کبد چرب| درمان کبد چرب| تشخیص کبد چرب

چطور بفهمیم کبد چرب داریم؟ | کبد چرب به این دلایل به وجود می آید +ویدئو

کبد چرب فقط به خاطر چاقی و خوردن قند و شکر و چربی به وجود نمی‌آید، بلکه دلایل دیگری هم دارد.

چطور بفهمیم کبد چرب داریم؟ | کبد چرب به این دلایل به وجود می آید +ویدئو

کبد چرب یا چربی در کبد به معنای انباشت چربی در سلول‌های کبد است. کبد چرب وضعیتی است که معمولاً به عنوان بیماری چربی کبد ناشی از انباشت چربی در سلول‌های کبد بدون تلفات جدی به سلول‌ها شناخته می‌شود. کبد چرب می‌تواند به طور تدریجی توسط عواملی مانند چاقی، دیابت، مصرف مفرط الکل و نژادگی تشدید شود. کبد چرب در صورتی که مورد بی توجهی و عدم درمان قرار بگیرد ممکن است انسان را به لحاظ جسمانی دچار مشکلات عدیده ای کند.

کبد چرب فقط به خاطر چاقی و خوردن قند و شکر و چربی به وجود نمی‌آید. یکی از دلایلی که موجب کبد چرب می‌شود عفونت معده است. اگر کسی کبد چرب دارد باید آزمایش عفونت معده بدهد. عفونت معده در ایران بسیار شایع است. 

ویدئوی زیر به شما می گوید که کبد چرب چگونه به وجود می آید:

کبد چرب چیست؟

بیماری‌های کبد انواع متعددی داشته و هرکدام به‌نوعی به این اندام حیاتی آسیب وارد می‌کنند. کبد چرب یکی از شایع‌ترین بیماری های کبد است که به دلیل تجمع چربی در آن ایجاد می‌شود. کبد چرب که با نام استئاتوز کبدی نیز شناخته می‌شود، زمانی اتفاق میفتد که چربی در کبد تجمع پیدا کند.

وجود مقدار کمی چربی در این اندام طبیعی است. اما تجمع بیش از حد آن می‌تواند به یک مشکل اساسی تبدیل شود. اگر بیش از ۵ تا ۱۰ درصد از وزن کبد شما چربی است احتمالا به این بیماری مبتلا هستید. کبد دومین ارگان بزرگ بدن است. این عضو، به فرآوری مواد غذایی کمک می‌کند و مواد مضر خون را فیلتر می‌کند. گاهی این بیماری را بیماری خاموش کبدی می‌نامند، به این دلیل که می‌تواند بدون ایجاد علائم رخ دهد.

با انواع کبد چرب بیشتر آشنا شوید

این بیماری به دو شکل اصلی دیده می‌شود. علت ایجاد هر یک متفاوت بوده و عامل خطر آنها از هم مجزا است.

کبد چرب الکلی (AFLD): نوعی از بیماری که به علت مصرف بیش از حد الکل ایجاد می‌شود. نوشیدن زیاد الکل باعث تجمع چربی در کبد می‌شود. افرادی که الکل مصرف می‌کنند، باید مصرف آن را محدود کنند، تا به این بیماری مبتلا نشوند. در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا که مصرف الکل زیاد است، حدود ۵% جمعیت دچار این بیماری هستند.

کبد چرب

کبد چرب غیر الکلی (NAFLD): نوعی از بیماری که به علت عاملی غیر از الکل مانند ژنتیک، چاقی، دارو و غیره ایجاد می‌شود. این نوع از بیماری ارتباطی با مصرف الکل ندارد. از هر سه بزرگسال، یک نفر و از هر ۱۰ کودک یک نفر ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. علت دقیق ایجاد این نوع از بیماری مشخص نیست. اما در افراد چاق و دیابتی بیشتر دیده می‌شود.

این بیماری دارای ۴ مرحله است که از گرید ۱ تا ۴ طبقه‌بندی می‌شوند و می‌تواند طی ۴ مرحله پیشرفت کند:

کبد چرب گرید ۱ (کبد چرب ساده): در کبد چرب گرید ۱ چربی اضافی در کبد تجمع پیدا می‌کند. اگر بیماری از گرید ۱ پیشرفت نکند، تقریبا بی‌ضرر است.

کبد چرب گرید ۲ (استئو هپاتیت): کبد چرب گرید ۲ علاوه بر چربی اضافی، التهاب نیز در کبد وجود دارد.

کبد چرب گرید ۳ (فیبروز کبدی): التهاب در کبد باعث ایجاد زخم شده است. التهاب مداوم باعث ایجاد اسکار در کبد می‌شود. اما کبد هنوز می‌تواند عملکرد طبیعی داشته باشد.

کبد چرب گرید ۴ (سیروز کبدی): زخم کبد به طور گسترده‌ای گسترش یافته است. سیروز یک بیماری بالقوه تهدیدکننده زندگی است که می‌تواند باعث نارسایی کبدی شود و معمولا غیرقابل برگشت است. به همین دلیل بسیار مهم است که از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

 

  • لینک کوتاه کپی شد
ارسال نظر

آخرین اخبار