قیمت لبنیات اعلام شد | شیر، ماست، پنیر، کره و دوغ چقدر گران شدند؟
چندی پیش قیمت لبنیات به صورت رسمی با افزایش 30 درصدی مواجه شد، اما آیا دوباره لبنیات با افزایش قیمت مواجه شده است؟
در ماه های اخیر قیمت لبنیات افزایش پیدا کرده است. متوسط افزایش قیمت لبنیات حدود ۳۰ درصد بوده است. ماست یونانی هراز رکورددار افزایش قیمت لبنیات در این چند ماه بوده است. تازه ترین خبرها درباره قیمت لبنیات را در ادامه می خوانید.
حدود یک سال قبل تعداد لبنیات تنظیمبازاری دارای قیمت مصوب به 4 محصول کاهش یافت که شامل ماست با اوزان 2.5 کیلوگرم و 2 کیلوگرم، پنیر یو.اف. 400گرمی، شیر بطری یک لیتر کم چرب و شیر نایلونی 900گرمی بودند.
به گزارش تسنیم، این نرخها در جلسهای با حضور نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مورد توافق انجمن صنایع لبنی و اتاق اصناف قرار گرفت.
بر این اساس رئیس اتاق اصناف ایران با ارسال نامهای به رؤسای اتاقهای اصناف کشور تأکید کرد که عرضه محصولات لبنی مشمول طرح مردمیسازی یارانهها با قیمت مصوب انجام شود.
در این نامه تأکید شده بود: «با توجه به سیاست دولت مبنی بر تأمین و عرضه اقلام اساسی و ضروری اقشار مختلف جامعه با قیمت مناسب پیرو مباحث مطروحه در جلسه روز یکشنبه مورخ 26 تیر با حضور نمانیدگان وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نمایندگانی از اتاق اصناف ایران و نیز انجمن صنایع فراوردههای لبنی ایران مبنی بر عرضه بهمیزان مکفی محصولات لبنی مشمول طرح مردمیسازی یارانهها با قیمت تعیینشده توسط کارگروه تنظیم بازار کشور، نرخها بهشرح ذیل توافق گردیده و مورد انتظار است کلیه اجزای شبکه تأمین و توزیع نسبت به رعایت آن اقدام کنند.»
این نرخهای مصوب در خرداد ماه سال جاری بهروز شد و 30 درصد افزایش یافت، اما بهنظر میرسد که محصولاتی که بهصورت مصوب نرخگذاری میشود تولید آن خیلی مورد علاقه تولیدکنندگان نیست،
این در حالی است که محصولات لبنی که مشمول قیمتگذاری دستوری نیستند و بخش زیادی از تولیدات صنایع لبنی را تشکیل میدهند هم باید با فرمول سازمان حمایت تغییر قیمت داشته باشند.
با مراجعه به فروشگاهها اما بهنظر میرسد که قیمت این لبنیات پایبندی زیادی به این فرمولها ندارد و با اضافه کردن افزودنیهای مانند ویتامینها یا تغییر اوزان با قیمتهای متفاوتی به فروش میرود.
باید توجه داشت که قیمت شیر خام مورد استفاده صنایع لبنی بهصورت یارانهای و از طریق نهاده دامی وارداتی با ارز 28هزارتومانی تولید میشود؛ از طرفی صنایع لبنی با وجود خرید شیرخام یارانهای، اجازه صادرات محصولات خود را هم دارند.
در یک سال گذشته اما محصولات تنظیمبازاری در حجم کمتری در مقایسه با سایر محصولات لبنی دارای نرخ مصوب در بازار قابل مشاهده است و محصولات لبنی دارای نرخ مصوب در برخی از فروشگاهها برای عرضه وجود نداشتند بهطوری که در مقطعی سازمان میادن میوه و ترهبار با برخی از شرکتهای لبنی قرارداد منعقد کرد که محصولات لبنی دارای قیمت را در میادین عرضه کنند.
انجمن صنایع لبنی: افزایش قیمتی نداشتیم
محمدرضا بنیطبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی در این ارتباط در گفتگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: غیر از 4 محصولی که دارای قیمت مصوب هستند نرخ سایر محصولات بهصورت عرضه و تقاضا و بر اساس آییننامه تولیدات ساخت داخل مشخص میشود.
وی افزود: قیمت سایر محصولات لبنی بر اساس هزینه تمامشده با در نظر گرفتن 17 درصد سود تولید میشود که البته این نرخها نیز باید مورد تأیید سازمان حمایت قرار گیرد.
بنیطبا درباره افزایش قیمتهایی که توسط برخی برندهای صنایع لبنی در بازار مشاهده میشود گفت: برخی برندها در خرداد که قیمت شیرخام افزایش یافت و اجازه افزایش 30درصدی محصولات به آنها داده شد محصولات خود را بهیکباره گران نکردند و برای از دست ندادن بازار خود آن را بهتدریج اعمال کردند.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی ادامه داد: از خرداد ماه سال جاری قیمت محصولات لبنی تنظیمبازاری و غیرتنظیمبازاری حداکثر 30 درصد افزایش قیمت داشته است و در صورتی که گرانفروشی مشاهده شود توسط سازمان حمایت، برخورد صورت میگیرد.
افزایش 30 درصدی قیمت لبنیات شامل کدام اقلام است؟
قیمت مصوب پنیر در قالبهای ۴۰۰ گرمی، پارسال ۳۷ هزار تومان تعیین شد. فعلا قالبهای ۴۰۰ گرمی پنیر پاک و کاله که جزو پرفروشترین قالبهای پنیر صبحانه بهحساب میآیند، ۴۸ هزار تومان فروخته میشوند. تا هفته اول خرداد امسال قیمت قالبهای ۴۰۰ گرمی پنیر صبحانه پاک و کاله همان ۳۷ هزار تومان باقی مانده بود، اما در این مدت حدود ۳۰ درصد گران شدند. قالب ۱۰۰ گرمی پنیر صبحانه میماس جزو ارزانترین پنیر صبحانههای بازار است و این یکی که الان ۱۵ هزار تومان فروخته میشود، ابتدای سال ۱۲ هزار تومان قیمت داشته است.
کره ۱۰۰ گرمی میهن درحال حاضر با قیمت ۲۹ هزار تومان فروخته میشود، اما ابتدای سال آن را ۲۴ هزار تومان میفروختند. قیمت کره حیوانی ۵۰ گرمی کالین در همین مدت از ۱۳ به ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده و کره ۲۵۰ گرمی ماردینی که یکی از گرانترین گزینههاست و ۸۰ هزار تومان فروخته میشود، ابتدای سال ۶۲ هزار تومان ارزش داشته است. قیمت بطری دو لیتری دوغ گازدار پگاه از ۲۹ هزار و ۷۰۰ تومان به ۳۸ هزار تومان رسیده و بطری ۱.۵ لیتری دوغ کفیر پگاه بهجای ۲۸ هزار تومانی که ابتدای سال قیمت داشته، ۳۳ هزار و ۹۵۰ تومان فروخته میشود.