قیمت مرغ اوج گرفت | افزایش قیمت مرغ با شروع فصل سرما
با کاهش دما قیمت محصولات فاسد شدنی افزایش مییابد و قیمت مرغ نیز تحت تاثیر این شرایط قرار گرفته است.
قیمت مرغ که چندی پیش با کاهش شدید همراه شد و حتی به زیر نرخ مصوب رسید با ورود به فصل پاییز گران تر شده است. قیمت مرغ مصوب به ازای هر کیلوگرم ۷۳ هزار تومان اعلام شده است. دولت به گرانفروشان تذکر داده که بالاتر از قیمت مصوب قیمت گذاری نکنند و همچنین به مردم گفته قیمت مرغ بیش از۷۳ هزار تومان را خریداری نکنند. مدیر کل بازرسی جهاد کشاورزی به مردم گفته اگر مشاهده کردند که جایی قیمت مرغ را بالاتر از قیمت مصوب عرضه می کند با شماره ۱۲۴ تماس بگیرند تا با گرانفروشها برخورد شود. تازه ترین خبر درباره قیمت مرغ را در ادامه میخوانید.
معمولا در نیمه نخست سال که دمای هوا بالا است قیمت محصولات فاسد شدنی پایین بوده و با کاهش دما نرخ این محصولات افزایش می یابد. در این هفته قیمت گوشت مرغ نسبت به هفته گذشته ۱۲ درصد افزایش یافت.
معمولاً با کاهش دما شاهد افزایش قیمت محصولات فاسدشدنی از جمله اقلام خوراکی هستیم. در این هفته قیمت هر کیلو گوشت مرغ با ۱۲ درصد افزایش نسبت به هفته گذشته از هر کیلو ۷۸ هزار تومان به ۸۷ هزار تومان رسید. این موضوع مشمول بازار تخم مرغ نیز شده و نرخها را از میادین میوه و تره بار تا خرده فروشیهای سطح شهر متغیر کرده است به طوری که هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی از ۹۹ تا بیش از ۱۲۰ هزار تومان عرضه میشود.
بازار گوشت قرمز با مشتریان محدود افزایش قیمت نداشته و هر کیلو گوشت قرمز تنظیم بازار ۳۱۶ هزار تومان و گوشت تازه قصابیهای سطح شهر ۵۶۰ هزار تومان قابل خرید است؛ اما قیمت کله و پاچه افزایش یافته و در برخی مناطق هر دست کله و پاچه به ۵۵۰ هزار تومان هم میرسد. این قیمت در مناطق مرکزی رو به پایین شهر بین ۴۲۰ تا ۴۹۰ هزار تومان خرید و فروش میشود.
قیمت مرغ همچنان بالاست
اسکندری، صاحب یکی از واحدهای صنفی توزیع مرغ در منطقه ۷ تهران میگوید: روزانه حدود ۱۳۰۰ تن مرغ وارد استان تهران میشود. این نشان میدهد که وضعیت مرغ در حال حاضر خوب است؛ اما قیمتها همچنان بالاست و بیشتر مردم توان خرید مرغ کیلویی ۷۰-۸۰ هزار تومان را ندارند.
این فعال صنفی گفت: از سال گذشته عده زیادی از مردم به اندازه مصرف روزانه مرغ میخرند و دیگر نسبت به خرید دو تا سه مرغ به صورت همزمان اقدام نمیکنند، حتی برخی از مشتریان فقط یک یا دو تکه از مرغ کامل را خریداری میکنند.
وی ادامه داد: اما برای یک خانوار کوچک که شاید دو سه نفره باشد، خرید مرغ به این اندازه نه مقرون به صرفه است و نه جوابگوی نیاز مصرف آنها؛ پس به ناچار برای خرید مرغ تقاضای نسیه دارند.اسکندری با اشاره به اینکه برخی خانوادهها تقاضای خرید نسیه دارند، گفت: کاهش توان خرید، کاهش ارزش پول ملی، بیکاری و از همه مهمتر افزایش نرخ تورم باعث شده که همین خانوادهها برای تأمین نیاز سفرههای خود مرغ را به صورت حساب دفتری یا همان نسیه خریداری کنند.
صاحب این واحد صنفی توزیع مرغ ادامه داد: این روش فروش مرغ تنها برای ساکنین محله و با تأیید معتمد یا سایر کسبه انجام میشود. هر چند شاید زیبنده مردم پایتخت نشین نباشد، اما به ناچار برای تأمین سفرههای خانوادهها انجام میشود.
این فعال صنفی تأکید کرد: با باز کردن حساب دفتری، مشتریان هر تعداد که بخواهند مرغ میخرند و هر هفته به اندازه خرید مرغی که داشتند مبلغی به عنوان قسط خرید نسیه به صاحب فروشگاه عرضه مرغ، پرداخت میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که شرایط خرید نسیه مرغ چگونه است؟ گفت: قطعاً برای نسیه فروختن مرغ به مردم یکسری تضامین نیاز است. در درجه نخست باید یک معتمد و یا کسبه محل این درخواست کننده را تأیید کند. سپس تا تسویه خرید نسیه مرغ، باید کارت ملی خریدار پیش صاحب فروشگاه باقی بماند.