بیمه نصف کارگران ساختمانی قطع شد | دلیل قطع بیمه کارگران ساختمانی چیست؟
رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور از قطع شدن بیمه ۳۰۰ هزار کارگر خبر داد.
خبرملت: در حالی که انتظار میرود از کارگران ساختمانی حمایت بیشتری صورت بگیرد متأسفانه خبر آمده که بیمه کارگران ساختمانی قطع شده است. تازه ترین خبر درباره بیمه کارگران ساختمانی را از زبان رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور بخوانید.
اکبر شوکت، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور درباره دستور رئیس مجلس برای تعیین تکلیف بیمه کارگران ساختمانی گفت: چند روز پیش رییس مجلس به کمیسیون اجتماعی دستور دادند هر چه سریعتر تکلیف بیمه کارگران ساختمانی را مشخص کند. باید گفت جناب رییس، کمیسیون اجتماعی چند سال هست که نظرش را ارائه داده و شما به عنوان رییس مجلس به جای حمایت از نظر کمیسیون اجتماعی متأسفانه به طوری عمل کردید که صحن علنی مجلس بر خلاف کمیسیون اجتماعی رأی داد، مثل همین مصوبهای که دو سال متوقف شد.
وی ادامه داد: شورای نگهبان با این توقف دوساله مخالفت کرد و دوباره طرح به مجلس بازگشت تا دوباره رفع ایراد شود. بهتر است این بار موضعی را انتخاب کنید که به نفع کارگران ساختمانی است تا این پروسه طولانیمدت بیمه به نفع کارگران بسته شود.
به گزارش تسنیم، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور بیان کرد: این معطلی چند ساله بیمه کارگران ساختمانی موجب قطع شدن بیمه 300 هزار کارگر شد و 500 هزار کارگر ساختمانی منتظر نوبت در تامین اجتماعی باقی ماندهاند. اگر خواستار حل مشکل کارگران هستید از پیشنهاد کمیسیون اجتماعی در صحن علنی پشتیبانی کنید.
شوکت بیان کرد: 500 هزار نفر اکنون در نوبت بیمه هستند و با این حجم از مشکلات در کار هنوز نتوانستهاند بیمهپردازی را شروع کنند. انجمن صنفی کارگران ساختمانی، فعالان در این حوزه و مرکز پژوهشهای مجلس با اعداد و ارقام به نمایندگان اثبات کردیم که کل بار مالی بیمه کارگران ساختمانی نیم درصد قیمت یک ملک میشود و وظیفه ذاتی و قانونی کارفرماست که حق بیمه سهم کارفرما را پرداخت کند.
رئیس کانون کارگران ساختمانی افزود: طی سه سال گذشته تعداد کارگران ساختمانی بیمه شده از 900 هزار نفر به 650 هزار نفر رسید.
شوکت با اشاره به گوشه ای از مشکلات خانواده کارگران ساختمانی افزود: کارگران ساختمانی کارشان فصلی است، روزهایی از سال مشغول کارهستند و روزهایی بیکار، امنیت شغلی ندارند و حتی اگر بیمه باشند نمیتوانند از بیمه بیکاری بهرهمند شوند، حضور اتباع بیگانه هم موجب بیکاری بیشتر این افراد و نصف شدن اندک درآمد خانوادههای آنها شده است. حال شما خطرات و حوادث کاری که در محیطهای ناایمن این کارگران با آن روبهرو هستند را هم به همه دغدغههای این قشر زحمتکش اضافه کنید.
رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی با اشاره به آمار 50 درصدی حوادث ناشی از کار برای کارگران ساختمانی گفت: کارگران ساختمانی حدود 10 درصد شاغلان کل کشور را تشکیل میدهند اما 50 درصد ازحوادث ناشی از کار برای این افراد رقم میخورد. روزانه در حوادث ناشی از کار، جان باختگی، قطع عضو و قطع نخاع داریم. این آمارها بجز آمارهای ساده مرگ و میر بر اثر سکته و غیره است. کارگرانی را داریم که با 60 سال سن حتی یک روز هم سابقه پرداختی بیمه ندارند و با این گذر از عمر و سختی کار دیگر تاب و توان اشتغال را ندارند حال تکلیف آتیه خود و خانواده اش چه میشود؟ یارانهای که دولت به اقشار کمدرآمد میدهد کفاف چند روز زندگی در این اوضاع اقتصادی کشور را دارد؟ پازل معیشت، کار و بیمه این افراد را که کنار هم قرار دهید متوجه خواهید شد که خانواده کارگران ساختمانی متحمل چه مشکلات و درد و رنجهایی هستند.