سیل

سیل ویرانگر در یزد | یزد به زیر آب رفت

یزد-بارش‌ باران مردم یزد را که در ماه‌های گذشته مدام با طوفان‌های شدید و گرد و غبار مواجه بودند، ذوق زده کرد اما این ذوق دیری نپایید زیرا شهر را آب برد و خسارت‌های میلیاردی به مردم وارد کرد.

سیل ویرانگر در یزد | یزد به زیر آب رفت

گروه استان‌ها: پاییز و زمستان در اغلب مناطق استان یزد به ویژه در شهر یزد به خشکی و با کمترین میزان بارش گذشت، بهار نیز با طوفان‌های شدید و گرد و غبار غلیظ آغاز شد، طوفان‌هایی که نظیر آن در کشور مشاهده نشده اما اردیبهشت این استان، بارانی آغاز شد.

در حالی که بارش باران در مناطق کوهستانی و ارتفاعات استان یزد از هفته پیش آغاز شده بود، در یزد به جز چند نم باران، خبری از بارش‌های اردیبهشتی نبود و هوا در نیمه بهار، کاملاً تابستانی شده بود.

دیروز اما مردم یزد در دو نوبت صبح و عصر بارش‌های بسیار خوبی را تجربه کردند، بارش‌هایی که اگر مدیریت ساماندهی روان‌آب‌ها در کشور و استان ما تعریف شده بود، می‌توانست اتفاقات خوبی را برای یزد رقم بزند.

بارش باران صبح دیروز، اتفاق جدی به دنبال نداشت و بعد از اینکه بارش نیم ساعته باران تمام شد، آب باران به خاطر تابش شدید نور خورشید به سرعت تبخیر شد و ساعت حوالی ۱۵ خیابان‌ها تقریباً خشک بود، گویی اصلاً بارانی نباریده است.

استوری‌های لطیف بهارانه به سرعت تبدیل به صحنه‌های وحشتناک سیل و آبگرفتگی شد

حوالی ساعت ۱۸ بود که بارش دوباره آغاز شد و مردم سرشار از ذوق بارش‌های بهاری، فضای مجازی را از لایو و استوری پر کردند اما دیری نپایید که استوری‌های لطیف بهارانه، به صحنه‌های وحشتناکی از سیل و آبگرفتگی تبدیل شد.

خسارت‌های بارش نیم ساعته در یزد میلیاردی شد/مسئولان جوابی ندارند

اغلب خیابان‌های اصلی شهر در کمتر از نیم ساعت به دریاچه تبدیل شدند، آب از پیاده‌روها وارد بسیاری از مغازه‌ها شد، در تصاویر فضای مجازی صدها مغازه که در زیرزمین قرار داشتند و ناگهان آب تا سقف آنها را فرا گرفت، به نمایش گذاشته شد.

در بافت تاریخی تعداد زیادی از دیوارهای خشتی ریزش کرد، منازل مردم به ویژه در مناطق جنوبی شهر مملو از آب شد و بسیاری از زیرزمین‌ها به دریاچه تبدیل و اسباب و وسایل روی آب شناور شد.

سیل

زندگی برخی در عرض نیم ساعت زیر و رو شد

همه این اتفاقات در حدود نیم ساعت رخ داد و زندگی بسیاری از مردم در همین زمان کوتاه، زیر و رو شد.

یکی از کسبه بلوار پاکنژاد که مغازه وی در زیرزمین یک بوتیک دایر است، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: من کافی نت دارم و ده‌ها رایانه، دستگاه کپی و تجهیزات الکترونیکی در مغازه ام داشتم اما باران همه آنها را از بین برد.

ابوالفضل مافی بیان کرد: پس از گذشت ۱۰ دقیقه از آغاز بارش باران، آب از پله‌ها سرازیر شد و به چشم به هم زدنی، باران جمع شده در مغازه تقریباً به زیر سقف رسید.

وی عنوان کرد: پنج رایانه، یک دستگاه کپی، یک دستگاه اسکنر و یک پرینتر به اضافه لوازم جنبی نظیر ده‌ها فلش، کابل، بسته های کاغذ و … همه در آب از بین رفت.

مافی ادامه داد: این مغازه تمام سرمایه زندگی من بود و اکنون از این سرمایه فقط چند میز و صندلی خیس برایم باقی مانده است.

نظیر این اتفاق برای تمام مغازه‌هایی که در طبقه زیرزمین بلوارهای یزد بودند افتاده ضمن اینکه برخی مغازه های طبقات همکف نیز دچار آبگرفتگی شده‌اند.

منازل مسکونی از خسارت در امان نماندند

منازل نیز گرفتار همین ماجرا شده اند و زیرزمین بسیاری از خانه‌ها در مناطق مختلف شهر دچار آبگرفتگی شده، حال برخی زیرزمین‌ها مسکونی بوده اند و برخی دیگر حالت انباری یا کتابخانه داشته اند که تمامی اثاثیه آن از بین رفته است.

بی‌شک نیم ساعت بارش باران نمی‌تواند فجایعی این چنینی رقم بزند به همین دلیل موضوع از برخی مراجع از جمله شهرداری، مرکز مدیریت بحران، آتش نشانی و … مورد پیگیری قرار گرفت.

برخی از شکسته شدن سد و آب بند پارک کوهستان خبر داده‌اند و این امر را عامل ورود این حجم آب می دانند و برخی دیگر نیز عملیات عمرانی پارک و علم و فناوری یزد در مسیر روان آبها دانسته اند.

اظهار بی‌اطلاعی معاون شهردار یزد از شکسته شدن آب بند

شهردار یزد تا این لحظه به تماس‌های خبرنگار مهر پاسخ نداده اما معاون وی، از شکسته شدن آب بند پارک کوهستان اظهار بی اطلاعی کرده است.

اما بررسی موضوع آبگرفتگی عجیب و غریب یزد به تعرض به حریم سیل بندها رسید.

معاون عمرانی فرماندار یزد در این زمینه اظهار داشت: اداره کل راه و شهرسازی اقدام به واگذاری زمین‌های محدوده سیل بند کرده و این امر سبب شده در مواقع بروز بحران، این چنین دچار مشکل شویم.

آقایی عنوان کرد: در جریان بارش‌های دیشب، یک سیل بند شکسته شده و این سیل بند در محدوده شهر بوده است.

خسارت‌های بارش نیم ساعته در یزد میلیاردی شد/مسئولان جوابی ندارند

وی با بیان اینکه شهرداری مسئولیت نظارت بر این سیل بندها را بر عهده دارد، افزود: نظارتی بر این مهم انجام نشده و متاسفانه با افزایش حجم آب در سیل بند، شکستگی در آن ایجاد شده و شاهد اتفاقاتی بودیم که در سطح شهر به دنبال این موضوع افتاد.

وی تصریح کرد: جای خوشحالی است که شکسته شدن این سیل بند خسارت جانی به دنبال نداشته اما متاسفانه در مناطقی نظیر شهرک طوبی، مهرآوران و … که مسیر رودخانه قدیمی یزد بوده، خسارات مالی بسیاری به بار آمده است.

واگذاری زمین در محدوده رودخانه قدیمی توسط بزرگ مسکن و شهرسازی

آقایی عنوان کرد: البته این مناطق در مسیر قدیمی رودخانه یزد هستند و راه و شهرسازی نباید این زمین ها را برای احداث مسکن واگذار می‌کرد.

وی، میزان خسارت‌های اولیه برآورد شده را بسیار بالا خواند و گفت: ۵۰۰ واحد مسکونی و تعداد زیادی واحد تجاری در محدوده شهر یزد دچار خسارت شده‌اند که برخی از این خسارت‌ها غیرقابل جبران است.

مشکل آبگرفتگی معابر یزد، یک معضل دائمی است و با کوچکترین بارش باران، شهر بهم می‌ریزد و در خیابان‌ها و معابر اصلی شهر، سیلاب به راه می‌افتد.

این موضوع نیز از مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد مورد پیگیری قرار گرفت.

رفع مشکل آبگرفتگی معابر یزد به ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

محمدعلی ملک زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مشکل آبگرفتگی معابر شهر یزد به دنبال هر بارندگی، یک مشکل اساسی است که برای رفع کامل آن برنامه ریزی خواهیم کرد.

وی بیان کرد: برای رفع کامل مشکل آبگرفتگی در شهر یزد به ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز است که تلاش ما تامین این رقم و رفع مشکلات این حوزه است.

ملک زاده ادامه داد: در کنار همه این موارد باید اعلام کنم که اداره کل مدیریت بحران چندین نوبت با پیامک و اخطارهای هواشناسی موضوع بارش‌ها را گزارش کرد و نسبت به آن هشدار داد اما برخی مسئولان امر نسبت به این موضوع بی توجهی کردند.

برآورد اولیه خسارت سیلاب یزد ۴۰۰ میلیارد تومان اعلام شد

وی در مورد خسارت‌های این سیلاب نیز بیان کرد: هنوز برآورد کاملی از این خسارت‌ها نداریم اما برآوردهای اولیه خبر از خسارت‌های بالای ۴۰۰ میلیارد تومان می‌دهد و به زودی برای برآورد آن تشکیل جلسه خواهیم داد و موضوع را به مردم و افراد خسارت دیده اعلام خواهیم کرد.

خسارت‌های بارش نیم ساعته در یزد میلیاردی شد/مسئولان جوابی ندارند

گرچه برخی انتقادها به اداره کل راه و شهرسازی استان یزد برای واگذاری زمین‌های مسکونی در محدوده سیل بندها وارد است اما اکنون انگشت اتهام مردم به سمت شهرداری است.

شهرداری نه تنها اقدام به نظارت و بازدید از سیل بندهای محدوده شهری به رغم هشدارهای مدیریت بحران و هواشناسی نکرده، بلکه خدمت رسانی به مردم نیز در زمان وقوع حادثه به کندی انجام شده است.

البته نمی‌توان کمبود تجهیزات آتش نشانی یزد در مواقع بروز بحران را نادیده گرفت اما به نظر می‌رسد با مدیریت برخی موارد، می‌شد از این خسارت‌ها جلوگیری کرد.

منبع: مهرنیوز

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار