قیمت دلار به کانال ۴۰ هزار تومان برمی گردد؟ | ریزش شدید قیمت دلار در بازار آزاد
قیمت دلار امروز نیز کاهش ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومانی داشت.
قیمت دلار در سال 1401 تا مرز 60 هزار تومان پیش رفت که باعث نگرانی شدید جامعه شد. در ابتدای سال در حالی که پیش بینی می شد روند افزایشی قیمت دلار ادامه داشته باشد اما دلار همه را شگفت زده کرد. روند کاهشی قیمت دلار از اردیبهشت آغاز شد و تا اواخر بهار ادامه پیدا کرد. در شروع تابستان قیمت دلار افزایشی شد اما بار دیگر به روند کاهشی بازگشت و این کاهش قیمت تا اواسط مهر ادامه داشت که شروع جنگ حماس و اسرائیل آن را تحت تاثیر قرار داد و دلار بار دیگر افزایشی شد. تازه ترین خبر درباره قیمت دلار را در ادامه بخوانید.
قیمت دلار امروز نیز کاهش ۲۰۰ تا ۲۵۰ تومانی داشت. این اسکناس در آخرین معامله روز جاری با رقم ۵۰ هزار و ۴۵۰ تا ۵۰۰ تومان معامله شد. برخی معاملهگران بازار ارز میگویند این ریتم کاهشی، به کام سیاستگذار است و قصد دارد در روزهای آینده غیرحرفهایهای بازار را نقره داغ کند.
اهالی بازار معتقدند با وجود روند کاهشی، اما بعید است دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگردد. فعلا بازیگران ارزی تمایلی به مبادلات جدی در بازار ندارند و در لاک احتیاطی فرو رفتهاند. پیش از این پیشفروش خودرو، روزهای رکودی پایان ماه و تهدیدهای دولتی بهعنوان محرکهای اصلی بازار ارز برای روند نزولی عنوان شده بود.
در همین راستا عبدالله مشکانی کارشناس اقتصادی با اشاره به جو مثبت اخبار در روزهای جاری و سرکوب قیمت دلار توسط سیاستگذار به تجارتنیوز گفت: «فعلا جو اخبار مثبت است و دولت نیز عموما برای اینکه بتواند به مردم نشان دهد که قیمتها را کنترل میکند تمایل به سرکوب نرخ ارز دارد.»
وی به آزادسازی بخشی از منابع ارزی ایران از عراق اشاره کرد و افزود: «قرار نیست این منابع به بازار ارز تزریق شود. اما جو روانی که در بازار ایجادشده قیمتها را پایین آورده است . باید توجه داشت این محدوده برای دلار پایدار نیست و ماندگاری کوتاهمدتی دارد.»
آیا دلار در سال جاری سقف قبلی را خواهد شکست؟ مشکانی در پاسخ به این سوال گفت: «امسال بعید است که دلار سقف قبلی را رد کند. احتمالا در سالجاری همین منطقه ۵۰ تا ۵۱ هزار تومانی با اندکی افزایش یا کاهش برای این اسکناس حفظ میشود؛ اما با توجه به رشد نقدینگی احتمالا نیمه دوم سال آینده دلار سقف قبلی را خواهد شکست.»
وی با بیان اینکه اصل مشکل اقتصاد ایران رشد نقدینگی و رشد پایه پولی بالاست، خاطرنشان کرد: «چالشهای پیش روی اقتصاد، متاثر از کسری بودجه است. کسری بودجه نیز متاثر از تحریم است. باید توجه داشت این موضوعات در اقتصاد کشور در کوتاهمدت قابل حل نیست. در کوتاهمدت نه مشکل کسری بودجه و نه فشاری که تحریمها بر اقتصاد کشور آورده، هیچکدام مرتفع نمیشوند.»
این کارشناس اقتصادی افزود: «در صورت برداشتهشدن تحریمها اگر بخشی از منابع ارزی آزاد شود در کوتاهمدت میتوان قیمت دلار را در کانالهای پایینتر قیمتی دید اما در میانمدت و بلندمدت قیمت ثابت نمیماند.»
پیش بینی قیمت دلار
کارشناسان اقتصای از منظر معاملهگران به بازار ارز نگاه میکنند و میگویند در حال حاضر معاملهگران، بازار دلار و طلا را جذاب نمیبینند و بازارهای دیگر برایشان گیرایی بیشتری دارد. آنها به بیتحرکی بازار ارز و کاهشهای پیاپی قیمت طلا و سکه اشاره میکنند و معتقدند، مردم زمانی برای خرید به بازارهای مالی ورود میکنند که بازار در روند صعودی قرار داشته باشد. ریتمهای باثبات و کاهشهای محدود، عموم مردم را به خرید و فروش ترغیب نمیکند.
امروز قیمت دلار در بازارهای مجاور روند کاهشی داشت. در روز جاری قیمت دلار سلیمانیه با کاهش ۱۲۰ تومانی بر روی قیمت ۵۰ هزار ۴۰۰ تومان ایستاد. دلار هرات نیز کاهش ۴۰۰ تومانی داشت و با قیمت ۵۰ هزار و ۵۰ تومان معامله شد. درهم امارات نیز با کاهش ۶۰ تومانی در کانال ۱۳ هزار تومانی یک پله عقبنشینی کرد و با قیمت ۱۳ هزار و ۸۴۰ تومان معامله شد.