قیمت نان تغییر کرد؟ | خبرهای جدید از افزایش قیمت نان
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی از وضعیت نانوایی ها در کشور خبر داد.
قیمت نان در سال جاری در برخی استانها در قالب عناوینی نظیر متناسب سازی قیمت با افزایش مواجه شد اما در تهران به طور رسمی افزایش قیمتی لحاظ نشده است. نانواداران طی یک سال گذشته همواره از افزایش نیافتن قیمت نان گلایه مند بوده اند زیرا معتقدند تورم روی کار آنها تاثیر گذاشته است. دولت گفته سعی دارد با ثابت نگه داشتن قیمت نان جلوی انتقال فشار افزایش قیمت به مردم را بگیرد. زمزمه های افزایش قیمت نان از ابتدای سال 1402 شنیده می شد و در این افزایش قیمت در برخی استانها اتفاق افتاد. تازه ترین خبر درباره قیمت نان را در ادامه بخوانید.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی از تشدید نظارت بر نانواییهای سراسر کشور خبر داد و گفت: مردم می توانند تخلفات مرتبط با نان از جمله گرانفروشی، کم فروشی و فروش نان کنجدی اجباری را گزارش کنند.
مسعود امرالهی گفت: رسالت دفتر بازرسی و نظارت، نظارت بر کالاهای اساسی است، بر این اساس ما از ابتدای امسال به صورت مکرر این کار را پیگیری و دنبال کردهایم.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با همشهری آنلاین ادامه داد: نان جزو کالاهای اساسی محسوب میشود و مصرف آن نیز بالاست. همچنین ما به صورت پیوسته مطالباتی از سوی مردم در این موضوع دریافت میکنیم که موجب شده است طرح نظارت بر نانواییهای سراسر کشور تشدید شده است.
وی افزود: بحث کمفروشی نان شامل کاهش وزن چانه نان بود در حالی که ما امسال هیچگونه تغییری نه در وزن چانه نان و نه در بحث قیمت نان نداشته ایم و به همین دلیل نظارتهای خود را تشدید کردیم.
مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی فروش اجباری نان را از دیگر تخلفات گزارششده از سوی مردم دانست و گفت: فروش اجباری نان شامل مواردی مانند عرضه نان کنجدی اجباری میشود که ما در این موضوع هم ما ورود و برخورد کردیم.
امرالهی ادامه داد: ما در ۷ ماهه امسال حدود ۹۰۰ هزار بازرسی در ارتباط با بحث قیمت کالاهای اساسی انجام داده و حدود ۸۶ هزار پرونده تخلف به سازمان تعزیرات ارسال کردهایم. در این میان، حدود ۲۵۶ هزار و ۲۴۸ بازرسی از نانواییهای سراسر کشور انجام و حدود ۱۷ هزار پرونده تخلف در خصوص بحث گرانفروشی و کمفروشی نان تشکیل شد.
امرالهی ادامه داد: سامانههای نظارتی ما مانند سامانه ۱۲۴ فعال است و مردم در صورت مشاهده موارد گرانفروشی، کمفروشی، فروش اجباری نان و فروش آرد خارج از شبکه میتوانند تماس بگیرند چرا که آرد یارانهای به نانوایان داده میشود و آنها حق ندارند آن را خارج از شبکه توزیع به فروش برسانند.
افزایش قیمت نان در بیش از 15 استان
نماینده مجلس شورای اسلامی از افزایش قیمت نان در بیش از 15 استان کشور خبر داد.
جماران نوشته است: در حالی که در ابتدای سال تاکید شد امسال قرار نیست قیمت نان تغییر کند، اما در هفته های اخیر، اخبار افزایش قیمت انواع نان در چند استان به صورت جداگانه در رسانهها منتشر شد! هرچند گفته می شود در بیش از ۱۵ استان شاهد افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت نان هستیم، اما دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی همچنان تاکید دارد که هیچ مصوبه ای برای افزایش قیمت نان اعلام نشده و با خاطیان برخورد خواهد شد!
وقتی قیمت نان یک شبه در مشهد ۴۰ درصد افزایش یافت، احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، درباره قیمت نان گفت: «نان در سراسر کشور قیمت واحد ندارد و قیمتش منطقهای و استانی تعیین میشود. دولت نیز برای نظارت بر قیمت نان به شکل ویژه اقدام خواهد شد.»
امسال تغییر قیمت بخشی از اقلام غذایی به طور رسمی از سوی نهادهای متولی دولتی اعلام نشد اما نرخهای جدید بی سروصدا، روی کالاها درج شدند. به نظر می رسد همین رویه درخصوص نان نیز در حال انجام شدن است و در حالی که هیچ نهاد دولتی افزایش قیمت نان را به طور رسمی اعلام نکرده، اما به صورت چراغ خاموش، قیمتش افزایش مییابد.
همان طور که احمدرضا کشتگر - رییس اتحادیه صنف نانوایان مشهد درباره گران شدن انواع نان گفته بود: «قبلا اعلام شده بود که قیمت آرد تغییر نمیکند، اما کسی نگفته قیمت نان تغییر نخواهد کرد! افزایش قیمت نان در دست اتحادیه و مسئولان مشهدی نیست و از طرف پایتخت چنین تصمیمی گرفته و با هماهنگی استانداری خراسان رضوی اجرایی شده است. برنامه افزایش قیمت نان مربوط به خراسان رضوی نیست و به مرور در تمام کشور اجرایی خواهد شد.»
سلمان اسحاقی، نماینده مردم خراسان جنوبی (قائنات) نیز در این باره می گوید: «در بیش از ۱۵ استان ما شاهد افزایش بیش از ۴۰ درصدی قیمت نان هستیم که این موضوع مردم را بسیار ناراحت کرده است و متأسفانه برخی از دولتمردان ما، این موضوعات را تکذیب میکنند.»