قیمت گوشت قرمز تکان خورد | قیمت گوشت آبگوشتی و گوشت خورشتی چند؟
جدیدترین فهرست قیمت انواع گوشت گوسفندی منتشر شد.
خبرملت: در طول یک سال گذشته قیمت گوشت قرمز به شدت افزایش پیدا کرده است. قیمت گوشت قرمز در ایران در مقایسه با قیمت متوسط جهانی بالاتر است. تحلیلگران اقتصادی میگویند برای کاهش قیمت گوشت قرمز ابتدا باید قیمت دام کاهش پیدا کند. در روزهای اخیر قیمت مرغ کاهش پیدا کرده و مردم امیدوارند که قیمت گوشت قرمز نیز ارزان شود. تازه ترین خبرها درباره قیمت گوشت قرمز را در ادامه از خبرملت میخوانید.
رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به افزایش عرضه گوشت قرمز داخلی و وارداتی، شاهد ثبات قیمت در روزهای آتی خواهیم بود.
آقای منصور پوریان گفت: با توجه به افزایش عرضه در برابر واردات، بازار گوشت قرمز در رکود به سر می برد.
او متوسط قیمت هر کیلو دام زنده را ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: براین اساس هر کیلو لاشه در محدوده ۳۸۵ تا ۴۰۰ هزار تومان باید عرضه شود.
پوریان ادامه داد: با افزایش عرضه ناشی از گوشت های وارداتی و داخلی طی روزهای آینده شاهد ثبات قیمت در بازار خواهیم بود.
رئیس شورای تامین کنندگان دام افزود: بعد از اصلاح نظام یارانه قرار شد صادرات دام هم در کنار واردات آزاد شود که متاسفانه این امر محقق نشد، درحالیکه برای پایداری تولید باید حمایت های لازم از تولید صورت گیرد.
او با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز در داخل وجود دارد، گفت: نبود برنامه در صنعت دام منجر به خروج سرمایه گذاران بزرگ صنعت دامپروری شده است که برای ترغیب آنها به امر سرمایه گذاری در صنعت دامپروری باید مشوق های لازم دیده شود.
قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 20 شهریور
به گزارش ایران جیب، فهرست قیمت برخی از انواع گوشت گوسفندی موجود در بازار به شرح زیر است:
نام کالا قیمت (تومان)
قلوه گاه گوسفندی - ۱ کیلوگرم ۴۲۰,۰۰۰
گوشت گردن ممتاز گوسفندی رالاگ ۱ کیلوگرمی ۳۴۴,۰۰۰
گوشت خورشتی گوسفندی مهیا پروتئین ۱کیلوگرمی ۵۳۳,۰۰۰
نیم شقه ران ممتاز گوسفندی رالاگ ۴ کیلوگرمی ۶۲۹,۰۰۰
ران گوسفندی - ۱ کیلوگرم ۵۸۴,۰۰۰
گوشت راسته بدون استخوان گوسفندی ۱ کیلوگرم ۹۱۰,۰۰۰
گوشت خورشتی گوسفندی ۵۰۰ گرمی ۳۲۵,۰۰۰
گوشت لخم ران شترمرغ ۶۱۰,۰۰۰
گوشت آبگوشتی گوسفندی ۴۸۰,۰۰۰
گوشت راسته شاندیزی ( گوسفندی ) ۶۳۰,۰۰۰
علت گرانی قیمت گوشت قرمز
رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اضافه کرد: عرضه دام کم شده است. به طور کل در دوسال اخیر به دلیل خشکسالی دامهای زیادی از دست رفتهاند. همچنین به دلیل کمبود علوفه و بالا بودن قیمت آن، بسیاری از دامها به ویژه دامهای مولد راهی کشتارگاه شدهاند.
وی تصریح کرد: همه میگویند چرا گوشت گران است، اما باید گفت گوشت گران نیست، بلکه قیمت دام گران است.
ملکی در ادامه گفت: واردات گوشت باید انجام شود، زیرا با توجه به مواجه شدن با کمبود دام، واردات عاملی برای تنظیم بازار داخل خواهد بود.
تجارت نیوز نوشت پس از افزایش نجومی قیمت گوشت قرمز، برخی از رسانههای نزدیک به دولت از ارزانشدن آن خبر دادند. این در حالی است که افشین مدرسدادرس از تقلب در این بازار خبر داد و گفت «گوشت دام ماده و بز را به عنوان گوشت نر پرواری به مشتری میدهند.». موضوعی که منجر به قاچاق گوشت قرمز هم شده و معیشت پنج میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است.
به گزارش تجارتنیوز، تخلفات در بازار گوشت قرمز هر روز به صورت تصاعدی افزایش پیدا میکند. پس از آنکه گوشت قرمز از سبد غذایی بیشتر خانوادههای ایرانی حذف و یا به حداقل رسید دولت ارز یارانهای آن را حذف کرد، اما بهرغم آزادسازی قیمت تقلب و قاچاق همچنان در این بازار بهوفور مشاهده میشود.
با کاهش ارزش پول کشور، ارزش افزوده فروش دام زنده به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس چندین برابر قیمت داخلی بود، آنقدر که بازار قاچاق آن به مانند قاچاق سوخت شد.
بیشتر این تقلبها در حاشیه شهرهای بزرگ و بهویژه در استان تهران صورت میگیرد و برخی سودجویان با این استدلال که گوشت را مستقیم از دامدار به مصرفکننده میرسانند و هزینه کشتارگاه صنعتی و فروشنده از روند قیمتگذاری حذف شده و گوشت گوسفند ماده یا بز را به جای گوسفند نر به مشتری عرضه میکنند.
بازار قاچاق دام زنده نیز هر روز بیشتر از روز قبل توجیه اقتصادی پیدا میکند. شیخنشینهای حاشیه جنوب خلیج فارس علاقه زیادی به گوسفند ایرانی دارند و حتی در بازار آنها قیمت گوشت گوسفند ایرانی بالاتر از گوشت گوسفند استرالیا یا نیوزلند است. از سوی دیگر، با کاهش ماهانه ارزش پول کشور تعداد بیشتری از دامداران و تولیدکنندگان گوشت حاضر هستند ریسک کار قاچاق را بپذیرند.
گرمای هوا و بالا رفتن دمای خلیج فارس باعث افزایش تلفات دام قاچاق و همین امر سبب شده که فعلا سرعت قاچاق کمتر شود و در نتیجه عرضه در بازار رسمی افزایش پیدا کند. اما نکته تراژیک ماجرا اینجاست که اگر این قاچاق به هر علتی متوقف شود نزدیک به پنج میلیون نفر که در این حوزه شاغل هستند بیکار خواهند شد.
منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور، در گفتگو با تجارتنیوز با بیان اینکه از زمان حذف ارز یارانهای نزدیک به ۹۰ درصد دامداریهای خرد و کوچک تعطیل شدهاند گفت: زمانی که دولت تصمیم به حذف ارز یارانهای گرفت ما هشدار دادیم که سفره مردم کوچک شده و وعدههای گوشتی مردم به شدت کاهش داده پیدا کرده از طرفی هزینهها افزایش داشته و نمیتوانیم با قیمت گوشت وارداتی رقابت کنیم.
بنا بر آمار ارائهشده از سوی مرکز آمار ایران مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در تیر ۱۴۰۲ با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نشاندهنده کاهش ۱۴ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است.
مقدار تولید گوشت در تیر ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۲۶ درصد، برای بز و بزغاله هفت درصد، برای گاو و گوساله چهار درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش ۱۴ درصد کاهش و برای شتر و بچهشتر ۳۷ درصد افزایش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در تیر ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل از آن (خرداد) در حدود سه درصد کاهش داشته است.