قیمت دلار را ببینید شوکه می شوید! | بروزترین قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲
قیمت دلار در روزهای اخیر با ورود به کانال زیر پنجاه هزار تومان و روند کاهشی سریع همه را شگفتزده کرده است.
خبرملت: قیمت دلار در سال 1401 تا 60 هزار تومان پیش رفت که باعث نگرانی شدید جامعه شد. در ابتدای سال در حالی که پیش بینی می شد روند افزایشی قیمت دلار ادامه داشته باشد اما دلار همه را شگفت زده کرد. روند کاهشی قیمت دلار از اردیبهشت آغاز شد و حالا نرخ دلار افت فاحشی را تجربه کرده است. در روزهای گذشته قیمت دلار وارد کانال 47 هزار تومان و بعد 46 هزار تومان شد. تازه ترین خبر درباره قیمت دلار را در ادامه بخوانید.
دلار امروز دوشنبه 22 خرداد تا لحظه تنظیم این گزارش در بازار آزاد با قیمت 47465 تومان خرید و فروش می شود که نسبت به روز گذشته رشد حدودا 500 تومانی را تجربه کرده است با این وجود امکان کاهش قیمت دلار در ساعات آتی امروز وجود دارد.
همچنین در حال حاضر یورو 51157 تومان خرید و فروش می شود در حالی که یورو نیز نسبت به روز گذشته افزایش حدود 670 تومانی را تجربه کرده است.
قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ در مرکز مبادله
بانک مرکزی امروز،دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۲، نرخ رسمی ۴۶ ارز را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ ۱۰ ارز افزایش و نرخ ۱۶ ارز کاهش یافت، نرخ باقی ارزها ثابت ماند.
به گزارش همشهریآنلاین، بانک مرکزی امروز نرخ هر دلار را ۴۲ هزار ریال، پوند را ۵۲ هزار و ۷۹۶ ریال و یورو را ۴۵ هزار و ۱۳۲ ریال اعلام کرد.
قیمت دلار تا کجا سقوط می کند؟
جو کاهشی بازار ارز در روزهای اخیر، به دلیل خبرهای منتشر شده و خوشبینی نسبت به آینده اقتصاد کشور و سیگنال های سیاسی بوده است. البته هنوز اخبار رسمی از توافق احتمالی با دیگر طرفهای مذاکره منتشر نشده است
به گزارش اقتصادنیوز، قیمت دلار در معاملات نقدی دیروز نزولی شد.برخی از معامله گران عقب نینی نرخ دلار را ناشی از سیگنال های سیاسی مثبت می دانستند.
شوک خبرهای سیاسی بر بازار
کارشناسان بر این باورند که آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در کشورهای همسایه میتواند سبب تغییر در سمت و سوی انتظارات فعالان شده باشد، چرا که این امر را سرآغاز ایجاد توافق کوتاه مدت با غرب میدانند.
اما در این میان عده ای دیگر نیز هستند که با پیگیری همین سیگنالها احتمال شکلگیری توافق موقت را بسیار اندک دانسته و بر این باورند که تاکنون اتفاق جریانساز جدیدی در زمینه روابط خارجی کشور رخ نداده است.
جو کاهشی بازار ارز در روزهای اخیر، به دلیل خبرهای منتشر شده و خوشبینی نسبت به آینده اقتصاد کشور و سیگنال های سیاسی بوده است. البته هنوز اخبار رسمی از توافق احتمالی با دیگر طرفهای مذاکره منتشر نشده است، اما برخی اخبار غیررسمی نشان میدهد که بخشی از منابع بلوکه شده در حال آزاد شدن است. انتشار این اخبار احتمالا عرضه دلار را نیز از سوی صادرکنندگان بیشتر خواهد کرد، زیرا صادرکنندگان دوست ندارند که دلار را در کف قیمتی عرضه کنند. هر چند این شرایط نزول قیمتی در بازارها وجود دارد، برخی از تحلیلگران نیز معتقدند نمیتوان انتظار داشت که تا اعلام یک خبر موثق از سوی مقامات مسوول کشور، این روند نزولی تداوم داشته باشد.
طی هفتههای اخیر، کاهش تنشها با کشورهای منطقه و بهبود روابط سیاسی، ارائه سیگنالها درخصوص آزادسازی دلارهای بلوکه شده و تبادل زندانیها میان ایران و کشورهای غربی و همچنین گفتوگوی تلفنی رئیسی و مکرون در شرایط بازارها اثر مثبت داشته است.
تکنیکالکاران معتقدند با از دست رفتن این کفها فعلا در دامنه 40 هزار کف مطلقی وجود ندارد. از نظر کاهشیهای بازار، قیمت دلار میتواند حمایت مهم 44 هزار تومان را هم از دست بدهد و در صورت از دست رفتن این سطح مهم، فشار فروش دوباره در بازار زیاد میشود و نرخ میتواند حتی وارد دامنه 30 هزار تومان شود. آنها میگفتند کف بتنی دلار 34 هزار تومان است. این دسته با اشاره به این موضوع که محرم و سفر هم نزدیک است تصور میکنند نرخ جان افزایش اصلا نخواهد داشت.
از نظر وسطبازان این دسته تصورشان از ریزش خیلی افراطی است و قیمت میتواند بین 44 تا 47 هزار نوسان داشته باشد. آنها میگویند درست است که سیگنال توافق به بازار مخابره شده اما نرخ دلار باید با واقعیتهای اقتصادی داخل هم بخواند. از نظر وسطبازان قیمت دلار در نیمه دوم سال میتواند تغییر روند دهد. اما افزایشیهای بازار که در روز یکشنبه هیچ دستاویزی نداشتند منتظر تکذیب خبرها هستند و میگویند دلار از همین سطوح برمیگردد. فقط در یک صورت روند به صعود برمیگردد و آن هم این است که نرخ دوباره به بالای کف قیمتی که یکشنبه شکسته برگردد و تثبیت بدهد.
کاهش قیمت دلار موقتی است؟
در همین راستا برزو حقشناس کارشناس اقتصادی با اشاره به سیاست تنشزدایی مسئولان کشور به تجارتنیوز گفت: «امید به خبرهای مساعد در حوزه برجام افزایش پیدا کرده است. اما صرفا سیاست تنشزدایی در منطقه بدون توافق حداقلی در حوزه برجام نتایج چندانی برای کشور نخواهد داشت.»
وی ارزش ذاتی دلار را ۵۲ تا ۵۳ هزار تومان اعلام کرد و افزود: «به نظر میآید سیاستگذار نیز تمایل ندارد که دلار از ارزش ذاتی خود فاصله چندانی بگیرد. این اسکناس حباب منفی زیادی دارد و باید در نظر داشته باشیم که سیاستگذار نیز با مسائلی مانند کسری بودجه مواجه است. این در حالی است که سال گذشته کسری ۸۶۰ میلیارد دلاری داشتیم و مشخص است که دولت تمایل چندانی نداشته باشد که قیمت دلار را از بازه ۵۰ هزار تومان پایین بیاورد.»
این کارشناس اقتصادی در ادامه خاطرنشان کرد: «با توجه به اخباری که روانه بازار میشود اگر در حوزه برجام اتفاق خاصی بیفتد ممکن است قیمت دلار به طور موقتی به زیر کانال ۵۰ هزار تومانی نیز برود اما با توجه به شرایط کلان اقتصادی ماندگاری چندانی در این محدوده نخواهد داشت.»
حقشناس تاکید کرد: «باید در نظر داشته باشیم که فاصله زیاد دلار با ارزش ذاتی آن و حباب منفی زیاد، خروج سرمایه را از کشور تشدید کرده و سیاستگذار باید این موضوعات را نیز لحاظ کند. بازار چشمانتظار خبرهای بعدی در حوزه برجام است.»