قیمت بنزین تغییر میکند یا سهمیه بنزین؟ | توافق دولت و مجلس بر سر قیمت بنزین
دولت و مجلس بر سر قیمت و سهمیه بنزین به توافق رسیدهاند...
خبرملت: در ماه های اخیر بحث افزایش قیمت بنزین در رسانه ها مطرح بوده و شایعاتی نیز همواره در فضای مجازی منتشر شده است. قیمت بنزین برای آخرین بار در سال 1398 افزایش پیدا کرد. هم اکنون قیمت بنزین سهمیه ای به ازای هر لیتر 1500 تومان است. همچنین قیمت بنزین آزاد نیز به ازای هر لیتر 3000 تومان می باشد. تازه ترین خبر درباره قیمت بنزین را در ادامه بخوانید.
بر اساس گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه بنزین یارانهای در طول برنامه تغییر نمیکند. اما ممکن است که سهمیه بنزین تغییر کند و اینکه به خانوار یا خودرو بدهند، باید منتظر ماند و اگر در صحن اصلاح کلی مطرح نشد، درخصوص آن تصمیمگیری میشود.
به گزارش دنیای اقتصاد، کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه چند ماده از لایحه دولت را در ابتدای بررسی خود مسکوت گذاشته بود تا این موارد که بیشتر در حوزههای ارز و انرژی بودند، در کمیته مشترکی میان مجلس و دولت مطرح و برای ارائه در صحن مجلس نهایی شوند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با اشاره به این مواد لایحه برنامه گفت: ما جلساتی را گذاشتیم و ماحصل آن در گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم آمده است.
محسن زنگنه همچنین با اشاره به بحث انرژی و قیمت بنزین تصریح کرد: بر اساس آنچه در کمیسیون برنامه هفتم به تصویب رسیده اولا به دولت اجازه داده شده است که میتواند یارانه حاملهای انرژی را به جای خودرو به افراد هم بدهد. البته برای دولت این امر اختیاری است.
وی افزود: از سوی دیگر تاکید کردیم برای اینکه نگرانی مردم مرتفع شود، بنزین یارانهای در طول برنامه تغییر نکند. اما ممکن است که سهمیه بنزین تغییر کند و اینکه به خانوار داده شود.
کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه چند ماده از لایحه دولت را مراعا گذاشته بود و این موارد در کمیته مشترکی میان مجلس و دولت مطرح شد. ارز و انرژی دو موضوع مهمی بود که درخصوص آن در این کمیته جمعبندی صورت گرفت. در لایحه برنامه هفتم توسعه دولت از کنار ارز عبور کرده و در لایحه تنها آمده بود که مسئولیت ارز با بانک مرکزی است.
این در حالی است که تاکنون همین رویه جاری بوده است و باید در برنامه، سیاستگذاری درخصوص ارز انجام میشد که این اتفاق نیفتاد. در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم پیشنهادهایی درخصوص ارز مطرح شد که این پیشنهادها در کمیتهای متشکل از برخی از اعضای کمیسیون تلفیق و دولت بررسی و در نهایت به یک تصمیم مشترک منجر شد.
مسکوت ماندههای لایحه چگونه حل شد؟
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه با اشاره به مواد مراعامانده لایحه برنامه گفت: ما جلساتی را گذاشتیم و صحبتهایی مطرح شد و ماحصل آن در گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم آمد. درخصوص ارز تقریبا نظر دولت را با یکسری تغییرات و اصلاحات در گزارش کمیسیون آوردیم.
او تاکید کرد: درخصوص ارز در برنامه هفتم دو اقدام انجام شد. اولا اختیاراتی را که بانک مرکزی نیاز داشت و در لایحه آمده بود، پذیرفتیم و احکام بانک مرکزی را برای همه دستگاهها، سازمانها و بخشهای خصوصی و دولتی لازمالاجرا دانستیم. از سوی دیگر، تاکید کردیم که بانک مرکزی وظیفه حفظ ارزش پول ملی، ثبات اقتصادی، کاهش رشد تورم و مهار تورم را دارد.
او افزود: این در حالی است که در لایحه برنامه هفتم توسعه، دولت به بانک مرکزی اختیار داده بود؛ اما بدون تکلیف. ما در کمیسیون تلفیق آن اختیار را آوردیم منتها با تکلیف.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم خاطرنشان کرد: یک بندی هم درخصوص صادرکنندگان خرد داشتیم و معتقدیم باید یک مقدار دست آنها بازتر باشد تا اختیار داشته باشند و بتوانند با عرضه در بازار مبادله، ارز خود را به واردکنندگان بفروشند.
زنگنه با اشاره به بحث انرژی در برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: ماحصل توافقات میان مجلس و دولت درخصوص انرژی را در گزارش کمیسیون برنامه هفتم آوردهایم. آن چیزی که در گزارش آمده، مورد توافق دولت و مجلس است.
او درخصوص افزایش قیمت انرژی در برنامه هفتم اظهار کرد: بر اساس آنچه در کمیسیون برنامه هفتم به تصویب رسیده اولا به دولت اجازه داده شده که میتواند یارانه حاملهای انرژی را به جای خودرو به افراد هم بدهد. البته این اجازه وجود دارد و تکلیف نشده است.
این نماینده مجلس افزود: از سوی دیگر تاکید کردیم برای اینکه نگرانی مردم مرتفع شود، بنزین یارانهای در طول برنامه تغییر نکند. البته این مصوبه فعلی کمیسیون است و پیشنهادهایی هم در این خصوص در مجلس مطرح است و ممکن است تغییر کند.
بر اساس گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه بنزین یارانهای در طول برنامه تغییر نمیکند. اما ممکن است که سهمیه بنزین تغییر کند و اینکه به خانوار یا خودرو بدهند، باید منتظر ماند و اگر در صحن اصلاح کلی مطرح نشد، درخصوص آن تصمیمگیری میشود.
زنگنه همچنین در نشست خبری با اشاره به اظهارنظر برخی نمایندگان درخصوص بازگشت گزارش برنامه هفتم به کمیسیون تلفیق گفت: کسانی که در مصاحبههایی بازگشت مصوبات به کمیسیون را مطرح کردند، اطلاع دقیقی از آییننامه داخلی مجلس ندارند. البته طبق آییننامه رئیس مجلس شورای اسلامی حق دارد هر ماده، تبصره و بند را به دلایلی همچون مغایرت با قانون و داشتن اصلاحات از صحن به کمیسیون تلفیق ارجاع دهد یا اینکه با اخطار نمایندهای آن مواد به کمیسیون برگردانده شود. پس اینکه گفته شده است، عدهای خواستار بازگشت گزارش به کمیسیون بودند از اساس خلاف آییننامه است و امکانپذیر نیست.
واکنش وزیر نفت به شایعه افزایش قیمت بنزین
وزیر نفت از رشد ۱۵ میلیون لیتری تولید بنزین در دو سال گذشته خبر داد و گفت: هیچ مشکلی در تأمین بنزین بهرغم رکوردشکنی مصرف نداریم
به گزارش تسنیم، جواد اوجی، وزیر نفت در خصوص آخرین وضعیت تولید و تأمین بنزین کشور گفت: نسبت به ابتدای شروع بهکار دولت، 15 میلیون لیتر در روز به تولید بنزین کشور افزوده شده است.
وی ادامه داد: دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین در دستور کار ندارد، آنچه رسانههای معاند در این خصوص گاه و بیگاه اعلام میکنند، برای برهم زدن آرامش مردم است.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: هیچ مشکلی نه در تولید و نه در توزیع بنزین در کشور وجود ندارد؛ فقط خواهش ما این است که مردم در تردد تانکرهای سوخت همکاری لازم را داشته باشند تا هرچه زودتر به مقصد برسند.
شفاف سازی معاون وزیر نفت درباره قیمت بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: از مردم تقاضا داریم که به شایعات مربوط به تغییر قیمت بنزین توجه نکنند، قیمت بنزین و سهمیهبندی سوخت تغییری نکرده است.
علیاکبر نژادعلی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به آخرین وضعیت جایگاههای سوخت در کشور عنوان کرد: وضعیت توزیع بنزین در جایگاهها در شرایط مناسبی قرار دارد و با آگاه شدن مردم نسبت به شایعات بنزینی و فروکش کردن تقاضای اضافی شرایط بهتر نیز خواهد شد.
وی افزود: بارها تاکید شده که دولت هیچ برنامه و قصدی برای تغییر قیمت بنزین ندارد و اصلا در هیچ سطحی این موضوع حتی مطرح هم نشده است. طبق برنامه به کارت سوخت هر خودرو 60 لیتر سهمیه بنزین 1500 تومانی و 150 لیتر سهمیه بنزین 3000 تومانی تعلق میگیرد و برای مصارف مازاد بر این نیز کارت سوخت جایگاهها با نرخ 3000 تومانی موجود است.
به گفته وی مردم با کارت جایگاه در هر نوبت میتوانند تا 40 لیتر بنزین خریداری کنند و با کارت شخصی خود هم تا 60 لیتر به نرخ اول یعنی 1500 تومان و 150 لیتر به نرخ دوم 3000 تومانی استفاده کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، با توجه به تکلیف قانونی مبنی بر این که تا پایان شهریور مردم باید با کارت شخصی خود سوختگیری کنند، کارتهای سوخت جایگاهداران به تدریج محدود میشود و در حال حاضر 75 درصد سوختگیری با کارت شخصی انجام میشود.
نژادعلی توضیح داد: به طور کلی میزان تردد خودروها به واسطه تابستان افزایش یافته است که به تبع آن مصرف نیز در حالت اوج قرار گرفته است. در تهران در یک ماه، 10 میلیون تراکنش سوختگیری ثبت شده است که رقم بسیار بالایی است و با توجه به ظرفیت جایگاههای فعلی، اگر تقاضا نیز به صورت کاذب تحت تاثیر شایعات افزایش یابد، کار تامین را با چالش مواجه میکند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: در روزهای گذشته همکاران بنده در شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تمهیدات ویژهای را برای سوخترسانی آغاز کردهاند که منجر به تامین پایدار سوخت خواهد شد.
وی تاکید کرد: از مردم تقاضا داریم که به شایعات مربوط به اصلاح قیمت توجه نکنند، زیرا این اتفاق منجر به بروز مشکل در تامین سوخت میشود، اگر مردم به شایعات توجه نکنند، شرایط به حالت عادی بازمیگردد.
سه نرخی شدن قیمت بنزین صحت دارد؟
چندی پیش خبری مبنی بر سه نرخی شدن قیمت بنزین به نقل از خبرگزاری تسنیم منتشر شد. جزئیات خبر به شرح زیر بود: پس از ماهها تایید و تکذیب بالاخره خبرگزاری تسنیم از طرح بنزینی دولت ابراهیم رئیسی با محوریت قیمت سوم بنزین رونمایی کرد. بر اساس این طرح مصرف هر باک تا ۳۰ لیتر به مبلغ لیتری ۳ هزار تومان، از ۳۰ لیتر تا ۶۰ لیتر به مبلغ لیتری ۷ هزار تومان و از ۶۰ لیتر به بالا به مبلغ هر لیتر ۱۸هزار تومان عرضه شود.
در همین زمینه خبرگزاری تسنیم واکنش نشان داد و در اطلاعیهای اعلام کرد: کانال جعلی تسنیم اقتصادی خبری درباره قیمت جدید بنزین منتشر کرده است و هیچ خبری درباره قیمت بنزین در سایت و فضای مجازی این خبرگزاری منتشر نشده است .
تسنیم نوشت: لازم به ذکر است که دولت در حال حاضر هیچ برنامه و تصمیمی برای تغییر قیمت بنزین ندارد و قیمتهای اعلامی کذب است.