علائم خونریزی مغزی و علل آن + روش های درمان

برای اکثر مردم، “خونریزی مغزی” به سادگی به معنای هر خونریزی در داخل سر شما است. با این حال، یک پزشک – و به طور خاص پزشکانی که خونریزی های مغزی را درمان می کنند (متخصصان مغز و اعصاب و جراحان مغز و اعصاب) – می گویند که “خونریزی مغزی” (که با اصطلاح پزشکی خونریزی داخل جمجمه نیز شناخته می شود) یک اصطلاح بسیار گسترده است.

علائم خونریزی مغزی و علل آن + روش های درمان

علل خونریزی مغزی

چندین عامل خطر و علل خونریزی مغزی وجود دارد. رایج ترین عبارتند از:

☑ ضربه به سر آسیب شایع ترین علت خونریزی در مغز برای افراد کمتر از ۵۰ سال است.

☑ فشار خون بالا. این بیماری مزمن می تواند در طی یک دوره طولانی، دیواره رگ های خونی را ضعیف کند. فشار خون بالا درمان نشده یکی از دلایل عمده قابل پیشگیری خونریزی مغزی است.

☑ آنوریسم. بزرگ شدن یا بیرون‌زدگی دیواره یک سرخرگ در اثر ضعف دیواره سرخرگ و افزایش قطر سرخرگ بیش از یک و نیم برابر قطر معمول آن رگ. در این حالت رگ می تواند ترکیده و در مغز خونریزی کند و منجر به سکته شود.

☑ ناهنجاری های عروق خونی. ضعف در رگ های خونی داخلی و اطراف مغز ممکن است در بدو تولد وجود داشته باشد و تنها در صورت بروز علائم تشخیص داده شود.

☑ آنژیوپاتی آمیلوئید. این یک ناهنجاری در دیواره رگ های خونی است که گاهی با افزایش سن و فشار خون بالا رخ می دهد. ممکن است قبل از ایجاد خونریزی بزرگ، خونریزی های کوچک و بدون توجه زیادی ایجاد کند.

☑ اختلالات خونی یا خونریزی. هموفیلی و کم خونی داسی شکل هر دو می توانند به کاهش سطح پلاکت ها و لخته شدن خون کمک کنند. رقیق کننده های خون نیز یک عامل خطر هستند.

☑ بیماری کبد. این وضعیت به طور کلی با افزایش خونریزی همراه است.

☑ تومورهای مغزی

علایم خونریزی مغزی

علائم خونریزی مغزی به ناحیه درگیر مغز بستگی دارد. به طور کلی، علائم خونریزی مغزی می تواند شامل موارد زیر باشد:

✅ سوزن سوزن شدن ناگهانی، ضعف، بی حسی یا فلج شدن صورت، بازو یا پا، به ویژه در یک طرف بدن.

✅ سردرد (سردرد ناگهانی و شدید همراه با خونریزی زیر عنکبوتیه مغز رخ می دهد.)

✅ تهوع و استفراغ

✅ گیجی

✅ سرگیجه

✅ تشنج

✅ مشکل در بلع و قورت دادن

✅ از دست دادن بینایی یا مشکل در بینایی

✅ از دست دادن تعادل یا هماهنگی

✅ سفتی گردن و حساسیت به نور

✅ گفتار غیر طبیعی یا نامفهوم

✅ مشکل در خواندن، نوشتن یا درک گفتار

✅ تغییر در سطح هوشیاری یا هوشیاری، کمبود انرژی، خواب آلودگی یا کما

✅ مشکل در تنفس و ضربان قلب غیر طبیعی (اگر خونریزی در ساقه مغز باشد).

درمان خونریزی مغزی

هر نوع خونریزی در داخل جمجمه یا مغز یک موقعیت اورژانسی پزشکی است. اگر شما یا یکی از عزیزانتان ضربه‌ای به سرتان وارد شده است یا علائمی دارید که ممکن است نشان‌دهنده خونریزی مغزی باشد، با ۱۱۵ تماس بگیرید. برای تعیین علت خونریزی و شروع درمان پزشکی ضروری است که فوراً به اورژانس بیمارستان بروید. هنگامی که به پزشک مراجعه می کنید، آنها می توانند بر اساس علائم شما تعیین کنند که کدام قسمت از مغز تحت تأثیر قرار گرفته است.

معاینه پزشکی

پزشکان ممکن است انواع آزمایشات تصویربرداری مانند سی تی اسکن را انجام دهند که می تواند خونریزی داخلی یا تجمع خون یا MRI را نشان دهد. یک معاینه عصبی یا معاینه چشم، که می تواند تورم عصب بینایی را نشان دهد، نیز ممکن است انجام شود. معمولاً سوراخ کمری (تپ ستون فقرات) انجام نمی شود، زیرا ممکن است خطرناک باشد و اوضاع را بدتر کند.

روش های درمانی

درمان های خونریزی مغزی به اندازه خونریزی، محل آن در مغز و میزان تورم ناشی از آن بستگی دارد. هنگامی که پزشک منبع خونریزی را پیدا کرد، درمان های خونریزی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

❎ جراحی BrainPath: این روش به جراح شما اجازه می دهد تا یک تومور یا لخته خون را از طریق یک کانال یا پورت به اندازه یک سکه بردارید. در مقایسه با جراحی باز سنتی، معمولاً باعث ایجاد اسکار کمتر، عوارض کمتر و زمان بهبودی سریع‌تر می‌شود.

❎ جراحی: در برخی موارد، جراحی سنتی ممکن است برای تخلیه خون از مغز یا ترمیم عروق خونی آسیب دیده مورد نیاز باشد.

❎ تخلیه مایعی که مغز را احاطه کرده است: این کار فضایی را برای گسترش هماتوم بدون آسیب رساندن به سلول های مغز ایجاد می کند.

❎ دارو: از داروها برای کنترل فشار خون، تشنج یا سردرد استفاده می شود.

❎ کاتتر: یک لوله بلند و نازک از طریق رگ های خونی رد می شود تا زمانی که به ناحیه آسیب دیده برسد.

❎ درمان فیزیکی، شغلی و گفتار درمانی: این درمان‌های خونریزی مغزی می‌تواند به افراد کمک کند تا عملکردهای مغزی (مانند توانایی صحبت کردن) را که ممکن است تحت تأثیر خونریزی مغزی قرار گرفته‌اند، به دست آورند.

درمان های دیگر

☑ داروهای ضد اضطراب و یا دارو برای کنترل فشار خون.

☑ داروهای ضد صرع برای مدیریت تشنج.

☑ سایر داروهای مورد نیاز برای تنظیم علائم دیگر، مانند مسکن‌های سردرد شدید و نرم‌کننده‌های مدفوع برای جلوگیری از یبوست و زور زدن در حین حرکات روده.

☑ مواد مغذی و مایعات در صورت نیاز. اینها ممکن است از طریق یک ورید (داخل وریدی) یا یک لوله تغذیه در معده (لوله گوارش) داده شوند، به خصوص اگر بیمار در بلع مشکل داشته باشد.

منبع: چی شی
  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار