گفت: سوخت‌هایی را که بعضا از برخی کشورها به دلیل آنچه موضوع پایین بودن کیفیت مطرح می‌کنند تحویل نمی‌گیریم و حتی یک لیتر را هم در داخل کشور به مصرف نمی‌رسانیم.

وی خاطرنشان کرد: اینکه مطرح می‌شود الزامی شدن کارت سوخت شخصی مقدمه چند نرخی شدن است، صحت ندارد.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار