قیمت گوشت قرمز مثل مرغ ارزان شد | کاهش شدید قیمت گوشت قرمز
پس از مرغ، حالا قیمت گوشت قرمز نیز با کاهش قابل توجهی مواجه شده است.

خبرملت: در طول یک سال گذشته قیمت گوشت قرمز به شدت افزایش پیدا کرده است. قیمت گوشت قرمز در ایران در مقایسه با قیمت متوسط جهانی بالاتر است. تحلیلگران اقتصادی میگویند برای کاهش قیمت گوشت قرمز ابتدا باید قیمت دام کاهش پیدا کند. در روزهای اخیر قیمت مرغ کاهش پیدا کرده و مردم امیدوارند که قیمت گوشت قرمز نیز ارزان شود. تازه ترین خبرها درباره قیمت گوشت قرمز را در ادامه از خبرملت میخوانید.
رییس اتحادیه گوشت گوسفندی از ایجاد ثبات و آرامش در بازار گوشت قرمز خبر داد و گفت: در حال حاضر با افزایش توزیع گوشتهای وارداتی قیمت گوشت گوسفندی در بازار روند کاهشی به خود گرفته است.
علیاصغر ملکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، در خصوص قیمت دام زنده و گوشت قرمز در بازار، اظهار کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم دام زنده درجه یک بره نر به طور میانگین بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش میرسد؛ بنابراین قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی و مخلوط نر گوسفندی در بازار بین ۴۲۰ تا ۴۳۵ هزار تومان و شقه گوسفندی ماده بین ۴۱۰ تا ۴۱۵ هزار تومان است، یعنی گوسفند ماده حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان در هر کیلوگرم از گوسفند نر ارزانتر به فروش میرسد.
به گفته وی، قیمت ۴۲۰ تا ۴۳۵ هزارتومانی تنها برای گوشت نر گوسفندی درجه یک است و سایر محصولات همچون گوسفند ماده یا میش و بز قیمتهایی دارای فاصله قیمتی بین ۱۵ تا ۱۰۰ هزار تومان دارد که باید هموطنان از نوع خرید خود آگاهی داشته باشند.
کاهش قیمت گوشت قرمز ادامه دارد؟
رییس اتحادیه گوشت گوسفندی اظهار داشت: طی ماههای اخیر دولت برای تنظیم بازار گوشت قرمز از محل ذخایر داخلی شرکت پشتیبانی امور دام و از محل واردات اقدام کرده که این امر موجب جلوگیری از سودجویی برخی دلالها و واسطهگران شده، اما انتظار میرود دولت برای تنظیم بازار گوشت به حضور خود در بازار ادامه دهد.
ملکی تصریح کرد: در حال حاضر به دلیل مشغولیت هموطنان برای خرید سال تحصیلی جدید بازار گوشت قرمز آرام است و ممکن است تا پایان مهرماه بازار این محصول راکد باشد.
وی گفت: در حال حاضر بخشی از دام زنده گوسفندی به دلیل نوسان نرخ ارز از مرزهای کشور به کشورهای حوزه خلیج فارس و امارات قاچاق و بخشی دیگر از دام بهویژه دامهای مولد پرواری نیز به دلیل کمبود نهادههای دامی روانه کشتارگاهها میشود که همین امر باعث شده جمعیت دامی کشور کاهش یابد و عرضه به بازار با مشکل روبرو شود.
ملکی با بیان اینکه با مشکل جدی ورود دام زنده از استانهای غربی به تهران روبرو هستیم، تصریح کرد: علاوه بر هزینههای تمام شده تولید، هزینه حمل و نقل دام زنده از استانهای تولیدکننده دام کشور از جمله استانهای شمال غربی به سایر استانها بالاست که در قیمت تمام شده محصول نهایی که به دست مصرفکنندگان میرسد اثرگذار است.
رییس اتحادیه گوشت گوسفندی بیان کرد: طبق گزارشهای موجود کشور به هیچ عنوان مازاد دام زنده ندارد و وضعیت فعلی بازار گوشت به دلیل ارائه اطلاعات نادرست برخی است که با ادعای وجود مازاد دام زنده در کشور به دنبال گرفتن مجوز صادرات و فروش دام زنده با نرخ ارز آزاد بودند که همین مسأله کشور را با کمبود دام زنده روبرو کرده است.
وی اضافه کرد: به دلیل استمرار خشکسالیها بهویژه در یک تا دو سال اخیر، تولیدکنندگان با کمبود علوفه دامی و مراتع روبهرو شدند تا جایی که بخش عمده دامهای مولد کشور ذبح و روانه کشتارگاه باشد؛ بنابراین جمعیت دامی کشور آنقدر بالا نیست که بتوانیم بگوییم با مازاد تولید روبرو هستیم و امکان صادرات وجود دارد.
ملکی گفت: اگر جمعیت دامی کشور مدیریت شود، این میزان کفاف بازار داخلی را میدهد که این امر نیز مبتنی بر جلوگیری از قاچاق دام در مرزها، ایجاد ممنوعیت صادرات دام زنده و رفع ممنوعیت تردد دام از استانها به تهران است.
اعلام قیمت گوشت قرمز توسط دولت
قیمتهای تنظیمبازاری هر کیلوگرم گوشت ران و سردست گوسفندی با ماهیچه ۳۹۰هزار تومان، گردن ۲۶۵هزار تومان، راسته با استخوان ۳۱۰هزار تومان، قلوهگاه بدون استخوان ۲۴۰هزار تومان و مخلوط ۳۱۶هزار تومان اعلام شد.
به گزارش تسنیم، وزارت جهاد کشاورزی قیمت گوشتهای تنظیمبازاری وارداتی را اعلام کرد، بر این اساس قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز، ران گوسفندی و سردست گوسفندی با ماهیچه 390 هزار تومان، گردن گوسفندی 265 هزار تومان، راسته با استخوان گوسفندی 310 هزار تومان، قلوهگاه گوسفندی بدون استخوان 240 هزار تومان، مخلوط گوسفندی 316 هزار تومان است.
این وزارتخانه از مردم خواسته است که اگر در فروشگاهها این محصولات را با قیمتی بیشتر مشاهده کردند آن را از طریق سامانه 124 با درج عنوان شرکت بستهبندی به بازرسین اعلام کنند تا با گرانفروشی برخورد شود.
پلمپ شرکتها در صورت افزایش قیمت گوشت قرمز
وزارت جهاد کشاورزی همچنین از جریمه یک شرکت بستهبندی گوشت قرمز بهدلیل گرانفروشی گوشتها خبر داده است.
در این اطلاعیه آمده است: این شرکت بستهبندی گوشتهای وارداتی یارانهای را بستهبندی و توزیع میکرد که اقدام به گرانفروشی محصول کرده است و بخشی از گوشت را خارج از شبکه توزیع به بازار عرضه کرده است.
بازرسین این تخلف را کشف و پرونده را با جریمه حدود 2 میلیارد و 500 میلیون تومانی به تعزیرات حکومتی ارسال کردند که پس از رسیدگی تا 25 میلیارد تومان قابل تغییر و افزایش است.
واحدهای صنفی که گوشتهای تنظیمبازاری را بستهبندی و توزیع میکنند چنانچه تخلفی داشته باشند بازرسین با واحد صنفی برخورد قاطع خواهند کرد.
انتظار کاهش قیمت گوشت قرمز در ماههای آینده
رییس شورای تامین دام به رکود در بازار گوشت قرمز نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به سیاستگذاری های اخیر در تامین گوشت قرمز از محل واردات، گوشت منجمد با حجم بالایی در کشور موجود است که در ثبات قیمت آن تاثیر داشته است زیرا مدتی است که شاهد افزایش قیمت گوشت نیستیم.
پوریان درخصوص اینکه چرا با توجه به حجم واردات قیمت این محصول در بازار کاهش محسوسی نداشته است، گفت: برخی فروشندگان به شکل خودسرانه قیمتهایی برای عرضه گوشت قرمز در بازار اعلام می کنند، اما این قیمت ها واقعی نیست بلکه نرخ واقعی هر کیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی و گوساله برای مصرف کنندگان باید در محدوده ۴۰۰ هزار تومان باشد و نرخ های بیش از این به طور حتم کاذب است.
وی بر این باور است که گوشت وارداتی با حجم گسترده در حال تامین است تا کشور کمبودی در این زمینه نداشته باشد که البته به نسبت تامین این محصول تقاضا برای آن نیز زیاد است. بنابراین دولت تلاش دارد با تامین و عرضه مناسب گوشت گوسفندی و گوساله از محل واردات، علاوه بر حفظ ذخایر داخلی موجب تنظیم بازار این محصول شود.
رییس شورای تامین دام کشور افزود: اکنون بخش عمده گوشت وارداتی گرم و منجمد در بخش های خاص از جمله مراکز دولتی و درمانی و فروشگاه های زنجیره ای و شرکت های بسته بندی عرضه می شود که بیشتر آنها مربوط به استان تهران است و به برخی استان ها تخصیص داده نمی شود، در حالی که برای تنظیم بازار این محصول باید گوشت گوسفندی و گوساله به طور گسترده و مستمر در بطن بازار عرضه شود تا قیمت ها روند کاهشی به خود بگیرند تا جلوی گرانفروشی برخی گرفته شود.
وی درباره بازار گوشت قرمز در ماه های آینده گفت: دولت برای حفظ ذخایر و تامین بازار داخلی، واردات گوشت گرم و منجمد را همچنان در دستور کار دارد و با وجود مشکلات عدیده دام زنده و گوشت قرمز داخلی نیز در حال تولید است؛ بنابراین در ماه های آینده با مشکلی در این بخش روبهرو نخواهیم شد.