قیمت گوشی موبایل امروز | این گوشی ها گران شدند | واردات این موبایل ها ممنوع شد
رییس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و ارتباطی گفت: قیمت گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار در بازار افزایش ۲۰ درصدی را تجربه کرد. این افزایش نرخ در قیمت گوشیهای دیگر که با ارز نیمایی وارد میشدند نیز تاثیر گذاشت .

قیمت گوشی موبایل به تبع قیمت دلار تغییر می کند و قیمت گوشی موبایل در روزهای اخیر روزهای پرتنشی را گذرانده که در جدولهای زیر، قیمت گوشی موبایل که شیائومی یکی از پر فروش ترین های بازار هستند را بررسی می کنیم که البته قیمت گوشی موبایل ممکن است در یک مدل با گارانتیهای مختلف نیز تفاوتهایی داشته باشدکه در این گزارش به بررسی قیمت گوشی موبایل در بازار پرداخته ایم.
رییس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و ارتباطی گفت: سال گذشته مصوبه کارگروه هماهنگی سیاستهای ارزی و تجاری مقرر کرد برای گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار، ارز حاصل از صادرات خشکبار به آنها تخصیص داده شود و از آنجایی که واردکنندگان تلفن همراه نتوانستند این ارز را از صادرکنندگان دریافت کنند شاهد گرانی ۵ تا ۶ میلیونی این گوشیها در بازار هستیم.
مهدی محبی با اشاره به افزایش قیمت تلفنهای همراه بالای ۶۰۰ دلار در بازار، گفت: سال گذشته مصوبه کارگروه هماهنگی سیاستهای ارزی و تجاری مقرر کرد برای گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار، ارز حاصل از صادرات خشکبار به آنها تخصیص داده شود و از آنجایی که واردکنندگان تلفن همراه نتوانستند این ارز از صادرکنندگان خشکبار دریافت کنند شاهد گرانی ۵ تا ۶ میلیونی این گوشیها در بازار هستیم.
به گفته این فعال صنفی؛ واردات مدل Z و S ، N برند سامسونگ و تمام مدلهای برند اپل که قیمت آنها بالای ۶۰۰ دلار است متوقف شده است.
وی ادامه داد: بازار گوشیهای گران قیمت ناآرام و عرضه آنها در بازار کاهش پیدا کرده است و هر فروشندهای که این کالاها را دارد با افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی آن را در بازار عرضه میکند.
رییس اتحادیه دستگاههای مخابراتی و ارتباطی با اشاره به بیتاثیری نوسانهای نرخ ارز در بازار موبایل، خاطر نشان کرد: واردکنندگان موبایل برای واردات ارز نیمایی دریافت میکردند از اینرو نوسانهای نرخ ارز تاثیر چندانی در قیمت این کالاها نمیگذاشت و آنها برای حفظ تعادل بازار و پوشش نوسانهای ارز از سود خود کم میکردند اما در وضع موجود واردکنندگان کالایی برای عرضه در بازار ندارند.
محبی در پاسخ به این پرسش که آیا در زمینه تامین دیگر مدلهای موبایل نیز چالش داریم؟ گفت: در تامین تلفن همراه زیر ۶۰۰ دلار مشکلی نداریم اما باید بگویم افزایش نرخ موبایلهای بالای ۶۰۰ دلار بر قیمت سایر موبایلهای نیز تاثیر گذاشته است و قیمت این موبایلها نیز در بازار روند صعودی به خود گرفتهاند.
وی در پایان تصریح کرد: تصمیمات یک شبه مسئولان در کشور باعث بر هم خوردن نظم بازار شده است آنها خود نمیتوانند ارز حاصل از صادرات را دریافت کنند آن را به گردن یک صنف دیگر میاندازند و اینگونه نظم بازار را از بین میبرند.
همچنین در این رابطه محمدرضا عالیان سخنگوی واردکنندگان موبایل و تبلت با اشاره فصلی بودن صادرات خشکبار، افزود: واردات موبایل در ماههای مختلف سال به میزان تقاضا بازار در نوسان است اما ثبت سفارش و تخصیص ارز آن روزانه انجام میشود.
وی با اشاره به لزوم حل شدن تضاد بین مدل ارز صادراتی و واردات موبایل، گفت: فرآیندهای وارداتی باید به گونهای هدایت شوند که به بدنه صنف و در نهایت مصرفکنندگان کمترین آسیب وارد شود. دولت تصمیم میگیرد و یک شبه آن را اجرا میکند و هر میزان طرف مشورتی آنها بخش خصوصی باشد باز هم نمیتوانیم تغییری در تصمیم گیری آنها ایجاد کنیم.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه بعد از تصویب این مصوبه هشدار افزایش نرخ موبایل داده شد، خاطر نشان کرد: اجرای این مصوبه تاثیر خود را بر قیمت موبایل در بازار میگذارد چرا که میانگین فاصله ارز نیمایی و ارز آزاد حداقل ۲۰ درصد است و این اختلاف قیمت در نهایت در بازار خرید و فروش خود را نشان میدهد.
عالیان با اشاره به هوشمند بودن بازار، گفت: بعد از این مصوبه قیمت گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار در بازار افزایش ۲۰ درصدی را تجربه کرد. این افزایش نرخ در قیمت گوشیهای دیگر که با ارز نیمایی وارد میشدند نیز تاثیر گذاشت شاید گفته شود که نباید در نرخ این گوشیها شاهد تغییری باشیم اما باید بگویم بازار هوشمند است و هر تغییری در همه سطوح تاثیر میگذارد.
به گفته سخنگوی واردکنندگان موبایل و تبلت؛ روند واردات موبایلهای بالای ۶۰۰ دلاری از آنجایی که ارز آن تامین نشده متوقف شده است.
وی بازار موبایل بالای ۶۰۰ دلار را یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری دانست و افزود: حجم واردات و فروش این بازار بلاتکلیف مانده تا به مسئولان ثابت شود که این ایده درست عمل میکند و یا در نهایت محکوم به شکست است.
قیمت گوشیهای شرکت سامسونگ
Galaxy A31 128GB
Galaxy A22 128GB
iPhone 13 Pro Max 256GB
iPhone 8 Plus 64 GB
قیمت گوشیهای پرفروش شیائومی
Poco M3 دیگر گوشی پرفروش شیائومی امکانات خوبی نسبت به قیمتش ارائه میکند. باتری قوی، ویژگی اصلی این میانرده شیائومی است. Mi 10T Lite 5G با پشتیبانی از نسل پنجم اینترنت همراه از معدود گوشی های میانردهای است که چنین قابلیتی را در اختیار کابر قرار میدهد.
همچنین Poco F3 گرانترین مدل پرفروش چینیها محسوب میشود و رقیب گردنکلفتی برای میانردههای سامسونگ به شمار میرود. دلیل استقبال ایرانیها از این مدل، میتواند سخت افزار قدرتمند و قابلیت به روز رسانی آن تا چند سال آینده باشد.
قیمت گوشی های پرفروش شیائومی
قیمت گوشی های پرفروش آیفون
آیفون SE مدل 2020 ارزانترین مدل پرفروش اپل در بازار موبایل ایران است. مدلی که با ظاهری شبیه به آیفون هشت دارد اما از سختافزار قویتری در آن استفاده شده است. بعد از آیفون SE مدل 2020، آیفون 12 پرومکس دومین مدل محبوب اپل در ایران محسوب میشود. با گذشت یک سال از زمان عرضه آیفون 12 پرو مکس، هنوز طرفدارانش بابت این مدل پول زیادی میپردازند. آیفون 13 آخرین مدل ارائه شده توسط اپل در بازار جهانی است.
نسخههای مختلف آیفون 13 به محض ورود به بازار ایران طرفداران خودشان خود را پیدا کردند. آیفون 13 پرومکس با دوربین بهتر نسبت به نسخه 13 در بازار حضور دارد. آیفون 12 مینی توسط اپل عرضه شد تا هواداران سنتی آیفون به ویژه خریدارانی که طرفداران گوشیهایی با صفحه نمایش کوچکتر از شش اینچ بودند را راضی نگه دارد. آیفون 12 مینی هم فعلا نسبت به آیفون 13 مینی استقبال بیشتری داشته و اسم آن بین مدلهای پرفروش اپل قرار گرفته است.
قیمت گوشی های پرفروش آیفون

اما فعالان بازار معتقد بودند که اگر مذاکرات هستهای روند بهتری پیدا کند و نرخ دلار نزولی شود، قیمت موبایل هم تا پایان بهمن ۱۴۰۰ کاهشی میشود. مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی تهران میگوید حالا و در میانه بهمن، این اتفاق رخ داده است.
او توضیح میدهد: بازار موبایل تحت تاثیر دلار نیمایی قرار دارد که قیمت آن هم تا حدودی در حال کاهش است. در نتیجه قیمتها در این بازار نیز نسبتا روند نزولی دارد.
محبی البته میافزاید: قیمت دلار بر بازار موبایل تاثیر میگذارد اما نه چندان زیاد. در نتیجه واردکنندگان و فروشندگان هم ناچار هستند از سود خود کم کنند. چرا که بازار دیگر کشش افزایش قیمت بیش از حد را ندارد. رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی تهران میگوید: قیمتها تا پایان سال به نرخ دلار و نتیجه مذاکرات هستهای بستگی دارد.
او توضیح میدهد: ۹۵ درصد محصولات موجود در بازار تلفن همراه، از طریق واردات تامین میشوند و تنها پنج درصد آنها تولید داخل است. تغییرات قیمت دلار به هر حال روی چنین بازاری اثر میگذارد؛ هر چند که کم.
محبی میافزاید: از سوی دیگر اگر نتیجه مذاکرات، کاهش تحریمها باشد، در درازمدت ممکن است واردات تسهیل شود و شرکتهای خارجی به بازار ایران بازگردند. او میگوید: اکنون از نظر موجودی برندها و مدلهای مختلف در بازار کمبودی وجود ندارد اما تسهیل تجارت، اثر خود را روی بازار میگذارد.
در حال حاضر مهمترین مدل سامسونگ در بازار جهان سری پرچمدار گلکسی نوت 20 اولترا محسوب میشود. اما جدیدترین مدلهای سامسونگ دو نسخه ارزان پرچمدار گلکسی A71 و گلکسی A52 هستند که قیمت مناسبی دارند. اما یکی از محبوبترین گوشیهای سامسونگ مدل گلکسی A51 است این گوشی نسخه به روز شده میانرده محبوب A50 به حساب میآید که دوربین بهبودیافته و حاشیههای باریکتر نمایشگر آن به همراه اندروید ۱۰ موجب شده بسیار مورد توجه و استقبال خریداران و مصرفکنندگان قرار بگیرد.
همچنین دوربین پشتی سهگانه گلکسی A50 در مدل A51 جای خود را به دوربین چهارگانه داده و این افزایش تعداد دوربینها، افزایش وضوح تصویربرداری را نیز به همراه داشته است. اگر قصد خرید گوشیهای پرچمدار را نداشته باشید، این محصول که در دسته میانرده سامسونگ قرار میگیرد گزینه مناسب و جذابی برای خرید خواهد بود. در فهرست زیر قیمت گوشی A51 سامسونگ نیز موجود است.
تاکنون گوشیهای زیادی از سری A تولید شده است، اکنون این شرکت مدل دیگری را هم معرفی کرده است. این مدل از گوشیهای سامسونگ، گوشی a32 نام دارد که در تاریخ 22 ژانویه 2021 رونمایی شده است.