کرونا دوباره دنیا را به هم ریخت | آیا برای کرونای جدید باید ماسک بزنیم؟
کرونا بار دیگر در دنیا همهگیر شده و در ایران نیز شمار زیادی مبتلا به کرونا و آنفولانزا در بیمارستانها وجود دارد.
خبرملت: بیماری کرونا یکی از مرگبارترین بیماریهایی است که در سالهای اخیر جان انسانهای فراوانی را در سراسر دنیا گرفت. بیماری کرونا در سال 2019 در چین فراگیر شد و بعد دامنه گستردگی آن به سراسر جهان رسید. 1 تا 5 درصد مبتلایان به بیماری کرونا از دنیا رفتند. بیماری کرونا در هفتههای اخیر دوباره همه گیر شده است.
موارد ابتلا به کووید-۱۹ در ایالاتمتحده به سطوحی رسیده که یادآور اوج تجربه زمستان گذشته است و باعث نگرانی در مورد ظهور سویه جدید بسیار جهش یافته به نام BA.۲.۸۶ و فصل قریبالوقوع ویروسهای تنفسی شده است. این تجدید حیات بحثهایی را در مورد لزوم اتخاذ مجدد شیوههای پوشیدن ماسک برانگیخته است.
در میان بحثها و تغییر نظرات، کارشناسان تاکید کردند: از زمانی که کووید-۱۹ بهطور گسترده در سال ۲۰۲۰ منتشر شد، فراخوان برای پوشیدن ماسک ادامه داشته است. در حالی که کاربرد ماسکها ممکن است جهانی نباشد اما هنوز در برخی موارد خاص اهمیت دارد.
دکتر ژرژ بنجامین، مدیر اجرایی انجمن بهداشت عمومی آمریکا اظهار کرد که پوشیدن ماسک همچنان ابزاری قوی برای کاهش خطر ابتلا به کووید-۱۹ است.
وی گفت: افرادی که با آسیبپذیری بیشتری مواجه هستند، افرادی که قصد فعالیتهای داخلی در محیطهای شلوغ را دارند، یا افرادی که به دلیل شرایط سلامتی با افراد در معرض خطر بالا تعامل دارند، باید در این مرحله از افزایش موارد کووید-۱۹ استفاده از ماسک را در اولویت قرار دهند.
دکتر امش آدالجا، متخصص بیماریهای عفونی در مرکز امنیت سلامت جانز هاپکینز، بر اهمیت در نظر گرفتن استفاده از ماسک برای افرادی که در معرض خطر بالای پیامدهای شدید کووید-۱۹هستند، تاکید کرد.
وی به ویژه برای کسانی که علائم سازگار با کووید-۱۹ را نشان میدهند و افراد مستعد ابتلا به بیماری شدید پوشیدن ماسک را توصیه کرد. این راهنمایی فراتر از زمینه فعلی است و بهطور مداوم اعمال میشود.
اجماع کارشناسان بر نقش حیاتی ماسک در مهار انتقال، به ویژه در شرایطی که تماس نزدیک و محیطهای داخلی خطر گسترش ویروس را افزایش میدهند، تاکید کرد.
کرونا همچنان یک تهدید بزرگ
با احتمال قریبالوقوع سویه جدید و شروع فصل ویروس تنفسی، مقامات بهداشتی بر نیاز به یک رویکرد محتاطانه تاکید میکنند. مقامات به مردم یادآوری کردند که کووید-۱۹ همچنان یک تهدید بزرگ و مستلزم رعایت مداوم اقدامات پیشگیرانه است.
دکتر استوارت ری بر اهمیت در نظر گرفتن عوامل مختلف در مورد استفاده از ماسک تاکید کرد. این موارد شامل شیوع کووید در جامعه است که زمان انتقال متوسط تا زیاد توصیه میشود که ماسک بپوشید.
ایمنی، به ویژه مبتنی بر آنتیبادی، ممکن است پس از چند ماه با اثربخشی متفاوت در برابر سویههای مختلف کاهش یابد.
با توجه به سویههای در حال تکامل، حتی افراد واکسینه شده نیز اگر اخیرا تقویت نشده یا آلوده نشدهاند، باید ماسک را در نظر بگیرند.
برنامهها و رویدادهای فردی نیز در انتقال ویروس نقش دارند؛ گردهماییهای بزرگ یا تعاملات پرخطر اقدامات محافظتی را ایجاب میکند.
افرادی که دارای عوامل خطر بالا مانند شرایط بهداشتی هستند تشویق میشوند که احتیاط را در اولویت قرار دهند و پوشیدن ماسک را بهعنوان محافظی اضافی در برابر پیامدهای شدید اتخاذ کنند.
کرونا پیرولا وارد ایران شد؟
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به مشاهده مواردی از کرونا و آنفلوآنزا بر استفاده از ماسک در محلهای مسقف و فاقد تهویه مناسب تاکید کرد.
سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر سویه جدید بیماری کرونا تحت عنوان پیرولا در ایران شناسایی نشده و این واریانت اولین بار در کشور دانمارک مشاهده شده است. گزارش ها نشان می دهد که سویه پیرولا در چند ایالت آمریکا، اروپا و منطقه مدیترانه مشاهده شده است.
به گفته وی میزان مراجعات سرپایی بیماری کرونا حدود ۲۶ درصد و مراجعات بستری نیز ۴۰ درصد افزایش داشته است.
معاون درمان وزارت بهداشت بیان کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد از مراجعات مربوط به امیکرون و حدود هشت درصد مربوط به بیماری آنفلوآنزا است.
کریمی ادامه داد: در حال حاضر بیماری کرونا در دنیا تمام نشده و توصیه وزارت بهداشت به مردم خودمراقبتی و تزریق واکسن کرونا در صورتی که بیش از شش ماه از نوبت تزریق قبلی گذشته باشد باید نسبت به دریافت این واکسن اقدام کنند.
او بیان کرد: افراد در مکانهای سربسته و جاهایی که تهویه مناسبی ندارد از ماسک استفاده کنند.
این مقام در انتها گفت: با شروع فصل سرما بیماری آنفلوآنزا هم شیوع پیدا می کند و افراد در معرض خطر و کودکان این واکسن را تزریق کنند. افراد سالمند با فاصله از واکسن کرونا، آنفلوآنزا را تزریق کنند.