قیمت گوشت قرمز چقدر گران شد؟ | اعلام قیمت گوشت قرمز در آبان ۱۴۰۲
مقایسه قیمت گوشت قرمز با پاییز سال گذشته نشان میدهد که قیمت گوشت با افزایش شدید همراه شده است.
قیمت گوشت قرمز در طول یک سال گذشته به شدت افزایش پیدا کرده و دولت به دنبال کاهش قیمت انواع گوشت است. قیمت گوشت قرمز در ایران در مقایسه با قیمت متوسط جهانی بالاتر است و برخی رسانه ها نوشته اند که قیمت گوشت در ایران چند برابر قیمت گوشت در برخی کشورهاست. تحلیلگران اقتصادی میگویند برای کاهش قیمت گوشت قرمز ابتدا باید قیمت دام کاهش پیدا کند. در روزهای اخیر قیمت مرغ کاهش پیدا کرده و مردم امیدوارند که قیمت گوشت قرمز نیز ارزان شود. تازه ترین خبرها درباره قیمت گوشت قرمز را در ادامه میخوانید.
سقوط ۴۰ تا ۶۰ درصدی فروش گوشت، روایت این روزهای فعالان بازار گوشت است. آنها معتقدند که در حال حاضر گرانی قیمت گوشت، منجر به ریزش شدید مصرف و خرید گوشت توسط مردم شده و همین موضوع، کاهش نامحسوس قیمت گوشت را در پی داشته است؛ نه سیاستهای دولت در عرضه گوشتهای دولتی و وارداتی.
اینها همه در شرایطی است که از شهریورماه تاکنون، بارها وزارت جهادکشاورزی وعده کاهش قیمت گوشت تا دو ماه آینده را داده است. حتی بنا به گفته علیرضا پیمانپاک، قائممقام وزیر جهاد کشاورزی، برنامهریزی شده که سطح قیمت گوشت به قیمتهای سال گذشته بازگردد.
براساس اعلام او، گوشت در بازار به وفور وجود دارد و پیشبینی میشود از اواسط آبان ماه ثبات در بازار گوشت برقرار شود.
خبرآنلاین نوشته این اظهارات در حالی است که امروز گزارشهای میدانی نشان میدهد که به طور متوسط قیمت گوشت گوسفندی در قصابیها ۴۵۰ هزار تومان است. آخرین روایت رسمی و آماری دولت از قیمت گوشت نیز حاکی از آن است که متوسط قیمت گوشت گوسفندی به ۴۵۸ هزار تومان در شهریورماه ۱۴۰۲ رسیده است. این عدد ۲۷۴ هزار تومان بالاتر از نرخی است که شهریورماه پارسال از قیمت گوشت اعلام میشد.
براساس گزارش مرکز آمار ایران، متوسط قیمت گوشت در شهریورماه ۱۴۰۱ در حدود ۱۸۴ هزار تومان بود که این عدد نشان میدهد قیمت گوشت گوسفندی رشد ۱۴۹.۲ در طول یکسال داشته است.
اما در آبان پارسال هر کیلو گوشت گوسفندی در حدود ۱۹۰ هزار تومان قیمت داشت که این عدد تفاوت عجیب و فاحشی با قیمتهای بازار گوشت دارد.
ریزش ۶۰ درصدی فروش در پی گرانی قیمت گوشت قرمز
فعالان بازار معتقدند که این روزها، بازار گوشت در یک رکود عجیب و غریبی فرو رفته است و عامل این رکود، سقوط شدید قدرت خرید مردم است؛ نه برنامهریزیهای دولت. گزارشهای میدانی خبرآنلاین در مناطق مختلف شهری، از کاهش ۴۰ تا ۶۰ درصدی فروش گوشت از ابتدای سال تاکنون حکایت دارد.
علی محمدی، فعال بازار گوشت اعتقاد دارد که از ابتدای سال، فروش گوشت در حدود ۴۰ درصد کاهش داشته است. وی عنوان میکند: در حال حاضر به دلیل سطح بالای قیمتها، مردم توان خرید گوشت ندارد و به همین دلیل، گوشت تقریبا از سبد خرید خانوار حذف شده است.
سید محمد حسینیپور، از دیگر فعالان بازار گوشت نیز میگوید: در مدت ۶، ۷ ماه گذشته شاهد ریزش حدود ۶۰ درصدی فروش گوشت بوده است.