ویروس نیپا | همه‌گیری ویروس نیپا

همه‌گیری ویروس جدید و کشنده مردم دنیا را به وحشت انداخت | ویروس کشنده جدید با منشا خفاش‌های میوه‌خوار

تا کنون، بیش از ۱۰۰ مورد ابتلا به ویروس نیپا در هند گزارش شده است و حداقل ۲۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این بیماری در حال حاضر در حال همه‌گیری در هند است و مقامات بهداشتی نگران هستند که ممکن است به سایر نقاط جهان نیز گسترش یابد.

همه‌گیری ویروس جدید و کشنده مردم دنیا را به وحشت انداخت | ویروس کشنده جدید با منشا خفاش‌های میوه‌خوار

همه‌گیری ویروس نیپا

در اواخر ماه سپتامبر ۲۰۲۳، مقامات هندی اعلام کردند که موارد ابتلا به یک ویروس جدید در ایالت کرالا در جنوب این کشور شناسایی شده است. این ویروس که "ویروس نیپا" نام دارد، از خفاش‌های میوه‌خوار می‌آید و می‌تواند باعث بیماری‌های شدید تنفسی و مغزی شود.

تا کنون، بیش از ۱۰۰ مورد ابتلا به ویروس نیپا در هند گزارش شده است و حداقل ۲۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. این بیماری در حال حاضر در حال همه‌گیری در هند است و مقامات بهداشتی نگران هستند که ممکن است به سایر نقاط جهان نیز گسترش یابد.

علائم ویروس نیپا

علائم ویروس نیپا معمولاً بین ۴ تا ۲۱ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می‌شوند. این علائم شامل تب، سردرد، بدن درد، حالت تهوع و استفراغ هستند. در موارد شدید، بیماری می‌تواند باعث التهاب مغزی (انسفالیت) و تشنج شود.

راه‌های انتقال ویروس نیپا

ویروس نیپا می‌تواند از طریق تماس مستقیم با مایعات بدن حیوان آلوده، مانند بزاق، ادرار و مدفوع، منتقل شود. همچنین می‌توان از طریق تماس با غذا یا آبی که با مایعات بدن حیوان آلوده آلوده شده است، به این ویروس مبتلا شد.

روش‌های پیشگیری از ویروس نیپا

برای پیشگیری از ویروس نیپا، باید از تماس با خفاش‌های میوه‌خوار و محصولات حیوانی آلوده به این ویروس خودداری کرد. همچنین باید از خوردن شیره خرما که توسط خفاش‌های میوه‌خوار آلوده شده است، اجتناب کرد.

واکسن ویروس نیپا

تا کنون، هیچ واکسنی برای پیشگیری از ویروس نیپا وجود ندارد. با این حال، تحقیقات در مورد توسعه یک واکسن در حال انجام است.

مبارزه با همه گیری ویروس نیپا در هند

مقامات بهداشتی هند اقداماتی را برای مبارزه با همه گیری ویروس نیپا انجام داده‌اند. این اقدامات شامل قرنطینه مناطق آلوده، آزمایش افراد مشکوک به ابتلا به این ویروس و آموزش عمومی در مورد نحوه پیشگیری از این بیماری است.

با وجود اقدامات انجام شده توسط مقامات بهداشتی، ویروس نیپا همچنان در حال همه‌گیری در هند است. این بیماری یک تهدید جدی برای سلامت عمومی در این کشور محسوب می‌شود و ممکن است به سایر نقاط جهان نیز گسترش یابد.

هشت روستا در این ناحیه «منطقه آلوده» اعلام شده است و مسئولان بهداشتی هند بیش از ۷۰۰ نفر را تحت آزمایش قرار داده‌اند. این در حالی است که تا کنون دستکم دو تن نیز جان باخته‌اند.

نیپا یک ویروس مشترک بین انسان و دام است که همچنین می‌تواند از طریق غذای آلوده یا مستقیماً بین افراد منتقل شود. خفاش‌های میوه‌خوار، ملقب به «روباه‌های پرنده»، ناقل طبیعی ویروس هستند که به عنوان محتمل‌ترین علت شیوع بیماری شناخته می‌شوند. در واقع اگر افراد با یک حیوان آلوده یا مایعات بدنش (مانند بزاق خفاش میوه‌خوار روی یک میوه) تماس نزدیک داشته باشند، می‌توانند آلوده شوند.

دانشمندان گمان می‌کنند که نیپا برای هزاران سال در میان این خفاش‌ها وجود داشته است و بیم آن را دارند که این بار با گونه‌ای جهش‌یافته و بسیار مسری‌تر از آن سر و کار داشته باشند. در موارد ابتلای قبلی، نوشیدن شیره خرمای آلوده به مدفوع خفاش توسط مردم محلی عامل شیوع این بیماری اعلام شده بود. 

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید افراد مبتلا در ابتدا علائمی مانند تب، ناراحتی تنفسی، سردرد و استفراغ را بروز می‌دهند. التهاب مغزی (انسفالیت) و تشنج نیز می‌تواند در موارد شدید رخ دهد که منجر به کما شود.

این ویروس در لیست تحقیق سازمان جهانی بهداشت از عوامل «بیماری‌زا با پتانسیل شیوع همه‌گیری» قرار دارد. تا کنون واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس ساخته نشده است و درمان‌ها عمدتا به تسکین علائم و مراقبت‌های حمایتی محدود می‌شوند.

ویروس نیپا برای اولین بار در سال ۱۹۹۸ در میان خوک‌داران مالزی و سنگاپور شناسایی شد. در آن سال شیوع همه‌گیری باعث ابتلای نزدیک به ۳۰۰ تن شد و بیش از ۱۰۰ تن را کشت.

داده‌های سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که بیش از ۶۰۰ مورد عفونت انسانی بر اثر ویروس نیپا بین سال‌های ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۵ ثبت شده است. نرخ مرگ‌و‌میر در این همه‌گیری بسیار بالا است و بین ۴۰ تا ۷۵ درصد از مبتلایان را کشته است.

 

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار