از علائم اختلال خودشیفتگی (نارسیستیک) چه میدانید + جزئیات درمانی

فرد دچار اختلال خودشیفتگی خود را بزرگ و مهم می داند همچنین نسبت به دیگران احساس برتری می کند و به احساسات و عقاید دیگران احترام نمی گذارد.

از علائم اختلال خودشیفتگی (نارسیستیک) چه میدانید + جزئیات درمانی

فرد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفتگی (NPD) ،به عنوان متکبر توصیف شده و نیاز به تصدیق و تایید داشته و بدون توجه به احساسات هر شخصی، خود را در اولویت قرار میدهد.

آنها احساس برتری نسبت به دیگران دارند و انتظار دارند که هر کس دیگری با خواسته های آنها منطبق باشد.

مردان نسبت به زنان بیشتر دچار این اختلال می شوند. افرادی که نگرش های ناسازگارانه نشان می دهند ،سعی دارند خود را تحت عنوان عزت نفس بالاتر و برتر از دیگران نشان دهند ؛ با این حال در عمق وجودشان، اعتماد به نفس ندارند.

آشکار است کسانی که با NPD دست و پنجه نرم میکنند، به سختی تحمل هر نوع نقد را دارند آنها معمولا با خشم و یا حتی خشونت به طرز بدی منظوردیگران را درک کرده و پاسخ می دهند. همچنین می توانند در دیگران احساس شرم و تحقیر ایجاد کنند در صورتی که احساس کنند آنها را ستایش نمی کنند.

علائم و ویژگی های شخصیتی فرد دچار اختلال خودشیفتگی:

فرد دارای اختلال شخصیت نارسیستی تمایل دارد تا افکار و رفتارهای زیر را به نمایش بگذارد:

حساسیت بالایی در مورد اهمیت به خود دارد.

 پیوسته به دنبال توجه و تشویق است.

 ارزش و احترام نگذاشتن به احساسات یا عقاید دیگران.

 احساس برتری.

 اعتقادشان بر این است که آنها باید فقط با افراد با موقعیت بالا ارتباط برقرار کنند، یا هرکسی که احساس می کنند همان میل را با آنها به اشتراک می گذارد.

 انتظار کمال داشتن از دیگران.

 نظر دیگران باید با انتظاراتشان منطبق باشد.

 حساسیت شدید به انتقاد.

 احساس قوی بر حق بودن .

 تحقیر و پایین کشاندن دیگران برای بالابردن خود.

 اغراق کردن دستاوردها و استعدادهای خود.

 نیاز به رفتار ویژه.

 حسادت به دیگران و اعتقاد به اینکه دیگران به آنها حسادت می ورزند.

 بهره برداری از دیگران برای کسب سود شخصی خود.

 افکار وسواسی در مورد قدرت، موفقیت، هوش، جذابیت فیزیکی و روابط عاشقانه.

 رقابت بیش از حد.

 یک مجموعه از ضعف های عمیق ریشه دار.

 عبارات خودخواهانه.

افراد مبتلا به این اختلال دارای ثبات احساسی نیستند آنها اغلب کوتاهی می کنند و احتمالا از افسردگی رنج می برند.علاوه بر این، آنها انتظار دارند که دیگران با سطح کمال آنها سازگار باشند.

استانداردهای فوق العاده ای دارند که برای حفظ روابط آنها دشوار است این، می تواند بر محیط کار تاثیر بگذارد ؛یک کارمند ناخودآگاه اغلب مرزهای غیر واقعی را برای خود و همکاران خود تعیین می کند.

نشانه های دیگر اختلال خودشیفتگی NPD عبارتند از؛

سوء مصرف مخدر، نوسانات شدید خلق و انزوای اجتماعی.

علل اختلال خودشیفتگی :

بسیاری معتقدند که این اختلال اغلب از تجربیات دوران کودکی حاصل می شود.در بعضی موارد، نوجوانان با یک والد در معرض رفتارهای خودشیفتگی قرار می گیرند. کودکان مبتلا به والدینی که ویژگی های شخصیتی خود را نشان می دهند ،احتمالا از موارد زیر رنج می برند:

 بی توجهی

 عزت نفس پایین

 خودآگاهی بیش از حد

 افسردگی، اضطراب و استرس

 کمپلکس حقارت

 سوء استفاده کلامی و جسمی

 شرم

 عدم پذیرش عشق

از سوی دیگر، والدین همچنین می توانند رفتار غیراخلاقی را با سوء استفاده از فرزندشان تشدید کنند.

تشخیص اختلال خودشیفتگی :

به منظور تشخیص، متخصص بهداشت روان باید بررسی کند که آیا فرد پنج مورد یا بیشتر معیارهای سنجش و راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، نسخه پنجم (DSM-5) را برآورده می کند.

مجموعه ای از سوالات حرفه ای در مورد الگوهای رفتاری و اندیشه فرد می پرسد ؛ متخصص همچنین ،یک معاینه فیزیکی را برای تشخیص اینکه آیا مسائل فیزیکی و علایم مربوط به آن مشهود است یا خیر، انجام می دهند.

نکات نهایی و توصیه هایی برای کمک به درمان فرد مبتلا به اختلال خودشیفتگی ؛

هیچ داروی رسمی برای درمان اختلال شخصیت خودشیفته وجود ندارد در عوض، بسیاری از بیماران تمایلی به پذیرش اینکه از این شرایط رنج می برند، نیستند و چون آنها نیازی به کمک حس نمی کنند، رفتارهای تلخ خود را ادامه خواهند داد تا آنها و عزیزانشان را تحت تاثیر قرار دهند.

روان درمانی، روش اولیه درمان برای افراد مبتلا به NPD است. این روند آهسته است با این حال، با صبوری می توان به نتایجی رسید ، روان درمانی طولانی مدت به بیماران، فرصتی برای ارزیابی ذهنیت و رفتارهای خود می دهد.

علاوه بر این، می تواند به آنها کمک کند تا به نحو موثر تر به مقابله با مشکلاتشان کمک کنند. اگر شما یکی از عزیزترین افرادی که میشناسید مبتلا به اختلال هستند، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که از وی حمایت کنید.

شما می توانید آنها را تشویق کنید تا به دنبال درمان رفته و با توضیح، مزایای مراجعه به یک درمانگر رشد اختلال NPD می تواند کُند یا متوقف گردد ؛ بیماران مبتلا به NPD ،با دریافت کمک حرفه ای اقداماتی را به سوی خوشبختی و تحقق زندگی واقعی انجام می دهند. هدف این است که مردم به طور کلی بهتر زندگی نموده،و قادر به ایجاد روابط سالم با دیگران باشند.

ایجاد اعتماد به نفس مثبت می تواند کلید توانایی آنها در ایجاد یک آینده روشن باشد با این حال، همچنین باید یاد بگیرند که فروتنی، منافع مثبتی را به ویژه در حفظ روابط مثبت آنها به ارمغان می آورد.

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار