سهام عدالت از دست مردم خارج شد؟ | خبرهای نگران کننده درباره سهام عدالت
نماینده مجلس شورای اسلامی خبرهای نگران کننده ای از سهام عدالت اعلام کرد.
دارندگان سهام عدالت در سالهای اخیر معمولا در اسفند ماه سود سهام عدالت را دریافت می کنند. سود سهام عدالت برای دارندگان سهام عدالت 500 هزار تومانی با دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی متفاوت است. سود سهام عدالت سال 1401 طی دو مرحله واریز شد. در سال 1402 فرآیند پرداخت سود سهام عدالت تغییر کرده است. به گفته رئیس سازمان بورس، زمان پرداخت سود نقدی همه سهامداران از جمله سود سهام عدالت به چهار ماه کاهش یافته است.
علیزاده نماینده مردم سپیدان در مجلس گفت: گمان می رود که دولت به دنبال این است که سهام عدالت را به طور کامل به دست بگیرد. چون از جزئیات این خبر اطلاع دقیقی نداریم، از شما درخواست داریم برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه در کشور به این موضوع ورود کنید.
به گزارش مهر، در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی در بررسی گزارش کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم محسن علیزاده نماینده مردم سپیدان گفت: اخبار نگران کنندهای درخصوص پیگیری وزیر امور اقتصادی و دارایی در ارتباط با نحوه تغییر ساختار مدیریت سهام عدالت در کشور شنیده میشود
وی افزود: گمان می رود که دولت به دنبال این است که سهام عدالت را به طور کامل به دست بگیرد.
علیزاده گفت: چون از جزئیات این خبر اطلاع دقیقی نداریم، از شما درخواست داریم برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه در کشور به این موضوع ورود کنید.
سامانه انتقال سهام عدالت آماده شد
خبر دیگر درباره آماده شدن سامانه انتقال سهام عدالت است. روز گذشته شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: سامانه انحصار وراثت متوفیان سهام عدالت مربوط به کارگزاران بازار سرمایه جهت تقسیم قهری سهام عدالت بین وراث، در ایستگاه پایانی قرار دارد.
در اطلاعیه شرکت سپردهگذاری مرکزی آمده است: سامانه مربوط به کارگزاران بورس در ماههای اخیر طراحی و پیادهسازی شده و در مراحل نهایی تستهای فنی قرار دارد و به زودی قابل بهرهبرداری خواهد بود.
در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده است: سامانه مربوط به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نیز، تحت نظارت مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در حال آمادهسازی بوده و همکاریهای نزدیکی بین کارشناسان فنی دو مجموعه جهت تسریع در آمادهسازی سامانه شکل گرفته است.
همچنین وبسرویس ارائه شده توسط مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه صرفا عکس گواهی انحصار وراثت متوفیان بعد از سال ۱۳۹۷ را ارائه می کند و در عین حال از سرویس مذکور هم صرفا عکس گواهی حصر وراثت قابل دریافت است که این موضوع مشمول تعداد کثیری از متوفیان سهام عدالت از جمله متوفیان سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۷ نمی شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: در همین زمینه رایزنیهایی با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و شورای عالی بورس و اوراق بهادار انجام شده است تا خدمت تبدیل گواهی حصر وراثت به اقلام دادهای برای کلیه متوفیان اعم از آنانی که عکس گواهی حصر وراثت آنها نزد قوه قضائیه موجود باشد یا نباشد به ترتیب در "دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و کارگزاران بازار سرمایه" ارائه شود.
در بخش پایانی این اطلاعیه آمده است: البته بر اساس بند ج قانون بودجه ۱۴۰۲، مصوبه شماره ۲ جلسه چهل و سوم مورخ ١٤٠٢/٤/٧ کارگروه تعامل پذیری دولت الکترونیکی قرار بود ظرف مدت ۳ ماه مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه نسبت به ارائه وبسرویس شامل اقلام دادهای مشخصات متوفی و وراث آنها اقدام کند اما این وب سرویس هنوز در اختیار شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار نگرفته است.
سود سهام عدالت امسال چقدر است؟
رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت گفت: فکر میکنم سود سهام عدالت امسال هم مانند سود سال گذشته خواهد بود.
به گزارش تجارتنیوز، عسگر توکلی، رئیس هیاتمدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت در مورد نقش شرکتهای تعاونی در مدیریت سهام عدالت و سود سهام عدالت امسال گفت: در گذشته افرادی با دست بردن به نحوه اجرای قانون و تفسیر به رای مانع اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی شدند هر یک از شرکتهای تعاونی سهام عدالت باید نسبت به تعداد کل اعضای سهامدار خرد، اعضایی در شرکتهای تعاونی شهرستانی و استانی داشته باشند، اما متأسفانه در دولتهای قبل کمکم شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت را کنار گذاشتند و شرکتهای سرمایهگذاری استانی درست شد که مردم مالک سهام شرکتهای استانی شدند.
وی گفت: با توجه به خلائی که در دولت قبل در زمینه سهام عدالت ایجاد شده بود، دولت سیزدهم پیگیری کرد اما باز هم به دلیل کارشکنی برخی افراد از جریانهای نفوذی، مانع اجرای سیاستهای کلی اصل 44 مواد 34 تا 38 قانون آزادسازی سهام عدالت شدند، اما رئیسجمهور با صراحت در همایش اقتصاد تعاونی نسبت به تقویت بخش تعاون و اقتصاد مردمی که یکی از اساسیترین و رکن اصلی این موضوع تقویت و حمایت از شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت است، تأکید کرد.
رئیس هیاتمدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت اظهار داشت: بیش از 70 درصد مردم از دهکهای اول تا ششم کمدرآمد عضو شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت هستند. در حال حاضر 360 شرکت تعاونی در کشور داریم که بیش از 49 میلیون نفر عضو دارند و بزرگترین هلدینگ اقتصاد کشور بهشمار میروند.
توکلی در مورد نحوه اجرای انتخابات شرکتهای استانی سهام عدالت اظهار داشت: عدهای دنبال اجرای مجامع به صورت الکترونیکی بودند که با 20 درصد مردم مجامع شرکتها برگزار شود و برنامهای پیشنهاد کردند که البته هم مغایر قانون تجارت و هم قانون بخش تعاون است، اما بهترین روش این است که بتوانیم بخش بیشتری از مردم را مشارکت دهیم و آن از طریق شرکتهای تعاونی شهرستانی سهام عدالت است.
توکلی گفت: وقتی مجامع شرکتها برگزار شود هم بازرس انتخاب میشود، هم هیات مدیره مشخص میشود و هم بر صورتهای مالی شرکتها نظارت میشود. چون منتخبان این مرحله توسط مدیران استانی انتخاب میشوند.
وی افزود: کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی از سوی شرکتهای سرمایهگذاری استانی انتخاب میشوند که آنها هم خودشان از سوی شرکتهای تعاونی شهرستان انتخاب شدهاند و کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی با شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت مرتبط هستند که نمایندگان عضو هیات مدیره را در آن شرکتها معرفی میکنند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری شرکتهای تعاونی سهام عدالت اظهار داشت: اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت کار نظارت بر اتحادیههای استانی و شرکتهای تعاونی شهرستانی و همچنین تأیید صلاحیت کاندیداهای بازرسی و هیات مدیره انتخابات را برعهده دارند و عملکرد سالانه شرکتها را هم نظارت میکنند.
وی افزود: برای برگزاری هر یک از مجامع شرکتهای سرمایه پذیر عدالت دعوتنامه ارسال میشود و نمایندگان سهام عدالت برای این مجامع معرفی میشوند. قبلاً در دولت گذشته اجازه نمی دادند، نمایندگان بخش تعاون در این مجامع حضور داشته باشند و بهجای نمایندگان مردمی، نماینده دولت را در مجامع شرکتهای سرمایه پذیر قرار میدادند، اما در دولت سیزدهم قرار است، نمایندگان شرکتهای تعاونی حضور پیدا کنند