یارانه معیشتی| یارانه بنزین| یارانه نقدی سال 1401 | زمان واریز بنزین نوروزی

خبر مهم درباره یارانه معیشتی | واریز سهمیه بنزین نوروزی برای این افراد

اگرچه مجوز سفرهای نوروزی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شده اما به نظر می‌رسد امسال واریز سهمیه بنزین نوروزی با اما و اگرهایی همراه باشد .

خبر مهم درباره یارانه معیشتی | واریز سهمیه بنزین نوروزی برای این افراد

یارانه معیشتی همان طرح حمایتی از  یارانه بنزین است که از  آبان ۹۸ با افزایش قیمت بنزین به حساب برخی از سرپرست خانوار واریز می شود. یارانه معیشتی را حدود شصت میلیون نفر دریافت می کنند. یارانه معیشتی دهم هر ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود .میزان یارانه معیشتی به ازای هر نفر 55 هزار تومان است. در ادامه به آخرین خبر از پرداخت یارانه معیشتی می پردازیم.

از واریزی سهمیه بنزین نوروز چه خبر؟

اگرچه مجوز سفرهای نوروزی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا صادر شده اما به نظر می‌رسد امسال هم مانند دو سال گذشته سهمیه بنزین نوروزی واریز نمی‌شود. این خبر را معاون وزیر نفت هم تایید کرد.

معاون وزیر نفت درباره واریز سهمیه بنزین نوروزی گفت: هنوز تکلیف واریز سهمیه بنزین نوروزی مشخص نیست. جلیل سالاری گفت: در دولت هیچ جلسه‌ای برای تصمیم‌گیری درباره واریز سهمیه بنزین نوروزی تشکیل نشده و دستوری هم به ما داده نشده است.  این در حالی است که در سال‌های قبل، در نخستین روزهای اسفند، تکلیف واریز سهمیه بنزین نوروزی مشخص بود. در سال‌های قبل از ۹۸ که دولت سهمیه بنزین نوروزی واریز می‌کرد در هفته اول نوروز تخصیص سهمیه بنزین نوروزی مشخص بود و نهایتا تصمیم‌گیری درباره میزان سهمیه بنزین به روزهای میانی اسفندماه موکول می‌شد.

اما امسال به نیمه اسفندماه رسیده‌ایم و هم وزارت نفت دستور واریز سهمیه بنزین نوروزی را دریافت نکرده است. پیش از این رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفته بود احتمالا دولت برای تصمیم‌گیری درباره واریز سهمیه بنزین نوروز، منتظر ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کروناست که مشخص شود آیا امسال مجوز سفر نوروزی صادر می‌شود یا نه.

حالا یک هفته از دستور ستاد ملی مقابله با کرونا گذشته و خبری از واریز سهمیه بنزین نوروز نیست. بر این اساس می‌توان گفت واریز سهمیه بنزین نوروزی منتفی است. مگر اینکه دولت در یک برنامه ناگهان و تصمیم خلق‌الساعه تصمیم بگیرد مردم را در شب عید غافلگیر کند.

چند دلیل واریز نشدن سهمیه بنزین

پیش از این هم گمانه‌هایی در خصوص واریز نشدن سهمیه بنزین نوروزی مطرح بود. یکی از این دلایل افزایش مصرف بنزین در کشور است. کرامت ویس‌کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرده بود که احتمالا در تعطیلات نوروز، میزان مصرف بنزین روزانه به بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر در روز برسد.

به عبارتی میزان مصرف بنزین به خودی خود در کشور بالاست و تخصیص سهمیه ۶۰ لیتری به خودروها برای نوروز، میزان مصرف را بیشتر می‌کند. آن هم در حالی که اخیرا، نگرانی‌ها درباره افزایش مصرف بنزین شدت گرفته و حتی وزیر نفت مساله واردات بنزین را مطرح کرده است.

از طرف دیگر، با افزایش قیمت جهانی نفت، هر روز یارانه پرداختی دولت برای بنزین افزایش پیدا می‌کند. در یکی دو ماه اخیر بارها عنوان شد که قیمت واقعی بنزین ۲۰ هزار تومان است اما دولت این بنزین را با قیمت ۱۵۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان به دست مردم می‌رساند. واریز سهمیه بنزین نوروزی به معنای افزایش یارانه نجومی است که دولت برای بنزین پرداخت می‌کند. این هم دلیل دیگری است که سبب می‌شود دولت نخواهد و نتواند در این شرایط سهمیه بنزین نوروزی به مردم بدهد.

سهمیه بنزین

مهدی طغیانی نماینده مجلس یازدهم افزود: الآن ۷۸ میلیون نفر یارانه هدفمندی و ۶۰ میلیون نفر یارانه معیشتی دریافت می‌کنند. 

وی گفت: ممکن است از این تعداد کسانی باشند که واقعاً مستحق دریافت یارانه نیستند که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایگاه رفاه ایرانیان، ممکن است با آن مطلوب فاصله داشته باشد، ولی ابزار قابل قبولی است و داده‌هایی در داخل آن است و اعتراض‌ها را بر همین اساس رسیدگی می‌کنند، ولی می‌تواند تکمیل‌تر شود.

 طغیانی افزود: وزارت مربوطه دنبال تکمیل آن است و باید پالایش مجددی این ۶۰ میلیون و ۸۷ میلیون بشوند و حداقل ۱۸ میلیون نفر از یارانه بگیران هدفمندی حذف می‌شوند و کسانی که در نوبت هستند، مستحق می‌باشند یا به اشتباه حذف شده اند؛ در هر دو مورد یا یک مورد حذف شده باشند می‌توانند جایگزین بشوند.

وی در مورد این که متغیر‌های این پالایش چیست؟ گفت: داده‌های مختلفی است مثل درآمد، گردش‌های مالی حساب بانکی و وام‌هایی که اشخاص می‌گیرند و خود وزارتخانه موظف به این دهک بندی است.

یارانه معیشتی نمایندگان مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مکلف به دهک‌بندی درآمدی کلیه خانواده‌های یارانه‌بگیر از طریق اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان کردند.

در بند (ب) تبصره ( 14) ماده واحده لایحه آمده است: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و با استفاده از پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان مکلف است حداکثر ظرف سه(3) ماه پس از ابلاغ این قانون، ضمن دهک بندی درآمدی کلیه خانوارهای یارانه بگیر از طریق شاخص ها و اطلاعات و داده های متقن و ثبتی قابل اتکاء نسبت به حذف یارانه نقدی و طرح معیشتی خانوارهای پر درآمد اقدام نماید، شناسایی و دهک‌بندی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام می گیرد.

سازمان هدفمندسازی یارانه ها موظف است نسبت به ثبت نام افراد جدید متقاضی یارانه طبق ضوابط اقدام نماید.

همچنین در بند (ج) تبصره (14) ماده واحده لایحه آمده است: منابع ارزی مندرج در بخش منابع  جدول  این تبصره بلافاصله توسط شرکت های تابعه وزارت نفت به حساب ارزی افتتاح شده توسط خزانه‌داری کل کشور نزد بانک مرکزی به نام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها واریز و به محض وصول توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به نرخ سامانه معاملات الکترونیکی(ای.تی.اِس) تسعیر و مستقیماً به حساب ریالی سازمان مذکور واریز و به صورت کامل صرف  مصارف جدول این تبصره می‌­شود.

یارانه نقدی  ۴۵ هزار تومانی امروز اساسا دردی از خانوار دوا نمی کند و مصرفی هم ندارد؛  به مرور زمان توان دولت برای پرداخت یارانه کم می شود. چون در این وضعیت اقتصادی تولیدی، مالیاتی وجود ندارد. 

یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد: یارانه ۴۵ هزار تومانی امروز اساسا دردی از خانوار دوا نمی کند و مصرفی هم ندارد. به مرور زمان توان دولت برای پرداخت یارانه کم می شود.

عوامل متعددی در ایران روی بازارهای مالی تاثیر می گذارند. یکی از آنها اتفاقات حوزه سیاست خارجی است. به طور کلی واکنش بازار و قیمت‌ها نسبت به احتمالات برجامی طی سال های اخیر بسیار تاثیر گذار بوده است. طی روزهای اخیر و درست زمانی که به پایان اولین سال ریاست جمهوری آیت‌الله رئیسی نزدیک می شویم؛ صحبت از توافقات جدی می‌شود و این گمانه زنی ها علاوه بر تاثیراتی که به طور مستقل روی اقتصاد کشور می گذارد احتمالاتی را درخصوص بازگشت پول های بلوکه شده ایران را هم قوی تر می کنند. 

جبار کوچکی‌نژاد ، با تاکید بر اینکه در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، دولت باید حمایت‌های دیگری در سال آینده از مردم به ویژه اقشار ضعیف جامعه داشته باشد، اظهار داشت: دولت هنوز به صورت شفاف به ما اعلام نکرده است که بعد از حذف ارز ترجیحی، چه برنامه‌هایی برای حمایت از مردم دارد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره راهکار جایگزین حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: دولت یا باید یارانه بیشتری برای تامین کالاهای اساسی تخصیص دهد و یا آنکه باید یارانه نقدی را افزایش دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، دولت باید بگوید که می‌خواهد به چه نحوی پولی را که از این طریق به دست می‌آورد، هزینه کند.

وی ادامه داد: معمولا دولتمردان می‌گویند که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باز هم یکسری برنامه‌های حمایتی را در دستور کار دارند، اما هنوز سازوکار آن را به صورت شفاف به مجلس اعلام نکردند.

نماینده مردم رشت در مجلس ادامه داد: هنوز شیوه بازپرداخت ارز ۴۲۰۰ و نحوه حمایت از طبقات پایین جامعه برای ما مشخص نیست. دولت باید به ما بگوید که آیا می‌خواهد مجددا این منابع را به همه دهک‌های یارانه بگیر دهد و یا آنکه برخی از دهک‌ها حذف می‌شوند.

کوچکی‌نژاد تاکید کرد: همه ما موافق ساماندهی ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم اما باید نحوه انجام این کار و راهکار جایگزین آن برای ما شفاف باشد. همچنین لازم است دولت، قبل از حذف ارز ترجیحی، زیرساخت‌های این کار را فراهم کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر شما و در صورت حذف ارز ترجیحی دولت باید به چه نحوی از مردم حمایت معیشتی کند، گفت: دولت یا باید یارانه بیشتری برای تامین کالاهای اساسی تخصیص دهد و یا آنکه باید میزان یارانه نقدی در سال آینده افزایش پیدا کند.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار