قیمت برنج ایرانی نصف شد! | قیمت برنج هندی و پاکستانی چند؟
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در حال حاضر بهعلت افزایش عرضه نسبت به تقاضا برای برنج ایرانی قیمت این محصول نصف شده است.

خبرملت: قیمت برنج در یک سال اخیر افزایش پیدا کرده است. قیمت برنج ایرانی از انواع برنج خارجی گران تر است. در روزهای اخیر قیمت برنج ایرانی تا حدودی کاهش یافته و فاصله قیمت برنج ایرانی با قیمت خارجی به حداقل رسیده است. خبرهای جدید درباره قیمت برنج را در ادامه بخوانید
رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، در رابطه با قیمت برنج ایرانی اظهار کرد: در حال حاضر بهعلت افزایش عرضه نسبت به تقاضا برای برنج ایرانی قیمت این محصول با کاهش حدود ۵۰ درصدی مواجه شده است.
کنگری با اشاره به اینکه قیمت هرکیلوگرم برنج ایرانی در اسفند سال گذشته به ۱۳۵ هزارتومان رسیده بود، تصریح کرد: در حال حاضر قیمت عمدهفروشی انواع برنج ایرانی از ۳۵ هزارتومان شروع میشود و قیمت نوع با کیفیت آن ۹۵ هزارتومان است.
وی همچنین از کاهش قیمت روغن در بازار خبر داد و گفت: براساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی قیمت روغن در بازار ۱۰ الی ۱۵ درصد کاهش یافته است.
کنگری در ادامه درباره موجودی کالاهای اساسی در کشور اظهار کرد: همه کالاها در بازار بهوفور وجود دارد، اما در این بین تنها شکر کمیاب است.
وی اعلام کرد که وزارت جهاد کشاورزی حدود ۴۰۰ تن شکر در اختیار اتحادیه بنکداران مواد غذایی قرار داده است که توزیع آن باید به صورت حواله به عطار و سقط فروشها، سوپرمارکتها، لبنیاتفروشها انجام شود.
به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی، توزیع شکر در فروشگاههای زنجیرهای و ممنوعیت توزیع توسط بنکداریها باعث فعالیت دلالان در این بازار شده است؛ چرا که دلالان شکر را از فروشگاهها خریداری و با قیمت ۳۵ هزارتومان به بنکداریها تحویل میدهند.
وی تصریح کرد: شکر در بازار کمیاب است و اگر در سوپرمارکتی هم شکر پیدا شود، قیمت هر کیلوگرم از آن ۴۰ هزارتومان است.
کنگری همچنین از افزایش قیمت احتمالی چای خبر داد و اظهار کرد: تاکنون چای با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان وارد میشد، اما قرار است واردات آن با ارز ۴۲ هزار و ۲۰۰ تومان انجام شود که این تغییر تعرفه باعث افزایش قیمت حدود ۳۰ الی ۳۵ درصدی این محصول خواهد شد.
قیمت برنج ایرانی در فروشگاه ها چند؟
مسیح کشاورز رئیس انجمن تولیدکنندگان و تأمینکنندگان برنج در گفتگو با تجارتنیوز درباره وضعیت برنجهای موجود در بازار گفت: این برنجها مربوط به سال زراعی قبل هستند و اکنون نیز زمان برداشت رسیده است. هر چند برنج تازه در بازار مشتری ندارد و این برنجها در انبار ذخیره میشوند.
وی در خصوص قیمت فعلی برنج توضیح داد: اکنون برنج در فروشگاهها و مراکز عرضه مواد غذایی با نرخ ۸۰ هزار تا ۸۵ هزار تومان عرضه میشود و انتظار داریم با یک تفاوت مختصر برنج جدید نیز در همین حدود به بازار وارد شود.
او با اشاره به حذف قیمتگذاری دستوری و اثر آن بر بازار برنج عنوان کرد: تا سال گذشته دولت قیمت این محصول را تعیین میکرد، وقتی اعلام شد قیمت هر کیلو ۶۵ هزار تومان است تقریباً هیچ شالیکار و کشاورزی حاضر به فروش محصول خود به این قیمت نشد. زیرا این عدد معادل قیمت تمامشده بود. در نتیجه فروشگاههای بزرگ مانند رفاه و کوروش نتوانسستند برنج عرضه کنند و برنج ایرانی به قیمت ۸۰ هزار تومان در بنکداریها و سوپرمارکتها که نظارت کمتری روی آنها بود به دست مصرفکننده رسید. همین عدم نظارت سبب سوءاستفاده توسط برخی سودجویان شده بود.
این فعال صنفی ادامه داد: سرانجام پس از برگزاری چندین جلسه دولت پذیرفت که قیمتگذاری دستوری را حذف کند و در آخرین جلسهای که هفته گذشته با وزیر جهاد کشاورزی برگزار کردیم مقرر شد که فاصله قیمتی از کشاورز تا مصرفکننده به حداقل برسد و میزان برنج سفره مردم کاسته نشود و به آن کمک شود.
چرا قیمت برنج کاهش یافت؟
کشاورز درباره خروج دولت از بازار برنج و تاثیر آن بر قیمتها تشریح کرد: با حذف قیمتگذاری دستوری بازار برنج راه خود را پیدا کرد. اکنون قیمت برنج ایرانی بین ۸۰ هزار تا ۸۵ هزار تومان است که یک قیمت منطقی به شمار میآید.
او افزود: از طرف دیگر قیمت پخش عمده برنج هندی ۴۰ هزار تا ۵۰ هزار تومان است و برنج پاکستانی نیز ۵۰ هزار تا ۶۰ هزار تومان قیمت دارد. درنهایت هر کدام با ۱۰ هزار تومان افزایش قیمت به دست مصرفکننده میرسد. این فاصله قیمتی طبیعی است و کمک میکند که قشر متوسط به سمت مصرف برنج ایرانی برود.
قیمتهایی که به آن اشاره شد در حالی ارائه میشوند که این اعداد و ارقام در سر زمین و برای کشاورز به شکل دیگری است.
در اردیبهشت ماه تجارتنیوز در گزارشی با عنوان تجارت مشکوک در شمال ایران از خرید گسترده برنج توسط گروهی از بازرگانان خبر داد.
چنانکه این گروه تمام برنجهای فروشنرفته و موجود در کارخانهها را خریداری کردند و حالا که زمان برداشت دوم برنج فرا رسیده همین گروه برنجها را از قبل سر مزرعه به ازاری هر کیلو ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان به صورت نقدی پیشخرید کرده است.
در واقع فاصله قیمتی ۴۰ هزار تا ۸۵ هزار تومان تماماً به جیب این افراد میرود. رویهای که پیش از این در بازار میوه شاهد بودیم حالا به بازار برنج سرایت کرده است. ناتوانی تمام دستگاههای نظارتی در ۳۰ سال اخیر سبب شده که مافیای دلالی میوه با خیال راحت کار خود را گسترش دهد و حالا به بازار برنج هم دست درازی کند.
قیمت برنج هندی و پاکستانی
قیمت برنج هندی مژده به کیلویی ۵۵ هزارتومان رسیده است. همچنین قیمت برنج برنج پاکستانی خاطره طلایی در کیسه ۱۰ کیلوگرمی ۶۵ هزارتومان اعلام شده است.
برای خرید برنج هندی ۱۱۲۱ البرز در کیسه ۱۰ کیلوگرمی باید ۵۲۰ هزارتومان هزینه کنید. قیمت برنج پاکستانی درجه یک یزدان نیز در وزن ۱۰ کیلوگرمی به ۶۷۰ هزارتومان رسیده است.